Followers

Sunday, December 5, 2010

DEMO AIR MAHASISWA BAKAL DI BAGHALKAN

woi assingment dah buat ke?

Mahasiswa diseru sertai himpunan 'air rakyat'
Hazayani Zakaria


KUALA LUMPUR, 4 Dis: Seluruh mahasiswa khususnya dari Lembah Klang dan Selangor diseru bergabung dengan Persatuan Mahasiswa Anak Selangor (Permasis) dalam Perhimpunan aman "Kembalikan Hak Air Kepada Rakyat" esok.
[Hrkh]

Mak bapak diorg hantar diorang pergi belajar, pergi kelas, buat assignment, buat study group, pergi library. Bapa dorg tengah kerja tengah panas terik harap anak dorg dapat CGPA yang bagus dan kemahiran yang diperlukan contoh bahasa Inggeris, bahasa Arab, bahasa mandarin, lesen memandu nanti senang dapat kerja dan dapat bantu ayah ibu yang dah tua dah tak larat.

Tapi puak pembangkang asyik-asyik membaghalkan mahasiswa-mahasiswa ni, yang paling sakit hati, mahasiswa Melayu lagi tu. Kenapa tak ajak mahasiswa Cina dan India sekali. Tengok demo anti ISA tahun lepas, penuh muka pelajar Melayu. Sudahlah terganggu pelajaran terpaksa pula beli baju merah, topeng, selendang anti ISA pakai duit PTPTN atau duit rakyat, JPA, tak cukup terpaksa menyusahkan mak bapak pulak.

Tahun lepas ada kes pelajar sekolah menengah kemalangan on the way pergi demo anti ISA, nasib baik hidup, walaubagaimana pun bapanya pun tak tahu dia dipergunakan untuk pergi buat demo. Pembangkang lansung tak fikir perasaan ibu bapa pelajar. Mentang-mentanglah keluar nanti UMNO dan BN akan bantu Melayu dapatkan pekerjaan, nak harapkan PAS kayakan kroni dan menantu adala.

Ni Lim Guan Eng naikkan tarif air di P.Pinang tak nak buat demo ke?

3 comments:

Jeffry said...

TU LE BRO..LPAS NI DIORANG BLEY CHARTERED BAS MELALAK DPAN OPIS ANAK KOMUNIS TU PLAK. TU PUN KLU DIORANG X SAYANG PASAL MASE DPAN DIORANG LA KEHKEHKEH..HARKK PTUIHHH

anti bohmau said...

assalamua'alikum bro,

kalau ada anak2 sedara ka, anak2 jiran aku ka yg terlibat, aku harap pikirla baik2..mana lebih penting?

POLITIK KA ATAU STUDY?

gunalah kepala otak utk berpikir. jgn guna kepala lutut. elok2 dapat blajar di u, blajarla elok2 dulu. jgn jadi baghal pkr!

isu air ni antara dua syarikat, bukan perbalahan kerajaan negeri dgn pusat. bacalah dulu apa sebab musabab sblm dikeldaikan oleh pihak lain.

anak2 & adik2 pelajar U sekelian,

esok2 kalau awak semua kena tangkap masuk dalam lokap, pemimpin2 pkr akan bela & tolong lepaskan awak semua ka? takut makbapak awak dari kampung yg terpaksa bersusah payah dtg menjamin plak. kesianla ka makbapak awak semua...

pikirlah seblm terlambat!!!!

Anonymous said...

insyaallah...klu pendemo kene tahan masuk lokap, PR akan bantu sehingga ke mahkamah...diploma degree phd tak menjamin ke syurga tuan..tapi kehidupan yang akan datang...anak2 cucu2, semakin hari semakin sempit...rezeki tuhan yang kasi..degree bukan penentu kehidupan yang lebih baik...apa hasil nya bila mahasiswa turun sama berdemo..berfikir dari sudut berbeda, tuan pasti nampak kenape mereka bersama turun berdemo...

Popular Posts 30