Followers

Tuesday, June 9, 2009

Code Name: Mimpi Ngeri DAP & PKRPemuda Kelantan sokong usaha Hadi

KUALA LUMPUR: Pemuda Umno Kelantan menyokong cadangan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bagi mewujudkan kerajaan perpaduan dan mengajak Pemuda Pas negeri itu memulakan langkah perpaduan selaras dengan saranan berkenaan. [Rujuk]

Pemuda sifatkan Hadi berpandangan jauh

KUALA TERENGGANU 8 Jun - Pergerakan Pemuda UMNO Terengganu menyifatkan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai pemimpin berpandangan jauh kerana tidak menutup pintu rundingan ke arah pembentukan kerajaan perpaduan antara UMNO-Pas. [Rujuk]

Kita mesti kasi pecah orang Melayu kalau mahu jadi Perdana Menteri: Lim Kit Siang. [Rujuk]

Resepi kejayaan dan kegemilangan sesuatu bangsa dan agama adalah perpaduan.

1. Resepi kejayaan dan kegemilangan sesuatu bangsa dan agama adalah perpaduan.

2. Negara Cina dahulunya ada 7 lalu disatukan oleh Maharaja Qin dengan cara peperangan melahirkan satu empayar.

3. Genghis Khan juga menyatukan rakyat Monggolia yang hidup secara nomad dan berkabilah pada zamannya seterusnya melahirkan sebuah empayar.

4. Rasul SAW menyatukan Aus dan Khazraj dengan persaudaraan, begitu juga Muhajirin dan Ansar seterusnya melahirkan Madinah yang kuat seterusnya satu empayar.

5. Inilah yang ditakuti DAP dan PKR.

1 comment:

Media Siber said...

ape la yang dorang bangkang sangat cadangan hadi yang membawa kebaikan kepada seluruh rakyat malaysia.. agaknya penyokong mereka ini terlalu obses dengan politik sehingga mereka mengimpikan pas akan terus bermusuhan dengan umno selamanya yang dahulunya mereka pernah bergabung dan berpecah di atas2 pendirian masing2.. kini mereka hanya ingin berkerjasama mentadbir negara ini apa masalahnya? bukankah cadangan ini telah dinyatakan sebelum pilihanaraya kecil 2 bukit 1 batang itu?? Ternyata penyokong2 PAKATAN RAKYAT ni terlalu bersifat menyimpan dendam sehingga mereka terlupa sifat2 sebegitu yang membuatkan mereka terlanjur dalam setiap perkara yang bakal mereka lakukan.

Popular Posts 30