Followers

Wednesday, October 6, 2010

ANWAR ON FREEDOM OF EXPRESSION


Amaran Keras Anwar Jangan Guna Media Umno

LONDON 3 Okt - Dalam satu amaran keras, Ketua Oposisi, Datuk Seri Anwar Ibrahim menegah mana-mana anggota Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) yang bertanding dalam pemilihan parti yang berlangsung sekarang daripada menggunakan media milik Umno-Barisan Nasional.

Ketika berucap pada majlis dialog anjuran Friends of Pakatan Rakyat di sini semalam, Anwar yang juga Ketua Umum KEADILAN membidas sesetengah calon memilih untuk membuat teguran malah kritikan terhada pimpinan parti dengan menunggang atas platform media arus perdana yang dianggap musuh Pakatan Rakyat.

Minggu lalu Mingguan Malaysia memberi ruang satu muka surat penuh kepada Pengerusi Majlis Pimpinan Wilayah Persekutuan, Datuk Zaid Ibrahim dalam temuramah bertajuk “Jangan halang saya bertanding” yang lihat sebagai usaha menyerang pimpinan KEADILAN khususnya Presiden, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Anwar. [SK]

Anwar on freedom of expression and freedom of the press. Classic!

1 comment:

ddinbunga said...

Salam, AI bukan apa dia cemburu takut selalu keluar akhbar jadi popular mengatasi kepopulariti dia pulak, maklumlah dia nak semua akhbar cover story aljuburiiii dia.

Popular Posts 30

Blog Archive