Followers

Tuesday, August 11, 2009

BALING BATU SEMBUNYI TANGAN


Why has Najib condoned the Umno-inspired hysteria and gunning for Loke Siew Fook for insulting the Perak royalty and Islam when these allegations are completely groundless?

Now that Loke has openly denied the wild allegations, will Najib issue a public retraction of his directive to the relevant authorities to investigate Loke and censure the Umno leaders who had irresponsibly tried to gain political mileage from the lies, including Umno Ministers and Deputy Ministers like the Defence Minister, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, Deputy Minister for International Trade and industry Datuk Mukhriz Mahathir and Perak Mentri Besar Datuk Seri Zambry Abdul Kadir? [LKS]

Biasalah LKS dengan title panjangnya kali ini macam kera kena belacan, rapid fire, kena sasaran pun kira nasib la.

Sebenarnya orang tu memang pengkhianat bangsa, dia pecahkan undi Melayu dan satu kan kaum lain untuk ambil alih negeri ni. Lepas tu dia jadi PM, Raja-raja Melayu mula dilayan supaya bermewah-mewah sampai rakyat benci lalu bermula gerakan menggulingkan Raja dan negara republik pun ditubuhkan. Lepas PM tu mati Parti Hina Islam dan Raja (PHIR) ambil alih negeri ni, orang Melayu dipecah-pecahkan lagi supaya tidak ada DUN atau kawasan pun yang majoriti Melayu, maka tidak ada kemungkinan orang Melayu akan menang pilihan raya.

Dalam perkhidmatan awam pula PHIR memecat mana-mana pekerja Melayu yang tidak produktif. PHIR mula tidak mengambil pekerja-pekerja Melayu seperti pada awal pemerintahannya, kini PHIR lebih rela mengisikan kekosongan jawatan dengan expatriate daripada ambil orang Melayu kerana alasan lambat dan makan gaji buta.

Kebebasan beragama diamalkan sepenuhnya hinggakan ada bapa Melayu anak kristian, anak saudara sebalah pak yang sepupu kerja bawa feri pula Hindu sebab minat the beetles, anak menakan sebelah mak lain pak yang Tok Wan dia baru beli katil tu pula Budhist sebab minat Steven Seagal. Semuanya atas nama kebebasan, tapi bukan semua bebas!

ISA dihapuskan namun PHIR menubuhkan patriot act dan membuka semula penjara Pulau Jerjak. Mana-mana rakyat yang cuba memberontak akan ditahan di bawah patriot act tanpa bicara dan dihantar ke penjara besar kotak televishen 21 inci di Pulau Jerjak atas alasan keselamatan negara.

Lepas ni kalau aku kena hentam teruk aku nak delete blog ni dan buat laporan polis. Kemudian ketua pemuda UMNO kalau kisah, boleh suruh pihak yang mengarahkan aku disiasat menarik balik tuduhan mereka kerana tidak berasas sebab aku dah delete blog ni.

Banyak cantik muka aku.

3 comments:

siti ariffin said...

Salam junah.. selamat pagi. saya sihat. junah sihat? ermm, nama awak siapa ye, leh saya tahu? ke nak pgil junah jer? :)

Orix Concepts said...

Yay!

Jeffry said...

SLM BRO...HUHUHU PANAS2..TONGKENG LGE DAH BERASAP! INI LE KEADILAN YG SI JUBORINK TU PERJUANGKAN. "KEADILAN UTK KEPENTINGAN SENDIRI!"..ORANG LAIN PUNYE KEADILAN MASUK BAKUL SAMPAH..PALOTAK DIA BEJAMBOL! KEHKEHKEH

Popular Posts 30

Blog Archive