Followers

Sunday, August 8, 2010

ARAK DAN SEBUAH PARTI POLITIK

Sebelum berkuasa.


Sudah bermaharaja lela.

Khalid mahu besarkan Kilang Carlsberg

Saya menyebut bahawa sekiranya tapak yang lebih luas diperlukan, maka kemungkinan satu tapak di pelabuhan Klang, memandangkan 100% bahan keperluan Malt diimpot dan 50% bahan keluaran diekspot, boleh diusahakan. Sekiranya itu merupakan satu kemungkinan, maka tapak kilang itu hendaklah kita ‘ear mark’ atau cadangkan sebagai tapak Terminal Bas Shah Alam. [rujuk]

PAS tipu U all..

2 comments:

Anonymous said...

Kalau nak buat kilang mega arak buat di serambi mekah kalau nak buat ladang mega babi buat di kota baru kelantan...N.ajis dah bagi green light seratus peratus demi perjuangan Islam PAS....haparakdaily

Anonymous said...

siasat dulu atas dasar apa YB khalid melawat kilang carlsberg. Matangkan lah sikit pemikiran saudara. Kalau lawatan kerja untuk "fact finding" ada masaalah ke? Mungkin mencari alternatif untuk mengubah lokasi yang lebih sesuai sambil mengambil kira permasalahan yang akan timbul sekiranya lokasi yang sudah berdekad-dekad mahu dipindahkan ke loakasi yang lebih sesuai. segala aspek perlu diambil kira seperti masalah kepada pekerja, komersial dan sebagainya.
Islam dicipta oleh Allah SWT untuk memberi nikmat pada hamba2 tuhan.
Pendekatan yang dilakukan oleh YB amat mengkagumkan yang jarang2 dilakukan oleh mana2 pemimpin.
Islam tidak menzalimi mana2 makhluk tuhan dan islam bukan hanya untuk melayu dan orang islam.
Janganlah kita cepat menjatuhkan hukum apabila terlihat hamba allah berada ditempat yang dipandang hina dan bukan semua manusia yang duduk dimasjid itu semuanya mulia.
Seperti juga bekas MB dan exco Selangor semasa umno/bn memerintah melakukan lawatan kerja ke pusat pemprosesan babi di negara jerman dengan tujuan mencari kaedah terbaik supaya pencemaran dapat dikawal lantas memberi kebaikan pada semua.
Akhir sekali, carilah idea yang lebih menjurus kepada kebaikan sesama insan demi memertabatkan ugama,bangsa dan negara dan bukan perkara yang remeh temeh dan memalukan kita dimata bukan islam.Harus diingat imej islam sudah lama tercemar dan persepsi bukan islam terhadap islam sangatlah negatif.

Popular Posts 30