Followers

Wednesday, August 19, 2009

PTG PASIR: PAS TEWAS SEBELUM BERTANDING


Kenapa PAS beria-ia mahu Rohaizat berundur, walaupun Tuan Guru melarang serangan peribadi di depan media namun hakikatnya PAS bertubi-tubi menyerang peribadi Rohaizat? PAS sebenarnya tidak mahu ada perlawanan dengan BN.

1. PAS sudah kantoi, mereka tahu rakyat memerhati bagaimana mereka dilayan macam sampah oleh DAP di Pulau Pinang.

2. PAS tahu rakyat bukan bodoh, rakyat melihat sampai tahap mana peranan PAS dalam PAKATAN, di Penang tiada lansung , di Perak sebagai MB boneka, di Selangor hanya mainan buat PKR dan DAP.

3. PAS tahu rakyat mahu perubahan dan PAS tidak mampu memberikannya, ammar ma'ruf nahi munkar hanya slogan tinggal slogan.

4. PAS tahu mereka tiada suara lansung lalu terpaksa akur mengorbankan kubu kuat mereka, Penanti di bawah arahan DSAI.

5. PAS tahu mereka tidak boleh memberikan syurga kerana ia bukan milik mereka.

Daripada kalah di tempat sendiri baik menang secara teknikal.

3 comments:

UMNgok said...

Lawak betui cerita hang!...

Junah said...

lawak? hang gelak la sorang2.

pasnakjadiapa? said...

Pas memang suka diperkudakan.Depa ingat kalau PR menang PRU13 depa ada kuasa ke nak mendaulatkan Islam?Jauh panggang drp api.Sekali dijerkah karpal terkencing2 hj hadi dan nik aziz minta ampun.

Tengok ajelah keadaan sekarang ni pun kita dah nampak yg pas memang tak ada kuasa dan tak ada telur dalam pakatan.Pas setakat boleh perintah negeri2 Melayu spt Kelantan,Tganu dan Kedah.Setakat itu sajalah kalau PR menang PRU13 pun.Tapi kuasa pemerintahan pusat tetaplah dap dan pkr yg tentukan,pas setakat angguk2 ajelah.Mungkin pas fikir cukuplah dapat perintah negeri2 majoriti Melayu kot.Apa nak jadi pada negara ini dan umat Islam di tempat2 lain lantaklah.

Popular Posts 30

Blog Archive