Followers

Wednesday, August 4, 2010

TAKUT BANCI KENA TAXED


Masyarakat Cina Kurang Beri Kerjasama Banci Kerana Enggan Dedahkan Jumlah Pendapatan Mereka

KUALA LUMPUR: Masyarakat Cina kurang memberi sambutan terhadap kempen banci kebangsaan yang sedang berlangsung sekarang adalah akibat persepsi kononnya kempen itu bertujuan untuk mengetahui pendapatan mereka yang boleh dikenakan cukai. [MStar]

'wasting taxpayer's money' begitulah ungkapan yang selalu kita baca di blog pendatang opsss pembangkang. Konon-konon kaum bumiputra hidup atas titik peluh depa. Tapi hakikatnya mereka dan kita sendiri tahu, yang kuat mengelat bayar cukai tu depa la juga. So kalau kerajaan UMNO suka tolong Melayu tolonglah ketahui bukan semua duit hangpa.

2 comments:

Anonymous said...

tu biasa lah bukan nak bayar pun cukai, kalau untung 100,000.00 dia bagi kat sanak saudara je duit tu, buat bil tipu, service 1, service 2, service 3.

bil boleh buat backdate punya. tak tipu tak cukup kaya maaaa....

kemudian komplen service itu tak bagus, kerajaan tak ada duit lah nak belaja. tapi dia sendiri kedekut.

Anonymous said...

cina memang anti melayu,cuba masuk tempat mereka dan tanya mana rumah ini atau mana jalan itu sampai mampus dia cakap wa tak tau,wa tak tau,wa tak tau.kita je orang MELAYU yang over layan pendatang ni.

Popular Posts 30