Followers

Friday, July 9, 2010

KG JLN POKOK ASAM PERANAN KETUA PEMUDA
Video di atas berlaku waktu demo Kg Buah Pala depan KOMTAR, di ketuai oleh KP MIC, T Mohan.

Apa yang nak disampaikan di sini bukanlah nak suruh tiru pendekatan yang diambil oleh KP MIC tetapi objektif demo ini harus dicontohi iaitu menunjukkan rasa tidak puas hati kepada DAP dan Pakatan. Kedua, peranan pemuda dan ketua pemuda sebagai tunjang organisasi.

Daripada KP UMNO menyokong KP MCA yang jelas rasis mempergunakan slogan 1Malaysia untuk mencuri hak bumiputra (biasiswa) walhal MCA mahu saman kempen 1Sekolah untuk semua, tak 1Malaysia pula, kek orang mereka mahu, kek mereka tak boleh kongsi.

Adalah lebih baik KP UMNO memainkan peranan yang sepatutnya pemuda mainkan iaitu menjadi barisan depan jika isu hak-hak Melayu di cabar. Kg Jln Pokok Asam, peluang sudah ada, gunakanlah pendekatan yang dipelajari di Oxford untuk pertama membela Melayu dan Bumiputra yang dianiaya, kedua membalun DAP dan Pakatan di saat mereka terdedah ini.

Musuh seorang sudah cukup ramai, PERKASA bukanlah musuh.

2 comments:

Jeffry said...

SLM BRO..TU LA AKU RISAU PSL KP UMNO NI YG MAKIN LAMA MAKIN BERTUKAR KULIT LAK. DRP HITAM MANIS KPD PUTIH MELEPAK BERMATA KECIK. RISAU2!! ISHHHH ADOIIYAII

amieiezam said...

kena tukar la tuh JEFFRY

Popular Posts 30