Followers

Monday, July 27, 2009

AMMAR MA'RUF NAHI MUNKAR: DAP


Massage parlours still mushrooming in PJ

By CHRISTINA LOW
The Star, Friday July 24, 2009

DESPITE the freeze in issuing licences for massage parlours in Selangor by the state government last year, such premises have been seen mushrooming at a rate that had even changed the outlook of popular spots in Petaling Jaya. [RUJUK]

Apa yang diwar-warkan DAP pada PRU12 lalu iaitu ammar ma'ruf nahi mungkar adalah dua nama Melayu, Amar dan Ma'arop dan dua nama India, M. Nahi dan S. Munkar. Adakah mereka faham maksud ammar ma'ruf nahi mungkar itu kita pun tidak tahu.

Dimanakah anda pada tahun 2000? Pada tahun 2000 saya masih lagi bergelar student di salah sebuah IPT di Selangor.

Apakah perubahan yang paling anda rasai pada tahun tersebut? Perubahan yang amat dirasai pada tahun 2000 ialah bermulanya tindakan serius kerajaan BN ke atas pengedar VCD cetak rompak dan pusat video game haram yang menempatkan mesin judi. Hingga pada waktu itu bagi mereka yang mengumpul VCD cetak rompak sangat susah mencari bekalan.

Senario yang berlaku selepas Selangor diambil alih oleh Pakatan Pembangkang adalah terbalik kegiatan haram mula berleluasa kembali. Apa yang diwar-warkan DAP pada PRU12 lalu iaitu ammar ma'ruf nahi mungkar adalah dua nama Melayu, Amar dan Ma'arop dan dua nama India, M. Nahi dan S. Munkar. Adakah mereka faham maksud ammar ma'ruf nahi mungkar itu kita pun tidak tahu.

Namun apa nak dikesalkan mereka bukan Islam, apa yang dikesalkan ialah peranan PAS dalam tolong promosi sama slogan DAP ini. Sedangkan mereka tahu nilai ammar ma'aruf nahi mungkar pada DAP tidak sama dengan nilai ammar ma'ruf nahi mungkar pada orang Islam. Sekarang kenapa PAS berdiam diri?

Politik, anything goes...

1 comment:

Jeffry said...

SLM BRO..PAS TLG PROMO DAP SB NAK AMIK KOMISEN 25% ATAS NASIHAT TUAN PENASIHAT 25% JUGAK (AL-JUBURI DAAA) KEHKEHKEH

Popular Posts 30