Followers

Wednesday, October 20, 2010

LGE AKAN DITELAN LAUT PENANG

Batu Sapi (lembu) Sandakan. Terdapat replika ini di round about batu sapi, Sandakan.

Rosman berkata, pihaknya sudah merujuk kepada Pejabat Tanah dan pihak berkenaan mengesahkan bahawa sebuah IPTS antarabangsa akan dibangunkan di kampung itu.

“Ini bertentangan dengan kenyataan Ketua Menteri Lim Guan Eng yang menyatakan Kerajaan Negeri belum menerima sebarang permohonan untuk projek membina institusi pengajian di kawasan ini,” katanya.

Rosman berkata, jika projek itu menjadi kenyataan, lebih 150 penduduk terpaksa berpindah keluar.

“Sebilangan besar penduduk berasal dari sini dan jika dipaksa pindah, di mana kami nak tinggal? Sepatutnya perkara ini dibawa bincang kerana apa yang berlaku sekarang, tiada sebarang perbincangan diadakan dengan penduduk kampung.”

“Apa yang mereka dapat hanyalah warta yang mengatakan tanah kediaman mereka akan diambil untuk dibangunkan sebuah IPTS,” katanya. [SH]

Hairan kenapa kawasan Melayu juga jadi sasaran. LGE lansung tidak pandang orang Melayu Balik Pulau. Mereka seolah-olah dianggap pendatang haram. Tiada perbincangan daripada wakil CM, tup tup terus dapat notis tanah akan diambil.

Percanggahan kenyataan dan penafian daripada ketua mentari seperti yang berlaku waktu isu Kg Buah Pala dulu. Taktik ini diguna pakai lagi oleh LGE dan dijangka akan dituruti dengan siri penafian, tunding jari, dolak dalik sebelum penduduk dihalau nanti.

LGE akan guna balacinya dari PAS dan PKR untuk perang psikologi menyatakan pelan ini dibawa dari pentadbiran terdahulu justeru dia (LGE) tidak dapat berbuat apa-apa kecuali meneruskannya. Ayat lama masa Kg Buah Pala dulu.

LGE harus renung sejarah firaun dan mengambil pengajaran daripada kezaliman firaun. Firaun yang tidak lidah bercabang pun ditelan laut merah kerana kezalimannya inikan pula LGE yang zalim dan lidah bercabang bagaimana pengakhirannya.

3 comments:

Anonymous said...

Khairi Jamaluddin buat apa di persidangan Pemuda sekarang? Dok melalak dengan pekara yang dah lapok dan menyakitkan hati orang Melayu. Mengapa dia tidak bertindak untuk menyelamatkan orang Melayu P.Pinang daripada kafir Harbi LGE ni.Apa dia nak tunggu Ibrahim Ali sembuh dari hospital untuk tolong dia ke?

Media Cyber said...

orang cerita ttg LGE. dia pergi cerita ttg KJ. bongok punya anonymous!

Bingai @ Bangang said...

ORANG MELAYU PENANG yang seharusnya bangkit bersatu dan melakukan protes beramai-ramai. Kalau di Perak orang PAS dari luar boleh datang mengapa tidak Orang Penang sendiri bangkit. Aku rasa akan lebih ramai orang dari luar datang membantu. Tapi kalau yang datang dari luar ramai sedangkan orang penang sendiri mengangkang di rumah nak buat apa?

Aku Yang Bingai
Dari Emelku: Bila lagi nak tunjuk kekuatan orang Islam?

Popular Posts 30

Blog Archive