Followers

Sunday, August 16, 2009

OKU DILIWAT: AKIBAT CONTOH TIDAK BAIKPelajar OKU kena liwat

ALOR STAR: “Saya bimbang jika dia berani berbuat demikian ke atas anak saya, mungkin dia akan bertindak lebih kejam kerana semua pelajar adalah orang kurang upaya (OKU),” kata Jaafar Ismail, 41, bapa kepada seorang pelajar OKU yang disyaki diliwat di sebuah sekolah pendidikan khas di sini.

“Namun saya hanya dimaklumkan oleh pengetua sekolah berkenaan dua hari selepas itu. Pengetua hanya memohon maaf di atas kejadian yang berlaku tanpa membawa anak saya ke hospital atau membuat laporan polis. [RUJUK]

Chut chut chut.. Penguat kuasa undang-undang harus tegas dalam jenayah liwat. Inilah akibatnya apabila masyarakat di luar melihat jenayah liwat tidak diambil tindakan tegas, diberi keistimewaan dan bermacam-macam kelonggaran.

Contoh tidak baik ini membuatkan orang ramai di luar sana merasakan jenayah liwat ini ringan dan hanya main-main maka penjenayah naik tocang dan orang awam kurang kesedaran. Kalau ditangkap dan dihadapkan ke mahkamah, penjenayah boleh memanipulasi sitem perundangan jadi apa nak ditakutkan.

Tambahan lagi ada puak yang sepatutnya menyokong mangsa tetapi terbalik, membela dan menyokong peliwat. Pernahkah terfikir yang anak atau adik sendiri mungkin menjadi mangsa?

Simpati kami kepada mangsa, segera cari, tangkap dan hukum peliwat tersebut.

1 comment:

Jeffry said...

SLM BRO..SELAGI NAFSU SONGSANG MENGUASAI DIRI (MCM SI EHEM2 TU LE)..SELAGI TU LA DIA X AKAN PNH PUAS...DASAR BINATANG! HARKK PTUIHH!!

Popular Posts 30

Blog Archive