Followers

Monday, March 8, 2010

POLITIKUS KUTUK ULAMA'


Harussani ejen Umno, bukan mufti: Nik Aziz

KOTA BHARU: Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat semalam, menyifatkan Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria, kini lebih layak digelar sebagai ejen Umno, bukannya seorang mufti. [RUJUK]

Ana cukup sedih dengan berita hari ini, kenapa kita mesti mempertikaikan dan mengutuk ulama' jika kita tahu dia adalah pewaris nabi?

Haruskah seseorang ulama' menentang BN dan menyokong DAP baru digelar Ulama' ? Unta-unta nilaikan sendiri adakah unta-unta dapat mendaulatkan undang-undang Islam bersama dengan PKR Liberal dan DAP sekular?

Unta-unta nak mengharamkan penjualan arak di kawasan majoriti Melayu pun tak mampu kerana takut pada mereka. Adakah unta-unta fikir unta-unta dapat menutup kilang arak bila mereka naik takhta kelak? Jauh sekali hukum hudud. Apa unta tahu buat? Selain menyalahkan kerajaan terdahulu, sedangkan unta sudah pegang kerajaan tersebut kini.

Ana tak tahu apa tujuan unta menanam kebencian sesama Islam sedangkan apa yang patut unta-unta lakukan di saat umat Islam di seluruh dunia lemah ialah DAKWAH dengan kasih sayang mengajak umat-umat Islam kembali bersaudara.

Hati bagai gunung air tidak akan bertakung, hati bagai lembah kelak akan jadi danau. Itulah ibarat orang yang sombong berbanding orang yang rendah diri.

"The stabilizing factor (of this country) is united muslims - Zulkifli Nordin"


1 comment:

YANG GAMBI said...

Salam Junah, tanpa disedari puak-puak Melayu PAS-PKR bahawa Nik Aziz adalah agen DAP yg ditugaskan untuk memecahkan serta menghancurkan perpaduan serta kuasa Melayu Islam....

Popular Posts 30