Followers

Tuesday, September 1, 2009

AMBANG PRK MINYAK NAIK


Khabar angin bertiup akan berlaku satu lagi PRK. Ambang hari raya dan PRK tersebut kerajaan telah bertindak menaikkan harga petrol, yang seterusnya akan diambil kesempatan oleh puak kapitalis menaikkan harga barang dan perkhidmatan. Jika PRK itu betul berlaku maka BN sekali lagi akan jadi lauk dalam propaganda DAP PAKATAN.

Suatu waktu dulu orang Melayu yang tidak berpuas hati dengan gomen of the day akan memangkah satu lagi parti Melayu untuk menyatakan protes mereka. Namun kini parti itu pun sudah menjadi buruh untuk Lim and Singh Bhd, yang berpengaruh dalam parti itu diangkat jadi pengeluar kenyataan DAP boleh hina Islam, jatuhkan hukum ajaran sesat bagi orang Islam yang menentang pembinaan kuil di kawasan Melayu dan menjalankan kempen kesedaran arak haram kepada masyarakat Melayu supaya tiada halangan DAP ingin menjual beer di kawasan majoriti Melayu, bagi ahli biasa mereka menjalankan tugas seperti baring atas jalan, membuat rusuhan di kawasan peniaga kecil Melayu dan meramaikan ceramah membenci sesama Islam.

Terima kasih kepada pengkianat bangsa kini orang Melayu tiada pilihan lagi. Dari pangkah DAP PAKATAN baik pangkah UMNO BN, baik hilang Singapura dari hilang seluruh Malaysia. Memang benar pandangan pembaca yang boleh disimpulkan sebagai, pemimpin BN terikut rentak pengkianat bangsa yang mempertaruhkan masa depan bangsanya demi cita-cita politik. Ghairah meliberalisasi hak-hak kaum bumi untuk memenangi hati kaum lain walhal boleh menurunkan harga minyak dan barang kawalan untuk memenangi hati semua rakyat tanpa mengira kaum dan paling penting tidak menyentuh bahagian kek Melayu.

Anda mampu bagaimana pula yang tidak?

4 comments:

Saya Rakyat Malaysia said...

raya2 nilah baru nak naikkan minyak. orang nak travel, duit nak buat duit raya, etc. timing cukup out.

turunkan spesifikasi? ron 95 vs ron 97. ape kebenda tuh? laymen terms: kereta jadilembap gile.

Jeffry said...

SLM BRO..KEK BHG MELAYU HABIS SEME DIORANG BEDAL!..TINGGAL HABUK JEK..TU PUN MASIH SOKONG PEMBANGKANG LG!..HARUUUUUU

CCZ said...

Membangkang memang senang. Tak payah fikir panjang-panjang. Yang sengsaranya penyokong Kerajaan dan Kerajaan. Nak cakap apa lagi pada mereka-mereka yang terlebih ADIL ini?

DR 1221 said...

salam
apa nak buat bro diorang ni bengap, tak paham2

Popular Posts 30