Followers

Wednesday, June 30, 2010

HATI-HATI TRAGEDI TBH DI SAAT SELANGOR BERGOLAK?

Pihak berkuasa harus beringat dan berhati-hati jika ingin soal siasat saksi, menangkap penjenayah atau apa-apa sahaja berikutan perkembangan di Selangor akhir-akhir ini.

Merujuk kepada sejarah kem Azmin pernah menyuarakan rombakan kabinet pada 2009 memperlihatkan Azmin menyerang Khalid dan Wee Chee Keong pada waktu itu belum bebas menyerang Ronnie Liu. Dalam kekalutan tersebut tiba-tiba pergolakan di Selangor senyap apabila Teoh Beng Hock saksi penting SPRM di jumpai mati jatuh bangunan di hadapan pejabat SPRM sendiri.

Walaupun logiknya aklinya adalah seperti menjaringkan gol sendiri jika SPRM melakukannya dan membiarkan mayat dijumpai di depan rumah sendiri. Namun pihak pembangkang terutama DAP sedaya upaya memusingkan cerita untuk mengaitkan SPRM dalam tragedi tersebut.

Perlucutan jawatan TS Khalid Ib sebagai pengerusi majlis pimpinan neg Sel di ganti kan Azmin dan kata dua DAP terhadap ke'MB'an Khalid Ib mengundang curiga mana tahu perkara tidak diingini mungkin berulang lagi. Jadi pihak-pihak yang berkenaan berhati-hatilah supaya tidak di'frame' buat kali ke-dua.

DAP Negeri Selangor hari ini dikhabarkan memberi kata dua kepada pucuk pimpinan PKR bahawa mereka tetap menyokong Tan Sri Khalid Ibrahim dan akan menumbangkan Pakatan di Selangor jika Azmin Ali dipilih mengganti Khalid. Ronnie Liu dan Teresa Kok memberi jaminan kepada Tan Sri Khalid bahawa DAP menyokong beliau. Dilaporkan Teresa dan Ronnie turut menghantar sms kepada Datuk Seri Anwar, Datin Seri Wan Azizah dan Syed Husin menyatakan pendirian keras DAP mahukan Khalid kekal sebagai MB. Malah mereka bersedia keluar Pakatan jika Azmin dipilih menggantikan Khalid. - Selangordaily

3 comments:

Jeffry said...

KEHKEHKEH DAPig TGH ATUR SESUATU LA TU BROO..CARA HALUSSSS TP BERKESAN. KLU GAGAP BKN JATUH BANGUNAN, MUNGKIN TECEKIK TETELAN BIJIK DERIAN! KEHKEHKEHKEH!!! >|D

Megat Alam Gempita said...

Sesuatu yang "gempaq lagi mengempaqkan" akan berlaku pada minggu ini pada geng Fuckatan...tunggu...
UMNO Selangor tunggu apa lagi pi daftar pengundi baru...

YANG GAMBI said...

Itulah cara komunis DAP, dia akan sokong bagai nak selak kalau orang itu boleh jadi kaldai mereka.....

Popular Posts 30