Followers

Saturday, October 10, 2009

EIDUL FITRI SAAT BERSAMA YANG TERPENTING

PuuutTT!

Anwar mulai panik disindir media Yahudi

KUALA LUMPUR 4 Okt. - Bekas pembantu kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, Mohd. Saiful Bukhari Azlan (gambar) berkata, bekas majikannya itu mulai panik apabila media milik Yahudi mulai menyindirnya.

Katanya, sebuah majalah milik Yahudi, The Economist baru-baru ini menggelar Anwar sebagai Malaysia's Chameleon atau Sesumpah Malaysia apabila gagal menarik sokongan umat Islam terhadap Amerika Syarikat (AS).

"Amerika mengharapkan beliau membawa dan mengekalkan imej Islamik (bagi menarik sokongan masyarakat Islam terhadap AS) namun yang terjadi sebaliknya.

"Kini, dikhabarkan beliau (Anwar) sedang cuba meyakinkan mereka (AS) kembali serta memohon pertolongan daripada mereka untuk kes moralnya, buat kali kedua," katanya dalam blognya, http://mohdsaifulbukhari.blogspot.com.

Anwar kini berhadapan dengan tuduhan meliwat Mohd. Saiful namun kes tersebut masih tertangguh sehingga kini.

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu kini dilaporkan masih berada di AS sejak beberapa hari selepas Hari Raya Aidilfitri yang lalu untuk bertemu dengan beberapa pemimpin di sana termasuk bekas Naib Presiden negara itu, Al Gore. [RUJUK]

Eidul fitri kesempatan bersama yang terpenting dalam hidup seseorang insan. Selalunya muslimin dan muslimat yang berkemampuan akan bersama keluarga menghubungkan silaturrahim.

Susun atur insan-insan penting bermula dari mencium tangan ayah bonda atau melawat pusara mereka. Anak-anak mengambil kesempatan memohon ampun maaf kepada kedua ibu bapa, isteri kepada suami. Saling ziarah menziarahi jiran tetangga dan kaum keluarga menghubungkan kembali silaturrahim.

Seterusnya amalan rumah terbuka adalah peluang keemasan yang akan diambil peluang oleh sesiapa yang mampu untuk menganjurkannya dan tidak lepas peluang untuk sesiapa berkunjung. Suasana musim raya adalah terbaik untuk memohon maaf sesama insan tanpa rasa malu dan segan kerana zuk musim tersebut. Hirarki kepentingan insan terhadap seseorang insan lain boleh dilihat sendiri semasa musim perayaan itu.

'Prosperity burger' sayu bila terkenangkannya.

2 comments:

YANG GAMBI said...

Sampai sekarang Anwar tercari-cari di mana silapnya ketika menyodok sehingga Saiful sanggup membongkar rahsia..........

Anonymous said...

yahudi mmg penting buat anwar

Popular Posts 30