Followers

Wednesday, September 8, 2010

AKHIRNYA DAP TERIMA HUDUD

Kenyataan media bersama oleh Dr. Boo Cheng Hau dan Ong Kow Meng di Skudai pada hari Selasa, 7 hb September 2010:
****

Berita bertajuk "Hudud: DAP Sambut Baik" tidak memaparkan pandangan menyeluruh
****

Akhbar Sinar 5hb September 2010 telah menerbitkan di m/s J3 berita bertajuk "Hudud : DAP Sambut Baik".

Kami dengan ini ingin menjelaskan bahawa berita yang disiarkan tidak memaparkan pandangan menyeluruh kami terhadap soalan yang diajukan pemberita suratkhabar Sinar.

Kami ingin menjelaskan bahawa pendirian DAP adalah kami berpegang teguh kepada Perlembagaan Negara dan apa yang termaktub dalam Perlembagaan Negara. Apa-apa perubahan dan/atau pindaan termasuk sistem perundangan yang memerlukan persetujuan Dewan Rakyat. Selanjutnya isu perlaksanaan Hudud juga tidak termasuk dalam Common Policy Framework Pakatan Rakyat.

Akhirnya, adalah pendirian kami bahawa jenayah boleh dicegah dan ditangani tanpa perubahan kepada sistem perundangan yang sedia ada sekiranya undang-undang yang sedia ada sekiranya dikuatkuasakan secara adil, saksama dan telus.

* Dr. Boo Cheng Hau, ADUN Skudai & Ong Kow Meng, ADUN Senai
****

SUKOR, selama ini ( dah 6 tahun) PAS menjaja di mana-mana saja mereka sering memberi penerangan dan dakwah kepada pemimpin-pemimpin DAP mengenai hukum hudud dan negara Islam telah membuahkan hasil.

PAS tidak menipu kita tuan-tuan, eloklah siapa yang tuduh PAS menipu dan cakap berbelit tu bertobat, pergi jumpa TGNA sucikan dosa cepat-cepat.

Rupanya-rupanya DAP yang dibawa masuk ke masjid dan surau itu untuk didakwah sebab itulah DAP itu berdiri di hadapan, bercakap dan memberi sumbangan manakala jemaah duduk di keliling mendengar dan menerima sumbangan. Walaupun cara nya berbeza dengan zaman Rasul SAW dulu di mana nabi di depan dan bercakap manakala orang jahiliyyah duduk dan mendengar namun ada rahsia di sebalik perbuatan PAS ini. SUKOR

1 comment:

Jeffry said...

YUP BRO..MAKA BERDIRILAH LEBAI2 TOTOK PAS DAN LEBAI2 CIBAI DAP SEBELAH MENYEBELAH. SORANG JADI IMAM BENJOL SORANG LGI JD BILAL BAHLUL MEMAKMURKAN MESJID DAN SURAU, BERTAZKIRAH MEMUJI2 ALLAH MANAKALA PARA JEMAAH MENGELENG KEPALA TANPA "APE LAH NASIB AGAMA KU DI PERLAKUKAN SEBEGINI RUPE..MASYALLAHHH"

SLM LEBARAN MINALAIDILWALFAIZIN DAN MAAF ZAHIR & BATIN BROO! :D

Popular Posts 30