Followers

Wednesday, August 25, 2010

PAS TOLAK HUDUD MAKA TOLAK ISLAM

Hudud laws and Islamic state are not Pakatan Rakyat policies

Hudud laws and Islamic state are not Pakatan Rakyat policies. This is why there is no mention of these issues in the Pakatan Rakyat common platform unveiled at the Pakatan Rakyat Convention in Shah Alam on 19th December last year.

Sekarang ini PAS sudah menolak hukum Hudud walaupun mereka mengaku beragama Islam, dan sekarang ini saya lebih risaukan PAS berbanding DAP kerana PAS mendakwa mereka Islam.

Macamana orang Islam boleh menolak hukum Hudud dan sekali lagi 'tahniah' kepada PAS kerana menolak Hudud dan negara Islam.

"DAP’s stand on Malaysia as a secular state has always been constant and consistent."

DAP dari dahulu lagi tetap dengan pendiriannya dimana DAP akan tetap menolak hukum hudud dan negara Islam. Bagaimana pula PAS?

Saya ingin menasihati PAS sebagai umat Islam kita kena menerima hukum Hudud ini kerana hukum ini adalah yang terbaik dan paling berkesan dalam mencegah jenayah tidak kah PAS yakin dengan hukum Islam sendiri?

Lihat saja gejala sosial terutama sex bebas dan bunuh bayi yang menjadi perkara biasa akhir-akhir ini apa kerajaan buat? Adakah cukup kerajaan menggaji Ustaz Ustazah JQaf dengan gaji yang tinggi dari guru besar sehingga 5-6 orang di satu-satu sekolah-sekolah di seluruh Malaysia bagi melaksanakan polisi mendidik lebih baik daripada menghukum?

Jawapannya tidak, sebaliknya kerajaan harus mengambil contoh dari PAS iaitu 'menyalahkan orang' kerana jalan 'menyalahkan orang' adalah terbaik daripada berusaha.

Tersungkur di pintu sorega..

2 comments:

Jeffry said...

PARTI AGAMA SESAT DAH XDE VALUE DAH!..AGAMA PUN DH KENE GADAI KAT KIT SIYAL! KEHKEHKEH >|D

DR 1221 said...

menyalahkan UMNO adalah jalan terbaik bagi menutup kelemahan mereka

Popular Posts 30