Followers

Thursday, August 27, 2009

CHUA SOI LEK DISARAN SERTAI PAS


Kes moral Chua S L agak mustahil untuk di spin berbanding kes moral DSAI kerana terdapat rakaman visual dan telah tersebar dalam bentuk DVD. Saya sendiri belum pernah menonton DVD tersebut dan tidak akan berbuat demikian kerana melihat muka Chua sendiri membuatkan saya hilang minat. Walaupun nasi sudah menjadi bubur tetapi orang ramai boleh diubah seleranya untuk makan bubur.

Saranan ini dibuat berdasarkan kes moral Chua S L yang lebih kurang sama dengan Eli Wong. Penerimaan kes moral tidak seperti di barat, selalunya susah untuk diterima masyarakat asia amnya dan Malaysia khasnya. Tambahan lagi kes ini direkodkan. Cara terbaik adalah sperti yang diarahkan DSAI kepada Eli Wong iaitu berjumpa dan berpura-pura meminta nasihat dan pandangan daripada Nik Aziz sendiri maka presepsi masyarakat selepas itu akan berubah daripada jijik kepada kasihan, daripada sundal kepada mangsa.

Samada menyertai PAS for all atau DAP/PKR perjumpaan dengan Nik Aziz akan berlaku. Perjumpaan itu berkepentingan politik atau memang tertarik dengan PAS itu belakang kira. Untuk menyambung karier politik tidak mustahil perkara ini berlaku. Jangan risau matlamat menghalalkan cara digunapakai oleh hampir semua pengamal politik. Kesannya dapat dilihat dengan penerimaan masyarakat kepada Eli Wong, bukan penerimaan saja malahan dipertahankan.

Unbelievable? We'll see..


3 comments:

Anonymous said...

PKR kan tong sampah...sesapa yang rasa diri nya sampah( bermasalah )itu tempat yang diterima nya.dr atas sampai bawah ade masalah .mor.l)

Anonymous said...

PKR kan tong sampah...sesapa yang rasa diri nya sampah( bermasalah )itu tempat yang diterima nya.dr atas sampai bawah ade masalah .mor.l)

Jeffry said...

SLM BRO..PKR NI TMPT BRG RECYCLE..DRP BRG YG HANCUR TERUS JADI HANCOR LEBORR! KEHKEHKEH

Popular Posts 30

Blog Archive