Followers

Sunday, November 28, 2010

KIT TERUS MAINKAN KENYATAAN ZAHID


Setelah puas kenakan guru-guru Melayu dulu, kini Kit Siang nampaknya betul-betul mengeksploitasi pendapat peribadi DS Zahid Hamidi iaitu bukan Melayu tidak berminat kerjaya tentera adalah tidak patriotik. Rakyat faham bukan Melayu dimaksudkan Zahid ialah puak-puak DAP, pengilat cukai dan towkey-towkey memeras pekerja. Umum tahu bila sebut Melayu sudah merangkumi bumiputra Semenanjung, Sabah dan Sarawak keseluruhannya.

Tapi Kit Siang dengan licik mendefinasikan semula Melayu dengan menyempitkan Melayu kepada Melayu semenanjung dan mengeluarkan dayak dan bumiputra lain. tujuan Kit Siang jelas cuba membangkitkan kemarahan Melayu dari rumpun Melayu yang lain untuk melemahkan rumpun Melayu keseluruhannya. Cerita yang didendangkan dalam blog Kit Siang juga begitu menekan kepada kononnya berlaku diskriminasi melampau di dalam tentera dan polis sedangkan rakyat tahu, tentera dan polis tidak kira bangsa mendapat layan istimewa kerajaan kerana pengorbanan mereka.

Rakyat celik akal harus sedar bahaya DAP dan dakyah mereka untuk melemahkan kita dengan memecah belah Melayu dan saudara bumiputra Sabah dan Sarawak kita yang lain. Tujuan mereka hanya satu, menguasai negara, kekayaan dan menghalau kita dari kampung halaman kita sendiri, lawatlah Pulau Pinang dan bersembanglah dengan penduduk Kg Buah Pala, Kg Tg to'kong, kg Genting, Kg Jln Pokok Asam dll.

3 comments:

The Clown said...

Aku salahkan Zahid yang telah membuat kenyataan bodoh tanpa berfikir bahawa dia itu seorang menteri. Sudah berapa kali Zahid berbuat kenyataan bodoh seperti itu dan kenyataan-kenyataan begitu tidak layak keluar dari mulut seoran menteri kanan dan Naib Presiden Umno.

Kenyataan BODOH Zahid sentiasa boleh dieksploitasikan.

asemalpg said...

Ada sesiapa dengar kenyataan Zahid di parlimen mengenai kes ini, dia mulakan dan menekankan perkataan "mungkinkah" yakni Zahid bertanya mungkinkah bukan melayu tidak masuk tentera sebab mereka tidak petriotik. Kalau depa rasa depa tu petriotik pakat ramai-ramai la minta masuk tentera atau pun polis.
Ini tidak setiap kali kerajaan membuat pengambilan baru untuk tentera dan polis kurang dari 5% dari kaum bukan bumiputra yang memohon.

Jeffry said...

KEBODOHAN ZAID BERMULA SETELAH MENYERTAI FUCKATAN. MAKA RAMAI LAH PENCACAI2 FUCKATAN TERUTAMA KIT SIYAL AMIK KESEMPATAN ATAS KEBODOHAN ZAID. DGN MENYERTAI FUCKATAN ZAID RASA DIA BOLEH BELA SEMUA KAUM TP SYGNYE KIT SIYAL LBEY SYGKAN PUAK DIA DRP BANGSA LAIN. SEPATUTNYA DIA SEDAR SEBELUM JOIN FUCKATAN DGN MELIHAT APE YG KIT SIYAL DAH LAKUKAN KAT MELAYU PAS DAN PKR!

Popular Posts 30