Followers

Tuesday, September 8, 2009

NO ISLAMIC STATE I ASSURE U: DAP


Exclusive Interview With Lim Kit Siang: “Islamic state is the greatest challenge.”

Q: You said that you are still trying to achieve it, is it because you have many differences among yourselves? For example, PAS emphasises on having an Islamic state while DAP will never agree with it. How are you going to persuade the people to support you?

A: This is the common goal that I've mentioned just now. We have different ideologies, Islamic state is not acceptable to us. Our stand is very clear that Malaysia is a secular country.

Our common ground is about freedom, justice, democracy, the people's unity, and how to bring Malaysia a new level of development and prosperity. The problem is, how are we going to ensure that the differences among us will not go beyond our common goals before these common goals can be achieved?

Q: But the differences still exist, how are you going to solve them?

A: Of course the problem is still there. We cannot ignore it. But how are we going to resolve it? It is impossible for PAS to give up Islamic state or DAP to give up secular country. But other than these two different stands, we still have common goals. For example, we want to ensure fairness and a democratic nation for Malaysia. This is equally important. Unless the differences between us are more important and go beyond the common goals, it will be a different situation then.

Q: If Pakatan takes over the federal govenrment, you still have to face these problems.

A: The important thing is, whether the people have confidence in us and believe that we will stick to our stand. Moreover, if one of the member parties of the Pakatan government does not agree with it, other parties will not implement their desired policies.

Therefore, our principle is, we must have a common goal. At the same time, we must respect each other. Unless we obtain the consent of all member parties, otherwise, we are not going to implement our policies.

DAP definitely does not agree with Islamic state idea

Q: Does it mean that there will be no Islamic state as long as DAP stays in Pakatan?

A: Yes.

Thirdly, our stand is very clear. We have also made it clear publicly, even though it is being distorted by a Malay newspaper by saying that we are anti-Islam. In fact, we are not anti-Islam, we just do not agree with the implementation of Islamic state in Malaysia, which is a multi-racial and religious society. It is inappropriate. We want a more open Islam.

Hopefully, Malaysian Muslims can accept a more liberal Islamic mindset.

(By HOU YALUN/ Translated by SOONG PHUI JEE/ Sin Chew Daily) [SELANJUTNYA]

****
Tujuan mereka sama, tidak mahu UMNO memerintah. Persoalannya di sini siapa yang akan mengalah dalam tujuan asal mereka, sekular DAP atau negara Islam PAS jika kerajaan pusat berjaya diambil alih PAKATAN? Yakni bila common goal sudah mereka capai nanti acuan mana, sekular atau Islam, atau Islam suku dunia suku, yang akan digunakan untuk mentadbir Malaysia?

2. Adakah selama ini BN memerintah tidak ada kebebasan, keadilan, demokrasi dan perpaduan? Kebebasan beragama ada, maki hamun kerajaan boleh, kebebasan menukar agama tiada, seks bebas tak boleh tetapi diamalkan secara underground, minum arak tak boleh tetapi minum juga underground. seks bebas, minum arak dan kebebasan murtad adalah human right sudah tentu dipersetujui DAP, bagaimana pula PAS?

3. Adakah sama kebebasan sekular DAP dan kebebasan Islam PAS? Kebebasan sekular yang meletakkan human rights paling tinggi dan atas adalah berbeza dengan kebebasan Islam yang mesti mengikut jalur hukum ALLAH rights. Minum beer adalah hak kebebasan manusia bagi pandangan sekular tetapi salah di sisi Islam kerana melanggar hak ALLAH.

4. Adakah sama keadilan human rights dan keadilan ALLAH rights? Sekular meletakkan human right di atas dan agama di bawah cabang budaya, "religion devide us". Manakala, Islam meletakkan agama ialah asas dan pokok yang di bawahnya adalah hal-hal dunia, "Islam is the way of life".

5. Adakah selama ini tidak ada perpaduan di Malaysia, sampai tahap mana perpaduan yang di ingini DAP PAKATAN? Demi perpaduan mahukah DAP mengorbankan SRJKC dan menubuhkan satu sekolah untuk semua? Mahukah PAS menggugurkan subjek pendidikan agama di sekolah?

6. Demokrasi, rule by the people agak rumit untuk sesebuah parti samada PAKATAN atau BARISAN memenuhi kehendak semua pihak. Contoh, kemelut pembinaan kuil di seksyen 23 Shah Alam, PAKATAN tidak dapat memenuhi kehendak kedua-dua belah pihak.

Kesimpulannya nanti siapa yang akan dominon dalam pemerintahan PAKATAN? Adakah akan berakhir dengan dunia suku agama suku? maka PAS akan jilat ludah sendiri dan menipu orang Melayu.

Akhirnya Pi mai pi mai tang tu.

4 comments:

Jeffry said...

SLM BRO..TU LA INI DH KIRA KES KHALWAT!..TIDO SEKATIL TAPI MIMPI LAIN2. X MUNGKIN DIORANG AKAN "BERSAMA" SB SORANG BAPOK SORANG LG KHUNSA KEHKEHKEH

che_wan said...

Salam tuan blog.

Nampak sangat pemimpin2 Pas lebih mengutamakan kuasa dan kedudukan berbanding dengan Islam yang depa do jaja selama ini.

Yang kena tipu hidup2 ialah pencacai2 taksub tok gundu Pas.

Anonymous said...

Kenyataaan nya ialah PAS dah jadi secular.

Saya Rakyat Malaysia said...

Salam,

Tengok saja lah Hassan Ali tunduk pada Ronnie Liu soal penjualan arak.

Itu pun masih nak perjuangkan Islam lagi? Mampu ke?

UMNO vs PAS : Menang jadi arang, kalah jadi abu. Yang bersorak, DAP.

Popular Posts 30