Followers

Tuesday, December 28, 2010

DUIT LGE BOLEH BAGI TANAH SORRY



Cabar Guan Eng selesai isu tanah untuk Melayu.

Duit LGE boleh beri, tanah sorry. RM100 ok, RM800 ok, kenduri boleh datang, makan tanpa meja khas boleh, makan tak pakai chop stick pakai tangan boleh, TAPI nampak tanah tak bergrant yang Melayu duduk atau berniaga, cepat-cepat dia hantar notis sama bulldozer. Kenapa ya?

Baik sungguh LGE, tak sombong, TAPI bab tanah dan Melayu berkira sungguh, busuk hati sungguh. Ada kampung warisan Melayu dah duduk lama siapa pun tak kacau, datang LGE nak buat projek IPT kat situ jugakkk, macam tak ada tanah lain, tanah kawasan Cina banyak lagi, kawasan Melayu jugak LGE cari, kenapa ya?

Baru-baru ni beli baju nyaris kena tipu dengan Cina nerd spek besar, RM5. dia ingat kita tak sedaq sebenarnya saja nak test market. Kalau dah nama puak2 ni yang berniaga dan ahli politik, toksah la cuai kalau nak berurusan dengan depa, kena peka selalu, ada saja ruang dia nak katok dia katok biarlah dia baca ayat quran panjang mana pun lagi tak masuk Islam ada la udang di sebalik batu.

1 comment:

Jeffry said...

BIASAK LA BRO..OTAK KETUA KOMUNIS BILA MEMERINTAH STAIL MCM ORG BISNIS GAK BRO. KLU ORG MELAYU KASI JEK HARGA. HARGA BRG TERPAMPANG X SAMA DGN HARGA ASAL SBB ORG X TAU HARGA SEBENAR. TAU2 DIA CKP "ITU BALANG HALEGE MULEH KASI MULAH LAGI". BTUL OTAK PENIPU!...HARKK PTUIHH!

Popular Posts 30