Followers

Sunday, August 29, 2010

KENAPA PAKATAN TOLAK HUDUD


Hudud laws and Islamic state are not Pakatan Rakyat policies

Hudud laws and Islamic state are not Pakatan Rakyat policies. This is why there is no mention of these issues in the Pakatan Rakyat common platform unveiled at the Pakatan Rakyat Convention in Shah Alam on 19th December last year.

DAP selaku majoriti dan ketua dalam pakatan pembangkang menegaskan yang hukum hudud dan negara Islam bukan polisi pakatan yang juga dianggotai PAS.

Sebab-sebab Pakatan yang juga dianggotai PAS tolak hudud:

1-Pakatan yang juga dianggotai PAS sememangnya langsung tidak berminat untuk melaksanakan Syariat Allah, Islam Bagi Pakatan yang juga dianggotai PAS sekadar Sembahyang, puasa, zakat , haji, sembahyang hajat (penting untuk bagi pecah perut), doa (penting untuk minta bala kepada sesama Islam) dan nikah kawin (penting untuk kahwin ramai).

2- Hudud tidak seperti balak, royalti minyak dan pasir langsung tidak memberi keuntungan wang ringgit dan keuntungan Dunia kepada Pakatan yang juga dianggotai PAS.

3-Pakatan yang juga dianggotai PAS Tolak Hudud sebab DAP dan PKR kata tolak,Walaupun Hukum Allah itu jelas disebut, mereka cuba membelit belit untuk menolak.Mereka cuba mencipta pelbagai isu untuk menolaknya,walaupun kebanyakan alasan itu dengan akal tanpa bersandar kepada Nas yang nyata.Kalau DAP dan PKR Kata tolak, semua pak yid dalam Pakatan pun berpakatlah untuk tolak.

4-Pakatan yang juga dianggotai PAS takut rakyat akan sedar bahawa mereka sebenarnya tidak mahu melaksanakan Hudud pun.

5-Pakatan yang juga dianggotai PAS tolak hudud sebab ,mereka hanya membuat rujukan kepada DAP dan PKR. apabila kedua mereka itu sendiri tak faham hudud,yang mendengar pun habis jadi tak Faham.

6-Pakatan yang juga dianggotai PAS menolak Hudud sebab terlalu ramai pemimpin besar mereka yang suka membuat maksiat, kes masih di bicarakan di mahkamah kerana tertunda-tunda, sex bebas memberi kunci rumah kepada lelaki bukan muhrim hingga boleh masuk sesuka hati ambil gambar bawah kain.

7-Pakatan yang juga dianggotai PAS menolak hudud,kerana Hudud itu hukum Allah,mereka tak faham dan mereka tak mahu mengaji sedalam dalamnya, sedangkan undang undang yang ada sekarang dibuat oleh orang kafir, walaupun mereka tak faham,tetapi kerana dibuat oleh orang kafir mereka tetap boleh terima.

8-Pakatan yang juga dianggotai PAS tolak hudud sebab sudah ramai orang orang Pakatan yang juga dianggotai PAS yang minat kepada Agama sudah berpaling tadah cuma tok imam yg tak bertauliah, jual nama ALLAH dan yg nak besarkan kilang arak yang masih kekal.

9-PAS tidak pernah menerangkan kepada DAP dan PKR bab hudud hanya membuat statement kepada media supaya rakyat sedap hati saja, maka DAP dan PKR tolak hudud.

"DAP’s stand on Malaysia as a secular state has always been constant and consistent."

10-Memang Pakatan yang juga dianggotai PAS itu sendiri parti sekular, seperti kata LKS di atas, amat tidak sesuai bagi Pakatan yang juga dianggotai PAS itu sendiri menegakkan Hudud kerana hudud itu bukan juzuk perjuangan Pakatan yang juga dianggotai PAS.

1 comment:

Jeffry said...

KLU SEME PUAK2 PKR DAN DAP DAH TOLAK PAS MENTAH2, AKU GERENTI PAS MASUK GAUNG YG PALING DALAM BROO! HEHEH

Popular Posts 30