Followers

Tuesday, December 14, 2010

PETUA LKY KEPADA DAP



Cara beli Melayu petua LKY kepada DAP

1. Beri rumah cukup syarat pada mereka, pangsa 30 tingkat, sempit, padat macam setinggan.

2. Bagi duit, serendah RM100 setahun pun orang Melayu dah kelabu mata.

3. Jaga agama dan adat mereka, pakai baju Melayu pergi kenduri, baca satu dua kerat bahasa arab dan jemput mereka baca doa dalam majlis DAP.

Lepas tu orang Melayu akan puji melambung dan boleh dicucuk hidung, tanah mereka atau saudara mereka boleh diambil, tempat cari makan saudara mereka boleh diroboh.

mereka tak akan kisah lagi malah mempertahankan kita. Sebab mereka simple person tidak bercita-cita tinggi sebab tu tak ramai jadi boss (berniaga sendiri).

Kecuali mereka yang nasihat menasihati ke arah kebenaran.

3 comments:

Gerakan Timur said...

agama sedang dipermainkan demi undi, tapi mereka tidak melihat outside the box. Malangnya nasib bangsaku...

Jeffry said...

LEE KAYU PASANG JARUM BAIK PUNYAAA. BAK KATA PAK METUA P. RAMLEE "BAIK ADA MAKNAAA" KEHKEHKEH

Anonymous said...

sebenarnya tak payah DAP..dalam malaysia sendiri pun da teruk gak..cina2 ni buat projek rumah sampai 400k sebiji..rasa2nye sape yang mampu beli..projek pemusnahan kg bukan berlaku di penang jer..kat mane2 pun ader..cuma di penang, pemilik rumah tak kesah sangat pasal geran tanah yang diduduki, so nak salah kan sape..???buat rumah atas tanah kerajaan negeri..buat rumah atas tanah tol...salah sape sbenarnye...

Popular Posts 30