Followers

Sunday, October 25, 2009

EGM: NAFI TOK GURU TULIS, LAWAK PAS

EGM: Kenyataan ketua dewan ulamak PAS

"Setakat ini saya masih tidak percaya yang Tok Guru Nik Aziz buat kenyataan seperti itu. Saya belum tengok lagi Tok Guru kata, cuma nak soal siapa tulis? Katanya datang dari blog Tok Guru tapi siapa tulis saya tak tahu. Saya baca, tapi saya tak dapat mengesah Tok Guru kata atau siapa kata dan saya tidak percaya Tok Guru kata. Tok Guru takkanlah keluar kenyataan seperti itu dengan tidak ada alasan yang kukuh? Saya rasa bukan Tok Guru... siapa-siapa boleh tulis dalam blog Tok Guru, ini zaman canggih." [RUJUK]


Lawak apakah ini, ini blog saya, initial kat bawah pun nama saya, tapi bukan saya tulis.

2. "Siapa-siapa boleh tulis dalam blog Tok guru". Pulak? Tak kan Ronnie liu yang tulis, atau Elizabeth Wong. Kalau siapa-siapa boleh tulis, bukan blog Tok Guru namanya dan kenapa letak nama Tok Guru di bawah setiap post? Letak la nama blog umum PAS, sesiapa yang tulis letak nama sendiri.

3. Kalau ia pun orang lain yang tulis, sepatutnya melalui Tok Guru juga untuk diapprove atau tidak sebab akan memakai namanya dan di post di blognya.

4. Kalau sumber dari Utusan boleh putar lagi, ni sumber sendiri pun nak putar juga?!

5. Sama kes blog DAPSY Loke Siew Fook yang hina Ust Ridzuan T dulu. Terang-terang dia tulis, lepas tu delete dan nafi bukan blog dia. Apa ni pemimpin PAKATAN?

Dah lepas 24 jam Tok Guru tak nafi pun?

4 comments:

shonzu said...

Salam Junah,

Betul la tu, bukan TOK GURU yang tulis sebab TOK GURU tak pandai menaip hatta menggunakan komputer sekalipun. Kalau bahasa TOK GURU selalunya bukan bahasa Melayu pun. Loghat Kelantan dia begitu pekat. Pernah mengajak DS Najib berdebat, tetapi difikirkan sekali lagi, faham ke orang dengan loghat dia tu. Kalau orang pantai timur mungkin faham, tetapi orang pantai barat atau sabah dan sarawak???? Saya ingat berapa kerat je yang tahu pun.

Saya pun dah agak dah mereka ini akan spin balik kononnya ini mainan media UMNO /BN. Sama seperti idea Hadi Boroi mengenai Kerajaan Perpaduan sebelum ini.

Kalau dibaca artikel dari TOK GURU hamPAS tu, perasan tak yang disebutnya tentang 2-3 orang yang masih berminat tentang Kerajaan Perpaduan (UG). Maknanya, ada segelintir pihak mereka memang mahukan idea ini terlaksana. Tetapi ramai penyokong / penjilat Erdogan menafikan Presiden mereka pernah mencadangkan tentang penubuhan UG tersebut.

Itu la, nak berbohong pun biarlah berpada2. Sekarang sudah kena batang hidung sendiri pun masih nak bohong juga.

AloQStaQ said...

Bro, sekarang lagi best bro! Tok Guru sendiri dah sendiri ngaku dia memang menyatakan hasrat untuk adakan EGM !!!! HUHUHU! ...

pi mampoih la dengan Parti Penipu Islam ni ....

CCZ said...

Anwar Ibarhim tulis kot. Ntah-ntah RPK yang tulis..

YANG GAMBI said...

Salam bro, Nik Aziz mungkin sudah setaraf dengan para Ambia', mungkin blog dia menulis mengikut apa yang difikirkannya........menulis sendiri.......

Popular Posts 30