Followers

Sunday, August 2, 2009

BIASISWA WAJAR DILEBIHKAN KEPADA PELAJAR BUKAN BUMI


"assignment tak buat lagi ni, tak pa demi perjuangan"

20,000 sertai demo anti-ISA

Kira-kira 20,000 orang membanjiri ibu negara hari ini untuk menyertai perhimpunan anti-ISA anjuran Gerakan Mansuhkan ISA (GMI). [Malaysiakini]

Di manakah pelajar-pelajar bukan Melayu dalam perhimpunan mansuhkan ISA tadi? Rata-rata yang hadir ialah muka Melayu.

2. Ya, pelajar bukan Melayu berada di bilik mereka, tengah study, dalam group discussion di kafeteria, di library tengah mencari buku-buku rujukan.

"Hello mak, hantaq duit lebih sket bulan ni, PTPTN dah habih tempah selempang anti ISA"

3. Kerajaan wajar melebihkan pemberian biasiswa kepada pelajar yang ingin belajar sahaja.

4. Kepada pelajar yang tidak berminat untuk belajar, kenapa laburkan wang kepada mereka, PTPTN pun jangan kasi, kalau kasi pun mereka tak akan dapat bayar balik sebab tidak dapat kerja yang bagus kerana CGPA mereka rendah sebab ashik nak berpolitik.

5. Bila kerajaan buat begitu, baru mereka ada sebab untuk berdemo.

"Mampos klu mak aku tgk ni, duit bulan ni dah habih tempah baju ni"

Pihak Pembangkang janganlah hancurkan harapan ibu bapa pelajar-pelajar ini.

"Yes, anak Cina ngan India aku suruh belajar nanti keluaq jadi bos orang Melayu dalam ekonomi, anak Melayu aku suruh turun mai demo naikkan DAP jadi bos dalam politik pula, biaq dua-dua dapat kat DAP, bijak sungguh aku ni"

1 comment:

Jeffry said...

SLM BRO...POSTING GEREKKKKK SEYHH!!..HANCOR HARAPAN MAK BAPAK ANTAR ANAK SKOLAH TINGGI2 TP BENGAP TERUS2AN. APE GUNA DIORANG SKOLAH TINGGI KLU SETAKAT TAU NAK BERDEMO JE?

PATUT TARIK BALIK BIASISAWA ATAU PTPTN DIORANG!..BUANG SKOLAH TERUS!..BARU PADAN MUKE!..KEHKEHKEH

Popular Posts 30

Blog Archive