Followers

Saturday, July 25, 2009

GEMPAR: SUPERMAN EXIST!


Superman exist did exist and he's Malaysian.

This blog is established in his rememberance. A young man with ideals, belief, and values caught in a web of political deceipt. The blog is also set-up to cleanse his name. May he be remembered for the right reasons. [T4TBH]

Dia memandu sendiri ke pejabat SPRM untuk memberi keterangan sebagai saksi, besoknya dia akan mendaftarkan perkahwinan dengan tunangnya yang tercinta dan khabarnya dia akan berundur dari dunia politik selepas berkahwin. [RUJUK]

Malang tidak berbau, satu tragedi misteri (setakat ini jam 12.50 tgh hari) telah menimpanya, keesokan harinya dia telah dijumpai mati di tingkat lima Plaza Masalam.

Sebelum polis memulakan siasatan sudah ada pihak menjadi jagoh kampung menunding jari, hairan!. Tunang mendiang telah diarak ke sana sini konon menuntut keadilan walhal cerita sebenarnya ada udang di sebalik mee. Sungguh menyedihkan adakah publisiti itu yang diperlukan oleh keluarga dan tunang mendiang?

Mendiang rupanya dikurniakan hati yang bersih menolak korupsi dan kepura-puraan dan minda berwawasan dan berpandangan jauh, sudah menyediakan hard disc sebelum hujan.

Pada hari khamis 23 Julai, seolah-olah suara kebenaran bertempik dari kubur menceritakan segala-galanya. Mendiang tidak mati sia-sia, malahan seolah tidak reda dirinya dipergunakan sedemikian rupa oleh pihak-pihak tak bertanggungjawab. Mendiang rupanya dikurniakan hati yang bersih menolak korupsi dan kepura-puraan dan minda berwawasan dan berpandangan jauh, sudah menyediakan hard disc sebelum hujan. Kebenaran terungkap jua.

Hero rakyat celup yang selama ini menggunakan nama rakyat untuk menipu rakyat dari Kg. Buah Pala hingga ke Sg. Pelek tergamam, mula melatah macam beruk kena belacan macam cacing kepanasan. Apa kan daya ingat semut mayat rupanya kerengga berbisa, sudah mati tapi boleh bersuara. [RUJUK]

Perut sudah berbunyi, kentut pun sudah tidak berbau.. sebelum undur diri, apa-apa pun aku tahu satu hari nanti anak mu yang akan lahir akan berbangga memakai namamu dan tidak akan reda kepada tua kutuk dan anaknya si penipu dua beranak yang menangguk di air keruh terhadap kematian mu. Jangan kecewa hai superhero rakyat kebenaran yang kau tinggalkan sudah bergema.

Proud to share this country with you...1 Malaysia

3 comments:

DR 1221 said...

salam
menarik, tbh dari satu sudut

Anonymous said...

Kebenaran akan tibul....
Mati TBH adalah mati bermaruahlah cam tu. Mempertauhkan nyawa atas prinsip yang baik.
Senadainya " menyediakan hard disk" sebelom hujan itu benar , maka bukitilah lagi dan lagi dan lagi , biar terkedu sapa yang makan cabai....
Dengan apa yang TBH lakukan, dtg sendiri ke SPRM dan memeberi kerjasama sudah cukup untuk menggelabahkah mereka yang " in the hot seat "
Perwatakan yang dia ada serta perinsip serta niat untuk berhenti kerja adalah sesuatu yang ada "linkage"..
Kita sama sama lihat atas kebenaran yang akn di bongkar oleh kawan TBH

Bayan Budiman

Anonymous said...

Kebenaran akan tibul....
Mati TBH adalah mati bermaruahlah cam tu. Mempertauhkan nyawa atas prinsip yang baik.
Senadainya " menyediakan hard disk" sebelom hujan itu benar , maka bukitilah lagi dan lagi dan lagi , biar terkedu sapa yang makan cabai....
Dengan apa yang TBH lakukan, dtg sendiri ke SPRM dan memeberi kerjasama sudah cukup untuk menggelabahkah mereka yang " in the hot seat "
Perwatakan yang dia ada serta perinsip serta niat untuk berhenti kerja adalah sesuatu yang ada "linkage"..
Kita sama sama lihat atas kebenaran yang akn di bongkar oleh kawan TBH

Bayan Budiman

Popular Posts 30