Followers

Friday, November 20, 2009

TUN M DISEGANI LAWAN


13. Ekonomi Malaysia berkembang pada kadar 8.5% dari 1987 dan bukannya 10% dari 1991. Mula merosot pada 1997 di waktu Anwar sebagai Menteri Kewangan melaksana "ubat" IMF tanpa IMF. Memang Anwar ditangkap semasa krisis hampir berakhir. Kerana kegagalannya MTEN ditubuh untuk ambil alih tugas memulih semula kewangan dan ekonomi Negara, jauh sebelum dia ditangkap.

14. Sila semak SEJARAH dalam laporan akhbar dalam dan luar negeri.

15. Thank you for agreeing that I am a dictator. Tell me which dictator ever resign.

16. Terima kasih kerana membaca blog saya. [Tun M]

Pada tahun 2005, selepas saya graduate saya mengambil krusus lanjutan dalam keusahawanan di Negeri Sembilan. Saya berjumpa dengan seorang lecturer keturunan Singh ( bukan Karpal Singh) dan dia penyokong kuat DAP.

Memang betul kata orang putih 'truth shine'. Beliau menceritakan perihal kegawatan ekonomi pada tahun 1998 dan pilihanraya 1999 bagaimana Tun ialah hero dalam ceritanya dan anwar sebagai laughing stocknya, meskipun dia penyokong tegar DAP.

Kebijaksanaan dan panjang akal Tun telah menyelamatkan ramai kaum Cha dari di sembelih seperti yang berlaku di negara-negara jiran bahana akibat meminjam dari IMF. Kalau diikutkan anwar yang menyarankan meminjam dari IMF, beliau akan meletakkan negara ini di ambang bahaya kepada Melayu dan kaum-kaum lain jua.

Pilihanraya tahun 1999 memperlihatkan Terengganu jatuh kepada PAS dan majoriti BN merosot. Ini kerana kebijaksanaan Alllahyarham Fadhil Noor (strategis tersohor PAS yang tiada gantinya) dan simpati orang Melayu kepada anwar namun kaum bukan Melayu lah yang memenangkan BN yang pada saya kerana faktor Tun sendiri. Seterusnya mengekalkan keamanan Malaysia.

Tun M, you are the MAN.

3 comments:

YANG GAMBI said...

Junah, memang sewajarnya kalau ada ura-ura meletakkan Tun dalam Kabinet, jadikan beliau Menteri Mentor Malaysia macam Lee Kuang Yuyu di Singapura..... kawan setuju sangat kalau TUN diletakkan dalam kerajaan.......

Jeffry said...

SLM BRO...TUN WAS BORN AS A GIFT FROM ALLAH TO MALAYSIA..AND RISE AS A TRUE WARRIOR..GOD BLESS TUN FOREVER!..AMINNNN

KHAIRUL NAZRI said...

Salam,

Sepatutnya Tun Mahathir orang yang paling layak dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Ekonomi Negeri Selangor instead of Anwar malah kepada negara kita pun sepatutnya..

Tuan Penatliwat RM1.00 sesuai untuk Anwar....

Popular Posts 30