Followers

Thursday, July 30, 2009

TBH: MEE UDANG DAP


In unusual step, criminal lawyer appointed for Teoh’s inquest

SHAH ALAM, July 29 — In a rare move, the government has appointed experienced criminal lawyer Tan Hock Chuan, who is in private practice, to lead the Attorney-General's team in the inquest into the death of Pakatan Rakyat (PR) political aide Teoh Beng Hock. [MI]

Dalam mencari kebenaran, kerajaan telah melantik lawyer dari private practice yang tidak ada kena mengena dengan parti politik mengetuai inkues. Satu langkah positif dari pihak kerajaan.

"I think it's a positive thing. Tan is an experienced and good lawyer, a member of the Bar. I believe it just boils down to the government wanting to get the best person to do the job," he told The Malaysian Insider." Bar Council president K. Ragunath.

2. Bagaimana pula dari pihak keluarga mangsa? Jika mereka mahu kebenaran, melantik peguam dari DAP hanya akan memburukkan lagi keadaan.

3. Peguam dari DAP sudah tentunya mempunyai tujuan serampang dua tiga mata, hendak memburuk-burukkan pihak tertentu dan nak cover something misalnya. Mencari kebenaran untuk TBH adalah agenda ke-3 atau 4.

4. Campur tangan DAP dalam siasatan juga dapat dilihat dari awal hingga kini. Terbaru melarang memberikan sampel DNA.

5. Sejak dari hari pertama mendiang dijumpai mati, DAP yang menjuarai perarakan, perhimpunan dan pementasan, jelas menunjukkan DAP mempunyai agenda lain, ada udang di sebalik mee udang (terlampau jelas).

Kapal dah nak karammm kih..kih..kih


9 comments:

wakdanial said...

depa dah ketaq! itu ja......mudah....berani kerana benar takut kerana salah..

Media Siber said...

bukan main lagi larang BN campur tangan dalam inkues ni.. sekali dorang plak nak menyebok .. tumbanglah DAP pasni .. mintak kerajaan HARAMKAN DAP! hahahaha!

abuarif said...

PAS bodoh jadi kuda tungangan DAP...utk hancurkan MELAYU.....SELAMA MANA NAK GUNAKAN ISLAM nak bodohkan orang MELAYU.......KESATUAN MELAYU SAJA BOLIH HALAU DAP..........

Jeffry said...

SLM BRO..BIASAK LA TU. PAKATAN NI XDE KEJE LAIN. SPIN SANA SINI. PAS DH SEHATI SEJIWA SEBANTAL DGN DAP. NAK BUAT MCM MNA LG. LEPAS NI BLH LA PAK AJIS SEMBAYANG KT KUIL TOKONG PULAK KEHKEHKEH

Mahmood said...

The shrimp foodie look yummy. Your blog is very nice. The images are very beautiful. God is Great. Best wishes.

http://www.thedynamicnature.com

Jeffry said...

GAMBAK SAPA YANG HANG BUBUH NI BENGONG..

Junah said...

Salam wak, MS, jeff Ori, Mahmood dan helulujah kepada jeffry clone.

Orang Melayu harus bersatu!

Jeffry said...

Hang pun bukan Melayu sejati. Nama dan muka tak mengambarkan Melayu. Ada hati mengaku Melayu. Hang jenis melayu mamak kari.

Junah said...

Selamat sejahtera jeffri clone,

Orang Melayu harus bersatu demi Islam! jangan jelessss... :)

Popular Posts 30