Followers

Monday, March 1, 2010

FAKTOR 'KENCING'

oleh hahn

Kalau dilihat di permukaan PR itu kelihatannya berasaskan parti yang tidak berasaskan kaum. Di sini BN lebih kompleks kerana ianya rata rata adalah parti berasaskan kaum. Kelihatannya BN sukar ditadbir dan dituduh pula bersifat perkauman.

Jika diselidik lebih dalam PR itu amat kompleks. PKR saja sudah amat kompleks kerana sebenarnya ianya telah dibahagikan secara bayangan mengikut kaum, agama dan fahaman politik.

Anwar terpaksa memakai pelbagai 'topi' untuk memenangi hati penyokongnya yang demikian kompleks. Di sini faktor 'kencing' amat diperlukan.

Sekiranya dia berkempen pada orang kristian sudah pasti dia akan melebih lebihkan orang kristian dan Anwar kadang kadang terlupa di celah celah itu ada orang yang beragama lain umpamanya Islam.

Anwar terpaksa menukar topi yang pelbagai yang kadang kala tersilap topi. Al maklum bukan senang nak 'kencing'. Ada topi kaum, ada topi agama dan macam macam topi lagi.

Dengan lain perkataan kalau di bahasakan oleh orang Melayu: BERMUKA MUKA (Entah mana dirinya yang betul kita tak tau) Dia sendiri hilang dalam dirinya. Dalam Islam pula kelakuan begini di panggil Munafik.

Tiada orang lain yang dalam Malaysia memikirkan tentang menjahanamkan, negara, bangsa dan ugama setiap saat kecuali Anwar Ibrahmi. Perompak sekali pun sekadar memikirkan apa yang hendak di rompak sahaja.

Mudah mudahan Malaysia terselamat dari malapetaka yang ingin di bawa oleh Anwar. Dia boleh lari keluar kalau negara ini kacau bilau. Kita yang makan pagi kais pagi ini... terpaksa lah menghadapi kemusnahan yang di tinggalkannya. Hilang pekerjaan, bil tak dapat di bayar, kereta juga hilang dan pelbagai lagi sehinggakan boleh membawa cerai berai bila masaalah kewangan menimpa.

Selamatkan Agama, Bangsa dan Negara ku. [dari komen box housepk]

Jelaslah faktor kencing adalah elemen yang penting dalam strategi anwar.

2 comments:

hanizam said...

biasalah bro...dah jadi sesumpah...kenalah sesuaikan ikut keadaan...lidah pun dah jadi macam biawak...

YANG GAMBI said...

Salam Junah, apakah DAP tidak perkauman ? PAS tidak nampak ke ? Kalau PAS juga tidak perkauman, mengapa sampai sekarang tidak mahu membuka keahlian kepada kaum-kaum lain menjadi ahli PAS ? kalau setakat kelab penyokong je, baik tak payah cerita.........hamPAS adalah...

Popular Posts 30