Followers

Saturday, November 7, 2009

ARAHAN DARI DALAM SERANG DARI LUAR

Hadi umpama 'Pak Lah versi PAS'
eksklusif kemaskini 3.39pm Kepemimpinan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dianggap sangat lesu sehingga beliau boleh diumpamakan "Pak Lah versi PAS", kata ahli akademik Prof Dr Abdul Aziz Bari hari ini.

Tun Abdullah Ahmad Badawi dianggap seorang pemimpin lemah, tidak tegas, lembab dalam pelaksanaan dasar dan dipersalahkan atas kemerosotan teruk BN sehingga dipaksa melepaskan jawatan presiden Umno dan perdana menteri.

Dr Abdul Aziz berkata, kekalahan bertubi-tubi PAS di Terengganu – negeri Abdul Hadi sendiri – pada pilihan raya umum 2004, selepas menawannya pada 1999, dan tahun lepas serta kemerosotan dalam beberapa pilihan raya kecil menyebabkan beliau meyakini bahawa kritikan tersebut mempunyai asas. [malaysiakini]

Bagi mengelakkan rakyat terhidu ada lagi percakaran dalaman dalam Pakatan, maka ada orang menggunakan orang luar untuk menjalankan komplotnya untuk menjatuhkan pro ulama' dalam PAS.

2 comments:

CCZ said...

Salam..sekali lagi UMNO dituduh mengeksport Aziz Bari untuk mengucar kacirkan PAS. Padahal yang masih angau kepada UMNO yang menyusunnya..

YANG GAMBI said...

Salam, Anwar dan DAP tahu PAS memang mudah ditipu, apalagi inilah kesempatan yang diambil mereka....jahanamkan 1 lagi kuasa parti Melayu.....

Popular Posts 30