Followers

Saturday, August 15, 2009

APA PENDUDUK MATANG PASIAQ MAU?


Penduduk Permatang Pasir mahu perubahan: Muhyiddin

BUKIT MERTAJAM: Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, yakin penduduk di Permatang Pasir dahagakan pembangunan dan mahukan perubahan. [RUJUK]

apa yang berlaku di Kg. Buah Pala, tidak mustahil satu hari nanti perkara yang sama akan berlaku kepada orang kita

Penduduk Ptg Pasir mesti tunjukkan, Penang milik siapa? Penang bukan milik DAP. Lihat saja apa yang berlaku di Kg. Buah Pala, tidak mustahil satu hari nanti perkara yang sama akan berlaku kepada orang kita. Walaupun kemenangan BN di Ptg Pasir tidak akan mengambil balik Penang namun ia adalah signal yang cukup kuat untuk tunjuk siapa tuan di tanah Melayu ini.

16 bulan berlalu PAS gagal melaksanakan amal ma'ruf nahi munkar, mewakili suara orang Melayu dan suara orang miskin seperti penduduk Kg. Buah Pala. Ada mata pandang, ada telinga dengar, takkan anda tidak tahu bagaimana PAS dilayan di Penang.

Lihat saja sikap dominasi DAP dalam PAKATAN di Penang, Jeff Ooi hina Islam setuju tarik balik kenyataan tapi tak mahu minta maaf, lihat bagaimana DAP bertindak tanpa kompromi dalam MPSP fiasco dulu, penyanyi hina negaraku, azan dan keistimewaan orang Melayu dibenarkan buat persembahan di Penang, di manakah suara PAS dalam kekalutan itu?

Bukan pembangunan tapi hak dan ketuanan.

1 comment:

Jeffry said...

SLM BRO..PENDUDUK PERMATANG PASIR PATUT PIKIR SEJENAK. APE YG MEREKA MAHUKAN SEBENARNYA? KLU SEWAKTU DI BWH PAS, APE YG DAH MEREKA LAKUKAN UTK DIRI MEREKA. CUKUP DGN APA YG ADA? ATAU MEMILIH BN YANG DIKETAHUI MEMILIKI PENGALAMAN DAN KREDIBILITI UTK MEMBANGUNKAN KAWASAN MEREKA?

LIHAT LAH SKRG. APA YG DH BERLAKU SEJAK PAKATAN MEMERINTAH?? HANCAI BOCAII!!. SKRG PILIHAN DI TGN MEREKA. PELUANG KE 2 DH TERHIDANG!. PANDAI2LAH BUAT PILIHAN

Popular Posts 30

Blog Archive