Followers

Monday, July 5, 2010

POKOK ASAM: APA PEMERINTAH SEBELUM INI BUAT?

Melayu P. Pinang perlu ambil iktibar

Oleh SITI AIRUNNISA ALAUI
pengarang@utusan.com.my
KEMAMAN 3 Julai – Rakyat Pulau Pinang khususnya orang Melayu perlu mengambil iktibar terhadap nasib yang menimpa penduduk Kampung Jalan Pokok Asam di Jelutong, Pulau Pinang apabila terpaksa akur dengan tindakan kerajaan negeri itu mengambil alih kampung mereka.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menyifatkan nasib yang menimpa penduduk terbabit sebagai harga yang mahal perlu dibayar oleh mereka apabila bertindak menukar parti politik sebelum ini kepada kepimpinan DAP.

Beliau yang juga Naib Presiden UMNO berkata, mereka perlu sedar bahawa apabila kuasa sesebuah kepimpinan diserahkan kepada parti yang tidak membela nasib rakyat maka begitulah hasil yang akan diperolehi. [UTUSAN]

Apa yang nak dihairankan jika DAP bertindak begitu. Memang sejak azali penubuhannya lagi DAP mahu kuasi Tanah Melayu, mahu halau Melayu, dah dasar rasis dan penjajah.

Apa yang patut dihairankan ialah kenapa bila nak kena roboh yang jadi sasaran ialah gerai Melayu, Kg Melayu dan Kg India. Gerai cina dan Kg cina tidak dikacau?

Sudah terantuk baru nak terngadah. Apa pemimpin BN buat, sedangkan sudah menguasai negeri tersebut 50 tahun?

Dalam jangka masa yang begitu lama memerintah kenapa tidak diusahakan untuk dapatkan geran kepada penduduk tersebut yang sudah menetap begitu lama di situ?

Sekarang tiba masanya PAS dan Melayu PKR buktikan kemampuan mereka untuk membela nasib rakyat miskin ini... Kalau ada biji.

Kecewa-kecewa...
1 comment:

Jeffry said...

SLM BRO..MAKIN SYOK PLAK KIT SIYAL & SON INJAK2 KEPALA ORG MELAYU. MELAYU PARTAI PISS DAN PEEKAYRAR PLAK X AMIK PORT LNGSUNG. SETAKAT TNGOK, LIHAT & ANGGOK2!. HARKK PTUIHH!!

Popular Posts 30