Followers

Tuesday, October 19, 2010

LKS VS GURU MELAYU 2-0


Akhirnya guru-guru Melayu tewas di tangan LKS, 2-0. Walaupun tindakan ke atas guru-guru yang dituduh menghamburkan kata-kata berbaur perkauman itu sudah diambil, LKS sepertinya masih tidak berpuas hati justeru masih mempersoalkan kelewatan mengambil tindakan terhadap mereka.

Nazri dalam jawapan balasnya memberitahu Yang Mulia LKS yang guru-guru tersebut sudah memohon maaf secara terbuka dan peribadi dari kelas ke kelas. Tapi LKS seolah-olah masih tidak berpuas hati, entah apa yang LKS mahukan kita tidak tahu. Harakah hari ini dalam menyokong Yang Mulia LKS melaporkan," Rasis: Kit Siang persoal kerajaan lambat bertindak".


Dulu sewaktu LKS dan LGE memijak kepala Melayu, menggunakan hamparan gambar Jamaludin Radzi dan Osman Jailu untuk dipijak setiap yang hadir. Untuk rekod LGE sampai menari-nari di atas hamparan tersebut. Orang-orang Melayu boleh menerima permohonan maaf tak bersungguh dan alasan bodoh LKS dan LGE, walaupun tindakan mereka lebih melampau daripada kata-kata perkauman.

Sadis, itulah hakikatnya senario yang berlaku di Malaysia sekarang. Double standard yang wujud memberi kelebihan kepada puak pelampau seperti DAP, Namwee dan Hindraf, dan menekan, mencekik bangsa berbudi bahasa, lemah lembut dan lebih toleransi ini.


Junah: Jasa guru dalam menuntut kemerdekaan dan membina Malaysia adalah jauh lebih besar dari jasa ahli politik tahu.

5 comments:

santauangin said...

Apa nak buat. Ada menteri Melayu dalam kerajaan pun tak ada telok. Kena kejut sikit dah tersentot telok depa. Mcm menteri yg bagi komen pasal isu ini dlm dewan tu lah. Why not menteri tu buat tak tau aje, tak leh ke. Ni pasal takut konon hilang undi china dan india maka apa bangsa sendiri buat kena ambil tindakan segera. Apa punya haprak lah menteri melayu ini. Walhal bangsa pendatang ini lagi banyak membawa isu perkauman hingga memedihkan hati melayu.

Sama lah juga dgn menteri keris dan amaran tu.Apa tindakan yg dia ambil kat anak china bangsat yg mengutuk malaysia. Haprak. Telok dia pun kecut. Nasib lah Melayu, walaupun kerajaan nampak di pimpin oleh org melayu tapi macam bukan org melayu yg memimpin nya.

Nampaknya PERKASA perlu mengambil alih pemerintahan dari UMNO rasa nya. Ataupun PM perlu menghumban Menteri yg tak boleh berkerja ni jauh jauh. Ambil mereka yg boleh berkerja. Yg kurang bercakap tapi kerja berjalan terusan dlm ketegasan.

Pemerhati said...

Di PRU13 nanti,
1. Kaum Cina tidak akan mengundi MCA dan Gerakan sebaliknya akan mengundi DAP.
2. Kaum Melayu tidak akan menguindi UMNO kerana melihat UMNO tidak serious menjaga kepentingan Melayu.
3. BN akan tewas besara-besaran!
Melayu mudah lupa ............
Melayu mudah lupa ............

ddinbunga said...

Salam, para guru semua mari kita tolak PR, Parti Perosak Rakyat!!!!!!!!!!

Gerakan Timur said...

Salam Ziarah,

Mohon sesama link pada blog memasing demi Agama, Bangsa dan Negara.

Salam Perjuangan!!!

Anonymous said...

Memang tindakan Menteri N tu tak boleh diterima oleh orang Melayu ... tapi Menteri N tu ade boss kan ?

Bila boss ni nak bertindak bijak supaya pada PRU13 nanti tidak kena pijak ?

Melayu ... dah puas menunggu tindakan bijak pemimpinnya.

Nani PJ

Popular Posts 30

Blog Archive