Followers

Thursday, October 8, 2009

BERKEMPEN BERSAMA VS MEMERINTAH BERSAMA

Pas sedia kaji Pakatan Rakyat didaftar: Nik Aziz

"Itu masalah teknikal dan boleh dilakukan jika keadaan dan undang-undang memerlukan kita berbuat demikian," katanya kepada pemberita di pejabatnya di Kota Darulnaim di sini hari ini ketika diminta mengulas cadangan berkenaan yang dibuat oleh Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof bagi membolehkan parti-parti pembangkang berkempen sebagai satu pakatan.

"Jadi, tidak timbul soal Pas tidak boleh bekerjasama dengan DAP kerana mempunyai dasar parti yang berlainan. Sekarang pun dah berkempen bersama, kita boleh buat itu, terserah pada kepimpinan pusat," katanya. [MStar]

Adakah boleh berkempen bersama bermakna boleh memerintah bersama tambahan masing-masing mahu sistem yang berlawanan (Islam vs sekular).

3 comments:

Media Cyber said...

ape banggang sangat nik aziz ni??? otak dah cacat ke orang tua ni???

dulu bukan main kata BN tu haram ... skg dorang punya pakatan tak berdaftar dari dulu lagi baru nak terfikir yang pakatan dorang tu nak didaftarkan?? BOdoh tak sudah2 la orang pas ni,,

ikan emas said...

adakah Pengerusi SPR tu bermaksud begini " kalau berdaftar bermakna nikahnya sah tetapi kalau tak berdaftar maknanya bersekedudukan"?

...ikan emas tak tau nk jawap.Junah punya pendapat mgkn logik

Anonymous said...

biasalah orang tua bahlol ni suka merapu...dia ingat kita ni taksub dan bodoh..saya penyokong dan ahli UMNO berikrar bahawa orang tua bahlol ni dah nyanyok..

Popular Posts 30