Followers

Thursday, October 14, 2010

BASMI MELAYU PULAU PINANG


Penjaja minta simpati MPPP

SUNGAI PINANG – ‘Jangan hentikan perniagaan kami, jika kami tidak berniaga macam mana nak dapat rezeki’. Demikian luahan tiga peniaga di Lebuh Sungai Pinang 1 berhampiran dengan perumahan Pinang Court, Pinang Court 2 dan Ocean View.

Peniaga nasi lemak, Zulkifli Ismail, 43 berkata, dia hanya mengharapkan simpati daripada Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) terutamanya daripada bahagian perlesenan supaya tidak memintanya menutup serta merta perniagaannya.

Menurutnya, hanya sumber pendapatan perniagaannya sahaja dia dapat menyara keluarga. [SH]

Sementara Kit Siang sibuk di parlimen menentang 'kata-kata' perkauman yang kononnya dilemparkan oleh dua pengetua sekolah kerna bagi Kit Siang, ungkapan berbaur perkauman adalah dosa besar, sangat merbahaya dan ancaman kepada negara bangsa.

Manakala di Pulau Pinang, anaknya LGE pula sibuk menjerut leher penjaja-penjaja Melayu menyekat mereka daripada berniaga menampung keluarga. Penindasan kerajaan DAP Pulau Pinang ini bukanlah baharu sebaliknya adalah rentetan daripada program basmi Melayu dan India yang giat dijalankan di Pulau Pinang. Google Tanjung To'kong, Kg Buah Pala, Kg Bonggol, Kg Jln Pokok Asam, Kg Binjai, Kg Tengah, 3N ikan bakar, Do Re Mi cafe dan gerai buah Permatang Pauh.

Bezanya di sini LGE tidak melemparkan sebarang ayat-ayat perkauman sebaliknya terus bertindak. "I beri u seratus untuk basmi miskin tegar (bukan tiap-tiap bulan), I ambil tanah dan tutup perniagaan U, adil kan?". Samekna wa atoqna jawab PKR dan PAS.

1 comment:

Suara Rakyat Selangor said...

Pendaftar Pengundi Baru: BN Losing Ground

sila baca di: www.suararakyatselangor.blogspot.com

Popular Posts 30

Blog Archive