Followers

Monday, May 11, 2009

Nizar MB yang sah bukti BN masih releven


Setakat ini tiada laporan penyokong BN berbaring di tengah jalan menghalang kenderaan hakim yang membuat keputusan itu.

Hakim: Nizar MB Perak yang sah

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengumumkan Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin sebagai menteri besar sah Perak setelah digugurkan jawatan tersebut, awal Februari lalu. [Rujuk]

1. Sekembalinya Perak ke pangkuan DAP seperti yang diarahkan mahkamah sekaligus menolak dakwaan BN merogol demokrasi, BN authorotarian dan kembalinya era Mahathirism konon seperti yang diwar-warkan anwar. [Rujuk] dan kepada pengomen di bawah sila jilat balik kahak anda.

"ha ha ha said...

Malang sekali Mahkamah milik UMNO...so garenti Nizar kalah..hu hu hu..

Mana ada Saparation of power dah..semua kuasa Eklusive dah pegang iaitu sejak Tun Saleh kena buang..Cuma kita harap kalau kuasa Perundangan (Parlimen) dapat di kuasai pada PRU 13 nanti barulah kita betulkan apa yang tak betul nih...

May 11, 2009 1:46 PM"

2. Setakat ini tiada laporan penyokong BN berbaring di tengah jalan menghalang kenderaan hakim yang membuat keputusan itu.

3. Setakat ini tidak dilaporkan juga kes perhimpunan atau perarakan yang berselindung disebalik solat hajat hendak dijalankan.

4. Tidak dilaporkan juga Dr. Zambry melalak tak mahu keluar pejabat sebaliknya dikhabarkan dia dan exco-exconya sedang mengosongkan pejabat dengan aman.

5. Undang-undang dan demokrasi masih dihormati dulu, kini dan selamanya.

No comments:

Popular Posts 30