Followers

Tuesday, May 11, 2010

PAS MULA MALU ALAH DENGAN 'NEGARA ISLAM'


'Undi DAP bererti undi untuk negara Islam' muncul di Sibu
Harakahdaily
SIBU, 10 Mei: Pemimpin kanan DAP, Lim Kit Siang (gambar) dalam kenyataannya berkata, memang benar Negara Islam adalah matlamat PAS tetapi ia bukannya matlamat Pakatan Rakyat.

??? PAS bersama PAKATAN dengan matlamat bukan Negara Islam, bagaimanapun masih berkempen dengan modal Islam. Kalau begini benarlah PAS menjual Islam untuk undi, nauzubillah.

Beliau mengaku, tema 'Undi DAP bererti undi untuk PAS dan negara Islam' berkesan dalam pilihan raya umum 1999 tetapi ia sudah dikebumikan apabila tsunami politik melanda negara dalam pilihan raya umum 2008.

O Negara Islam telah dikebumikan oleh anwar pada tahun 2008, tapi PAS masih menggunakan modal Islam untuk undi, jadi PAS menipu? Siapalah yang beri label kepimpinan gaya nabi tu, moga diampun dosa beliau.

Atas dasar itulah, katanya, di Kuala Sepetang, Perak, 84 peratus pengundi Cina telah memberikan undi kepada calon PAS, Datuk Seri Muhamad Nizar Jamaludin dalam pilihan raya kecil Bukit Gantang.

Atas dasar itulah juga, 82.5 peratus penduduk Cina Rasa, Hulu Selangor memberikan undi kepada calon PKR, Datuk Zaid Ibrahim. [Hrkh]

Kerana Negara Islam dikebumikan calon PAS menang. Benarlah dakwaan selama ini mengatakan yang memenangkan calon Pakatan ialah undi bukan Melayu. Kita tahu DAP mahu lihat ketuanan Melayu rebah dan mahu Malaysia jadi sebuah negara Sekular Liberal.

Sedarlah kaum muslimin setiap undi untuk Pakatan bererti undi undi pengkhianatan kepada Islam.

1 comment:

Anonymous said...

Beliau mengaku, tema 'Undi DAP bererti undi untuk PAS dan negara Islam' berkesan dalam pilihan raya umum 1999 tetapi ia sudah dikebumikan apabila tsunami politik melanda negara dalam pilihan raya umum 2008.


"O Negara Islam telah dikebumikan oleh anwar pada tahun 2008, tapi PAS masih menggunakan modal Islam untuk undi, jadi PAS menipu? Siapalah yang beri label kepimpinan gaya nabi tu, moga diampun dosa beliau."

jawapan:saudara, apa yg dimaksud kan dengan petikan yang mula2 tu ialah klu dulu(1999) umnoapco nk lawan pakatan dengan"Undi DAP bererti undi untuk PAS dan negara Islam" berjya,tp skrang(2008, tagline dh x boleh pakai, dh xberkesan,tu yg maksud terkubur, bukan negara islam terkubur. klu nk tafsir tu jgn membabi buta, bace elok2, biar paham betul2,bukan semberono,,

Popular Posts 30