Followers

Wednesday, November 24, 2010

PENANG KOTORPersiaran Gurney makin tercemar


PERSIARAN GURNEY – Lokasinya terletak di kawasan yang begitu popular dalam kalangan pelancong, namun tahap kebersihannya amat memalukan.

Tinjauan Sinar Harian mendapati keadaan Pantai Persiaran Gurney yang masih mempunyai pasir begitu kotor dengan adanya sampah termasuk botol arak, plastik makanan ringan dan banyak lagi sampah lain. [SH]

Memang sinonim dengan pengotor. Lepas tikus, sampah, lepas sampah, sampah. Kalau orang tua-tua dulu beli barang daripada depa ni bawa balik mesti cucuq ayaq dulu. Orang la bawa masuk masjid berdakwah kat Jemaah Islam, punya hancing sesetengah Melayu la.

Tapi heran juga Penang dengan Kedah ni macam seiring sejalan pula. Penang naikkan tarif air, Kedah pun ikut naikkan, buat naya kat rakyat. Kedah ada masalah lambakan sampah, Penang pun ikut sama. Rupanya bukan penyakit selsema babi saja yang berjangkit. :-?

1 comment:

ddinbunga said...

Salam, LGE peduli apa, Melayu dan India duduk di kawasan kampung dan setinggan, disitu yg banyak logokan sampah, cina duduk di kawasan elit dan bersih, jadi kalau nak sakit atau mati melayu dan india...bagi dia itu yg ditunggu2kan.

Popular Posts 30