Followers

Sunday, March 28, 2010

T. IBRAHIM BUKAN KHALID YANG SOKONG

Sokong cadangan Presiden pinda Rukun Negara
Harakahdaily
KUANTAN, 26 Mac: Gesaan Presiden PAS agar Rukun Negara dipinda bagi menyelaraskan dengan kehendakmassa dengan menukarkan Kepercayaan Kepada Tuhan kepada Kepercayaan Kepada Allah sangat-sangat dialukan, kata Naib Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.

"PAS berpendapat bahawa penggunaan kalimah Allah lebih tepat bagi menggambarkan Tuhan yang sebenar; berbanding istilah Tuhan yang dapat diterjemahkan dengan pelbagai bentuk dan rupa. Keadaan ini tentunya bertentangan dengan konsep ketuhanan yang sebenar," kata beliau dalam blognya. [Hrkh]

T. Ibrahim T. Man? Kenapa Khalid Samad dan anwar masih berdiam diri mengenai cadangan Hj Hadi ini. Bukankah dulu mereka yang beria-ia mahu kristian guna ALLAH atas alasan ALLAH for all? Kenapa pro Ulama sahaja yang menyokong ide Hj hadi ini? Apakah niat Khalid Samad dan anwar dulu?

Jika ALLAH for all adalah alasan maka ide Hj Hadi ini lebih komprehensif dan menyeluruh berdasarkan tauhid rububiyyah yang diakui oleh Islam dan bukan Islam. Kepercayaan kepada ALLAH, kita orang Islam percaya akan tauhid rububiyyah dan uluhiyyah. Manakala bukan Islam percaya akan tauhid rubiyyah sahaja, maknanya orang Islam dan bukan Islam setuju akan salah satu aspek tauhid, hah baru kena ALLAH for all. Tetapi Khalid dan anwar masih tidak bersuara.


Kalau beri kristian guna mereka akan mentafsirkan ALLAH itu Jesus atau Jesus itu anak ALLAH ini tak kena dengan sifat lam yalid wa lam yulad ALLAH itu. Kita harus tentang. Tapi Khalid Samad dan anwar berjuang untuk benarkan kristian buat begitu. Apa niat sebenar Khalid Samad dan anwar?

Hj Hadi bodoh-bodoh sepat, Khalid Samad dan anwar mula rasa bahang.

1 comment:

YANG GAMBI said...

Salam Junah, puak-puak PAS-PKR ni sama saja sifat mereka..... Iblis-syaitan yg menyerupai ulama, warak, tok guru.... tetapi lebih kepada memauskan nafsu...

Popular Posts 30