Followers

Saturday, September 5, 2009

IT IS HER (LINA JOY) RIGHTS: ANWAR

video
"It is her (Lina Joy) rights", anwar.

Apa yang dicari oleh mubaligh dan pendakwah agama lain di Malaysia lewat ini ialah pengiktirafan atau pengesahan. Isu penggunaan nama ALLAH di gereja, missionary dan murtad bukanlah isu baru, ia berlaku, cuma underground.

Mereka mahu buang istilah underground itu dan menukar kepada rasmi dan sah, kerajaan BN tidak mahu memberikan status itu demi menjaga kesucian Islam dan keharmonian kaum. Maka mubaligh dan pendakwah ini berpindah sokongan kepada sesiapa yang mampu memberikan pengiktirafan dan status sah ini.

Human rights adalah pembohongan ciptaan yahudi. Alam dan manusia dicipta, dimiliki dan ditadbir oleh ALLAH SWT maka ALLAH rights yang berhak diutamakan. Jika manusia mahu menegakkan human rights maka carilah alam lain yang dicipta dan dimiliki oleh manusia sendiri.

****

HUKUM ORANG YANG MURTAD
Ustaz Hj Shamsuri Hj Ahmad,
10/7/00 Mesjid Sungai Rambai, Bukit Mertajam, Pulau Pinang

Kitab: Bahzul Mazi Jilid 10, Ms 191 Bab Murtad

Mukadimmah:
Matlamat Hukum Islam ialah
1. memelihara Agama
2. memelihara Nyawa
3. memelihara Harta
4. memelihara Keturunan
5. memelihara Akal.

Jadi, ugama menjatuhkan mati kepada orang yang menghinakan agama untuk memelihara Agama. Murtad itu menghina agama, yakni meninggalkan islam untuk pergi ke ugama lain.

Murtad samada orang asal Islam yang menjadi kafir atau orang asal kafir yang masuk Islam kemudian kembali menjadi kafir.

Siapa orang murtad- orang yang memutuskan pengekalan Islam dgn beberapa jalan kerana ke ugama lain atau tak mahu ugama Islam lagi. Mungkin dia berpendapat ugama hanya diperlukan oleh orang miskin- berdoa untuk memohon kesenangan.

Wallahu'alam. [RUJUK]

1 comment:

Jeffry said...

SLM BRO...YANG NYATA SI ANUWAR TU PATUT KENE SULA!..DIA DH MELAKUKAN PERBUATAN TERKUTUK DI LUAR TABI'E MANUSIA! DAN PAK AJIS PUN HARUS DI BAKAR HIDUP2 SBB DH BYK KALI BERLAKUN MEMPERMAINKAN FATWA MERAPU SESUKA HATI EMBAH DIA!

Popular Posts 30