Followers

Tuesday, February 2, 2010

BENARKAH PENDUDUK P.P SENANG DITIPU?

Guan Eng dicabar dedah nilai tender kontraktor Melayu

PULAU PINANG 1 Feb. - Kerajaan negeri dicabar mendedahkan kepada umum nilai tender yang diberikan kepada kontraktor Melayu dan bukan Melayu sejak pakatan pembangkang mengambil alih pentadbiran negeri itu.

Setiausaha Sekretariat Perhimpunan Melayu Pulau Pinang, Mohd. Nor Suhaili Jamali berkata, pengakuan Ketua Menteri, Lim Guan Eng bahawa kontraktor Melayu memenangi lebih 50 peratus tender ditawarkan kerajaan negeri tidak mencerminkan senario sebenar sistem secara terbuka itu.

Menurut beliau, sekiranya kerajaan negeri mengamalkan pentadbiran telus, nilai tender yang telah diberi kepada kontraktor Melayu dan bukan Melayu perlu didedahkan kepada orang ramai.

"Kami hendak tahu nilai tender yang diberi oleh kerajaan negeri Pulau Pinang kepada kontraktor Melayu dan bukan Melayu termasuk apa yang mereka bekalkan seperti terkandung dalam kontrak itu.

"Kalau kerajaan negeri telus, mereka sepatutnya umumkan juga nilai tender yang diberi, bukan sekadar menyatakan peratusan," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini. [RUJUK]


Khabarnya Salleh Man tidak mendapat jawatan dalam MAIPP yang dijanjikan DSAI, begitu juga ex-penduduk Kg Buah Pala yang telah dihalau, dan penduduk kaw perumahan hijau Mak Mandin dan pengguna tol Sg. Nyior masih kena bayar tol dan .... dan ... dan ... dan ...

5 comments:

Media Cyber said...

melayu penang dalam dilema.. kesian

Jeffry said...

...DAN KETUA MENTERI JAMBAN TU SIBOK BG BANTUAN RM14000 KPD MANGSA LEMAS SDGKAN KISAH ANAK KECIL BERBANGSA MELAYU YG DAIF DI BIARKAN MATI TANPA PEMBELAAN..HARKK PTUIHH!!

..SAMBUNG2!!

CCZ said...

Senang jual undi sebab duit mungkin..

Anonymous said...

padan muka melayu penang hahahaha pru13 sokong lagilah nak rasakan padan muka hahahahahaha

Anonymous said...

padan muka melayu penang hahahaha pru13 sokong lagilah nak rasakan padan muka hahahahahaha

Popular Posts 30