Followers

Sunday, October 3, 2010

PAS GALAS TUGAS BESAR


Religious insensitive Guan Eng berak atas jalan lagi. Ingat bila dah di angkat jadi Khalifa dan guna slogan amar ma'ruf nahi munkar, Guan Eng akan mengambil kira halal haram dalam menguruskan hal ehwal orang-orang Islam di bawah pentadbirannya. Namun semuanya meleset. 100 ringgit untuk basmi miskin tegar, ooo banyak tu boleh beli rumah double storey dah tu, rupanya Guan Eng ambil dari sumber judi. PAS nampaknya terpaksa bekerja overtime lagi.

Seperti yang rakyat sedia maklum tugas PAS dalam Pakatan ialah berdakwah kepada DAP, menerangkan tentang juzuk-juzuk Islam seperti haram dan halal, negara Islam dan hukum hudud seperti yang mereka selalu war-warkan kepada orang ramai dan media. Booo masuk Universiti kuota Melayu ke oi, nak percaya dengan alasan PAS cover malu sendiri ni?

Seperti yang rakyat sedia maklum tugas PAS dalam Pakatan sebenarnya ialah mencuci taik DAP. Satu ketika dulu Ronnie Liu berak atas jalan, beer halal, maka bertungkus lumus lah puak-puak PAS nak justified fatwa Ronnie Liu tersebut dengan kempen kesedaranlah apalah maklumlah dah malu sendiri. Yang terbaru Guan Eng suap mulut orang miskin dengan duit judi, hallah bertungkus lumus tak tidur malam puak-puak PAS yang guna mantik, yang selak kitab, nak halalkan tindakan Guan Eng tercinta.

Apa-apa pun kita rakyat lihat dan nilai sendirilah peranan PAS dalam Pakatan ni, yang di kendong dah beterabur yang di kejar nampaknya makin jauh tinggalkan mereka. Wallahu a'alam.

1 comment:

ddinbunga said...

Salam, yang aku tengok DAPig banyak ajar juzuk2 dan ajaran DAPig kepada orang PAih bro!!!!!! masuk pulak tu dalam otak puak PAih.

Popular Posts 30

Blog Archive