Followers

Wednesday, March 31, 2010

FACEBOOK: MAJLIS RAJA-RAJA PATUT CAMPUR TANGAN

Apco: PAS cadang Majlis Raja-Raja campur tangan
Dzulfikar Mashoor
KUALA LUMPUR, 30 Mac: Naib Presiden PAS, Datuk Mahfiz Omar (gambar) mencadangkan Majlis Raja-Raja Melayu campur tangan dalam inisiatif kerajaan melantik Majlis Penasihat Antarabangsa Apco Worldwide (IAC) sebagai syarikat perundingan total kepada komunikasi negara. [Hrkh]

Bukan itu saja majlis Raja-Raja Melayu patut campur tangan dalam kegiatan rakyat Malaysia menggunakan facebook sebagai jaringan sosial negara ini.

Cadangan sedemikian penting kerana facebook dicipta dan dimiliki oleh Mark Zuckerberg, seorang Yahudi yang lahir di New York pada 14 Mei 1984, ke manakah hasil dari pengiklanan dalam facebook?

"Selain mengusahakan tubuh Suruhanjaya Diraja, Majlis-Majlis Raja Melayu juga perlu campur tangan kerana isu ini secara tak langsung membabitkan kepentingan negara, kepentingan Islam.

"Isu ini adalah isu yang serius kerana berkiatan keselamatan negara dan boleh menjadi ancaman pada keamanan negara," .

Rakyat biasa secara tidak sedar membekalkan maklumat berkaitan diri dan tanah air kerana fungsi sebenar facebook adalah mengumpul maklumat.

Seperti laman sosial yang pernah menjual maklumat strategik kepada Amerika ketika meletusnya Perak Teluk di Asia Barat, tidak mustahil perkara demikian berulang di Malaysia.

Majlis raja-raja juga harus menyiasat setiap pengguna

1. Fast Food
- Mc Donald’s
- KFC

2. Beverages, Drinks
- Coca-cola
- Dr. Pepper
- Fanta
- Sprite
- Schweppes
- Lilt
- Fruitopia
- Sunkist
- Kia Ora Fruit Squashes

3. Food, Snacks
- Buitoni
- Danone
- Perrier
- Libby’s
- Maggi
- Nestlé
- Shreddies cereal
- Nestlé KitKat
- Vittel

4. Consumer Products (Tissue, Diapers)
- Kimberly-Clark
- Kotex
- Huggies
- Kleenex

5. Cosmetics, Body Care
- Biotherm
- Sanex
- Garnier
- Clinique
- Helena Rubinstein (HR)
- L’oréal Paris
- Origins Natural Resources
- Maybelline
- La Roche-Posay
- Redken 5th Avenue NYC
- Vichy
- Johnson & Johnson
- Revlon
- Brylcreem

6. Perfumes, Fashion, Cosmetics
- Boss (Hugo Boss)
- Calvin Klein
- Lancôme Paris
- Giorgio Armani
- Estée Lauder
- Tommy Hilfiger
- Donna Karan New York (DKNY)
- Ralph Lauren

7. Fashion, Clothing
- Aramis
- Prescriptives
- La Mer
- Bumble and Bumble
- Jo Malone
- Kate Spade
- River Island
- GAP
- JC Penney
- Timberland
- J. Crew

8. Sportswear
- Champion
- Outer Banks

9. Home Products
- Ambi Pur
- Kiwi (shoe care)
- Sara Lee

10. Coffee, Coffee Systems, Tea
- Douwe Egberts
- Maison Café
- Superior Coffee
- Pickwick
- Piláo Café
- Starbucks Coffee

11. Technologies
- ICQ
- AOL
- Nokia
- IBM
- Intel

12. News Corporation, Publications
- Sky TV Network
- 20th Century FOX
- Star TV Network
- National Geographic Channel
- The Weekly Standard
- New York Post
- News of the World (UK)
- The Sun (UK)
- The Times (UK)
- The Daily Telegraph (Australia)
- Harper Collins
- Nursery World
- Disney
- TIME Magazine
- CNN

13. Clothing (Socks, Babywear, Intimate Apparel)
- DIM
- Victoria’s Secret
- Banana Republic
- Structure
- Pryca
- Lindex
- Playtex
- Auchan
- Just My Size
- Hema
- Wonderbra
- Bali
- Hanes
- L’eggs
- Lovable
- Nur Die
- Gossard

14. Retailers, Stores, Shopping Complex
- Carrefour
- Tschibo
- Marks & Spencer
- Selfridges & Co.
- The White Barn Candle Co.
- Mast Industries Inc.
- Express
- Structure
- Henri Bendel
- Intimate Brands Inc.
- The Limited
- New York & Company
- Lerner New York

15. Home Depot
- Expo Design Centers
- Georgia Lighting
- Villager’s Hardware
- Maintenance Warehouse
- The Home Depot
- Apex Supply Company

dan pengguna lap top, printer Dell, perisian Microsoft samada OS dan office, penghisap rokok Mallboro, Dunhill, pembayar tiket wayang tayangan filem-filem Hollywood, pelanggan channel discovery di astro, pengguna produk Nestle samada maggi, kit kat, milo, nestum nespray, nesvita, setiap pasaraya dan perpustakaan yang menggunakan barcode dan lain-lain tak larat nak tulis.

Pendek kata setiap pengguna yang membayar untuk menggunakan produk dan servis yahudi secara profesional demi teknologi atau kebaikan pun harus disiasat oleh majlis raja-raja.

Manakala ketua pembangkang, DS anwar yang jelas mempunyai hubungan beyond profesional (peribadi, dilawati yahudi selepas keluar penjara), dipercayai menerima dana dari pertubuhan berkaitan CIA dan zionis yahudi dan diberi jawatan pensyarah, penasihat dan bermacam-macam di Amerika dan dipuja-puji oleh media yahudi, dan kerap ulang alik ke Amerika berjumpa yahudi bernama Al Gore, Albraight, wolfowitz dan ramai lagi.

Beliau harus dibiarkan sahaja berbuat begitu kerana sesiapa mensabitkan beliau mungkin akan keluar fatwa fasik dan munafik di mana orang itu tidak boleh menjadi wali perkahwinan anaknya kerana dikhuatiri perkahwinan itu nanti tidak sah.

Poorah berapa banyak produk Yahudi kita guna kerana tak dapat nak elak? Yang terang depan mata member yahudi kita buat kawan.

Tuesday, March 30, 2010

TAKE BEER DI MALAYSIA 10 TERTINGGI DI DONIA

Malaysia antara 10 tertinggi ambil arak di dunia
Nazri Abdullah
KUALA LUMPUR, 29 Mac: Biarpun mempunyai bilangan rakyat hampir 26 juta sahaja, namun Malaysia adalah antara 10 negara tertinggi dalam pengambilan arak di dunia, kata Ahli Parlimen Kota Raja, Dr Siti Mariah Mahmud...

"Penjualan beer berkembang di antara 5 hingga 7 peratus setahun melebihi kadar pertumbuhan penduduk iaitu 2.4 peratus, manakala umur purata ketagihan arak ialah 23 tahun," dedahnya lagi sewaktu membahaskan Titah Yang di-Pertuan Agong...

Antara faktor peningkatan itu, jelasnya kerana mungkin arak jenis beer sangat mudah diperolehi di kedai-kedai...

Jelasnya lagi, kerajaan dilihat tidak memberi perhatian sewajarnya kepada isu ketagihan arak dan sering mengatakan ianya isu kaum India. [Hrkh]

Pst.. pst.. Ustazah, PAS Selangor pun tak boleh halang Ronnie jual arak kat 7 Eleven Shah Alam, kawasan Melayu tu Ustazah.

Monday, March 29, 2010

SUARA PENIPUAN MAIN YAHUDI

Akhbar suara keadilan gigih dalam usaha mengalihkan perhatian umum terhadap anwar yang diketahui ramai besahabat dan disokong moral dan material oleh yahudi zionis. Akhbar tersebut membesar-besarkan cerita mengenai kerajaan menggunakan kepakaran Yahudi dalam pentadbiran dan sistem keselamatan.
****
Umno Gadai Keselamatan Negara Kepada Zionis
Oleh: Rusnizam Mahat

Akar umbi Umno dikatakan semakin resah dengan pendedahan terbaru yang menunjukkan hubungan semakin “selesa’ antara kerajaan pimpinan Najib Razak dan rejim Israel.
Selain menggunakan khidmat syarkat perunding APCO Worldwide yang dimiliki oleh orang Yahudi, kerajaan Umno-Barisan Nasional kini dilaporkan mengguna khidmat seorang bekas pegawai tentera Israel untuk merombak sistem komunikasi Polis Diraja Malaysia. [sk]

Tentera Israel Bina Sistem Maklumat PDRM
Oleh Rusnizam Mahat

Malaysia kini berhadapan dengan risiko bahawa segala maklumat dan rahsia negara kini berada dalam risikan asing yang turut menyusup dalam pentadbiran Polis Di Raja Malaysia (PDRM).
Perkara itu didedahkan oleh Ahli Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN, Badrul Hisham Shaharin dalam laman web beliau.

Menurut Badrul, Bekas tentera Israel, Izhak David Naskar dipercayai bertanggungjawab membina sistem komunikasi yang bernilai RM42 juta untuk PDRM. [sk]
****


Apa yang mereka gagal sabitkan kerajaan ialah kerajaan dipergunakan Yahudi. Inilah perbezaan ketara hubungan profesional kerajaan dan yahudi di mana kerajaan menggunakan teknologi yang memang tidak ada pada sesiapa kecuali mereka untuk kebaikan negara berbanding hubungan anwar dan yahudi kerana ternyata anwar dipergunakan Yahudi untuk mewujudkan kerajaan Malaysia pro Amerika, di mana Amerika ialah sekutu kuat Israel 4 all.

Hubungan anwar dan yahudi juga tidak perlu diperbesarkan lagi kerana sudah terang lagi bersuluh. anwar mendapat layanan istimewa di Amerika. Yahudi-yahudi yang paling berkuasa di Amerika juga mempunyai hubungan beyond profesional dengan anwar. Imej anwar selalu diangkat dan dipuja-puji oleh media-media yang dikawal yahudi.

Rakyat yang cintakan negara dan agama harus berfikir sekali sahaja untuk tidak memilih anwar. Memilih anwar bermaksud menyokong yahudi zionis dan Israel 4 all.

Sunday, March 28, 2010

O RUPA-RUPANYA UMNO PERKAUMAN?

The shrinking of Malay voice in parliament- Harakah

In the name of unity and tolerance a lot of seats from Malay majority areas had been sacrificed to the BN component party.

For example in 1990s GE, 37 seats of parliament and DUN from majority Malay areas had been given to the non Malays.

From those 37, 13 are parliaments and 24 are DUNs. These numbers not include seats given to them from the beginning.

In 1990s GE, seats from Malay area given to MCA and MIC are Padang Serai (55.2% Malays), Alor Star (54.8 % Malays), Lipis (53.2% Malays), Pontian (52.2% Malays), Kapar (60% Malays),
Ampang Jaya (68.5% Malays), Selandar (50.8% Malays) and Telok Kemang (51.3% Malays).

Seats given to the BN component are never returned to the Malays. Even though the Malay realize of this situation but they keep on voting for UMNO who is responsible to reduce the Malay empire.

11th GE on 21st Mac 2004, BN wins 198 seat leaving 20 seats of opposition. More over BN wins 452 seats for DUNs from 505 seats all together.

Dr Khairudin Damhoeri a freelance analyst stated that in 1964, the Malay voice then in parliament are 64% now shrink greatly in number.

"Kuasa orang Melayu di Parlimen sudah berkurangan berbanding pada zaman awal pilihan raya umum diadakan di negara ini," he said at the Syarahan Awam Pencapaian Sosio Ekonomi Sektor Pertanian in Kelantan in a ceremony of the 50 years of independence at a hotel here, today. [Hrkh]

Sapa perkauman ni? Depan cakap lain, belakang cakap lain.

T. IBRAHIM BUKAN KHALID YANG SOKONG

Sokong cadangan Presiden pinda Rukun Negara
Harakahdaily
KUANTAN, 26 Mac: Gesaan Presiden PAS agar Rukun Negara dipinda bagi menyelaraskan dengan kehendakmassa dengan menukarkan Kepercayaan Kepada Tuhan kepada Kepercayaan Kepada Allah sangat-sangat dialukan, kata Naib Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.

"PAS berpendapat bahawa penggunaan kalimah Allah lebih tepat bagi menggambarkan Tuhan yang sebenar; berbanding istilah Tuhan yang dapat diterjemahkan dengan pelbagai bentuk dan rupa. Keadaan ini tentunya bertentangan dengan konsep ketuhanan yang sebenar," kata beliau dalam blognya. [Hrkh]

T. Ibrahim T. Man? Kenapa Khalid Samad dan anwar masih berdiam diri mengenai cadangan Hj Hadi ini. Bukankah dulu mereka yang beria-ia mahu kristian guna ALLAH atas alasan ALLAH for all? Kenapa pro Ulama sahaja yang menyokong ide Hj hadi ini? Apakah niat Khalid Samad dan anwar dulu?

Jika ALLAH for all adalah alasan maka ide Hj Hadi ini lebih komprehensif dan menyeluruh berdasarkan tauhid rububiyyah yang diakui oleh Islam dan bukan Islam. Kepercayaan kepada ALLAH, kita orang Islam percaya akan tauhid rububiyyah dan uluhiyyah. Manakala bukan Islam percaya akan tauhid rubiyyah sahaja, maknanya orang Islam dan bukan Islam setuju akan salah satu aspek tauhid, hah baru kena ALLAH for all. Tetapi Khalid dan anwar masih tidak bersuara.


Kalau beri kristian guna mereka akan mentafsirkan ALLAH itu Jesus atau Jesus itu anak ALLAH ini tak kena dengan sifat lam yalid wa lam yulad ALLAH itu. Kita harus tentang. Tapi Khalid Samad dan anwar berjuang untuk benarkan kristian buat begitu. Apa niat sebenar Khalid Samad dan anwar?

Hj Hadi bodoh-bodoh sepat, Khalid Samad dan anwar mula rasa bahang.

Friday, March 26, 2010

OCCUPATIONAL REFLECT


Anwar berkata : "Ini satu kenyataan yang tidak wajar daripada seorang wartawan...siapa bayar awak untuk bertanya soalan ini?" [MStar]

Mstar la bayar, dia kerja kat MStar.

Occupational reflect: unvoluntry act due to repeating habit at work.

1. MP lompat parti - Mereka telah dibayar.

2. MP dedah tembelang - Mereka kena bayar.

3. Mangsa bersumpah ajak pi mahkamah - dia kena bayar.

4. Rakyat buat demo tuntut janji - mereka di bayar juga.

5. Wartawan minta penjelasan - dia pun kena bayar.



Kesimpulannya, kalau tak kena dengan kepala sendiri, semua orang dibayar!

Thursday, March 25, 2010

GANTUNG DIRI ATAU VALKYRIE DAP


Zahrain gegar, Zul Kulim gempar! Tindakan anwar menyingkirkan orang-orang kuatnya sendiri seperti menggali lubang kubur sendiri. Betullah sejarah sentiasa berulang. Mimpi anwar makin kelam. Tak usahah buat kempen selamatkan Malaysia baik buat kempen selamatkan diri sendiri kah3x.

Selepas plot 20 Julai 1944 (plot membunuh Hitler yang gagal) ramai top-top General Hitler ditahan dan dihukum mati oleh Nazi sendiri. General-general ini bukan calang-calang orang kebanyakannya adalah general hebat yang membawa kemenangan kepada Hitler dalam kempen-kempen peperangan Nazi. Antaranya field marshall Erwin Rommel aka desert fox. Rommel tidak dihukum mati sebaliknya dibenarkan membunuh diri kerana reputasi dan khidmat cemerlangnya dalam kempen-kempen Hitler dan Nazi. Nazi German tewas setahun selepas itu.

Konspirasi DAP untuk menjadi UMNO dalam Pakatan telah menampakkan hasilnya. Penyusutan jumlah kerusi parlimen PKR menjadikan ketua pembangkang proksi DAP kerana terhutang budi. Penyingkiran orang-orang kuat anwar oleh DAP seperti YB Zahrain dan YB Zul Kulim meletakkan anwar betul-betul dalam gengaman DAP ditambah pula peguam-peguam yang mewakili anwar dalam kes salah laku moral beliau kebanyakan dari DAP. Anwar kini atas belas ihsan DAP. Jika beliau menjadi PM, nasib orang Melayu terletak atas belas ihsan DAP.

anwar = Nizar II

Tuesday, March 23, 2010

HJ HADI BARU BANGUN TIDUR

"Saya minta supaya kerajaan meminda Rukun Negara yang pertama, kepada kepercayaan kepada Allah," tegas Hadi.

Ide Hj Hadi kali ini bernas. memang sepatutnya lah rukun negara yang pertama ini ialah kepercayaan kepada ALLAH kerana Malaysia ialah muslims based country dan agama rasminya ialah Islam.

Beza dengan membenarkan kristian guna pakai kalimah ALLAH

Meminda kepercayaan kepada tuhan kepada kepercayaan kepada ALLAH dengan membenarkan kristian menggunakan kalimah ALLAH jauh bezanya.

Kenapa kristian beria-ia mahu guna nama ALLAH seperti kata Dr Haron Din tentunya mempunyai niat tertentu salah satunya bertujuan memesongkan akidah umat islam, dan sebagai umat Islam kita harus menentangnya habis-habisan. Rujuk di bawah:


Manakala meminda kepercayaan kepada tuhan kepada kepercayaan kepada ALLAH bukanlah membenarkan kalimah ALLAH itu didefinasi sebagai anak tuhan tetapi lebih kepada mengiktiraf Malaysia sebagai sebuah negara Muslim dan Islam agama rasmi. Inilah teknik serampang dua mata Hj Hadi.

Cabaran kepada DAP dan PKR

Jika DAP dan PKR bersungguh-sungguh menyokong kalimah ALLAH diguna-pakai oleh kristian sebelum ini, sepatutnya mereka mesti juga bersungguh-sungguh menyokong ide Hj Hadi ini jika mereka benar-benar ikhlas dulu.

Namun kita masih menunggu reaksi mereka. Walaupun kita sudah agak DAP dan anti Islam dalam PKR seperti Xavier pasti tidak akan setuju.

Jom ramai-ramai sokong dan cabar DAP & PKR turut sokong.

CABARAN AGAMA RASMI AKAN DATANG


Bagi tempoh 2004 sehingga 2009 pula, jumlahnya adalah 74,723. Ini bermakna setiap tahun purata An-Lun yang dilahirkan oleh gadis Melayu beragama Islam adalah seramai 14,945 orang. Ini bersamaan dengan purata 2 orang An-Lun dilahirkan setiap hari.

Ini baru perangkaan yang dapat dikesan dan didaftarkan. Bagaimana pula dengan yang tidak dapat dikesan dan tidak didaftarkan! Ini satu isu yang menggerunkan.

Dan persoalan besar yang saya mahu tahu ialah kemana perginya An-Lun ini yang begitu ramai. Saya ada mendapat maklumat ramai dikalangan bayi-bayi tidak berdosa ini dihantar ke rumah perlindungan bukan Islam. Malahan ada maklumat menyatakan bayi-bayi ini diambil sebagai anak anglat oleh orang bukan Islam.

Cuba bayang dalam tempoh 5-7 tahun lagi, bayi-bayi berbangsa Melayu ini akan mendaftar dan bersekolah dengan anak-anak Islam yang lain, bercampur gaul, berkawan dan berteman dengan mereka!. Dengan rupa Melayu mereka, tetapi berlainan agama, saya boleh bayang apa musibah yang bakal melanda bangsa Melayu umat Islam tidak lama lagi! Na'uzubillah min zaalik, moga ALLAH menjauhkan kita daripada fitnah ini. [zul4kulim]

Semuanya sudah dirancang. Sudah lama, cukup teliti dan rapi.

1. ALLAH yang tidak bersifat lam yalid wa lam yulad, boleh disembah melalui pelbagai agama.

2. Generasi Melayu (?) berbahasa Melayu, berbudaya Melayu tetapi bukan bergama Islam.

3. Pemimpin liberal dan menyokong pluralisme agama.

Fitnah besar akan berlaku.

Friday, March 19, 2010

PERTANDINGAN MENULIS SURAT 1ISRAEL


Dear Al Gore, Paul Wolfowitz, Carl Gershman and others.

Your best friend anwar Ibrahim has batrayed you. He talk with negative tone of APCO and 1 israel.

"Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata wujud wujud bukti jelas Syarikat APCO yang pernah menjadi penasihat kepada kerajaan Israel, kini dibayar sehingga 60 juta ringgit, untuk menasihati Najib dan kerajaan pimpinannya."

He said (with negative tone) APCO was an adviser for israeli Government and 1Malaysia concept is similar to 1israel concept advised by APCO to israel once.

Untuk menjadi Duta Israel ke Amerika Syarikat dan Jerman, haruslah menjadi Zionis yang keras. Orang-orang seperti inilah yang mengasaskan APCO, yang antara peranannya adalah menasihatkan diktator, pemimpin-pemimpin dan pandangan kelompok Yahudi,” tegas beliau."

He also highlighted (with negative tone) that the founder of APCO is a hardcore zionis, and was an israel ambassador to the US and German. If you don't believe please refer here.

As we all know anwar is a very rare chameleon, poisonous one, in front of you he condemn Hamas and Hezbollah, back here he speak of israel with negative tone.

So please cut his fund this month. so that padan muka dia.

Break glass, break glass,
after read, please balas reply.

TQ,
peminat anuar,
sk anuar.
10 yrs old.

***
Habis la nuar budak ni dah pecah lobang...

Thursday, March 18, 2010

KAU DIAM - SEBUAH DRAMA RADIO

INT. RUMAH - MALAM

AQ terjaga dari tidur kerana dia terbawa mimpi perkara memalukan semalam.

SUARA DALAM MIMPI (Mengecam)
"U don't lie!"

AQ (Terbangun dari tidur dan menjerit)
"arggghhh!, al goreng, al goreng, al goreng..."

AQ (Lega)
"Mimpi rupanya aku."

JAH isterinya juga terbangun kerana terkejut mendengar jeritan suaminya AQ.

JAH (concerned)
"Kenapa ni bang, mimpi lagi?, bawa istighfar sudah-sudahlah sebut nama al-goreng tu."

AQ (arahan)
"Ambilkan telefon abang"

JAH (berseloroh)
"Kenapa bang nak call Yang Di Pertuan Agung ke?"

AQ (marah)
"Kau diam!"

JAH (terkedu namun masih tersenyum)
"Ala bang ni nak melawak malam-malam jumaat ni pun tak seh, Nah (telefon)."

AQ (marah tapi dah slow)
"Lawak-lawak juga, tapi ingat-ingat la, touching o"

JAH
"Abang nak telefon sape malam-malam buta ni?"

AQ
"Aku nak telefon akhbar suara penipuan suruh reka story"

JAH
"Pandai ke suara penipuan reka story"

AQ
"Awat tak pandai, cina langgar melayu sampai mati pun boleh spin kata melayu salah"

JAH
"Ah melayu mati bukan Ah Kit kisah pun"
AQ selesai bercakap di telefon

AQ (arahan)
"tolong kemas pakaian aku, aku nak pi jumpa al-goreng"

JAH (cemburu lawak saja)
"abang ni al-goreng, al-goreng, al-goreng"

AQ (meninggikan suara)
"Eh ko tahu sapa al-goreng ni? Kat Palestine bangsa dia boleh spin mangsa jadi pemangsa tau"

Jah terdiam, sebagai isteri yang toat beliau pun beransur mengemas pakaian suaminya.

Wednesday, March 17, 2010

SEMPENA DUA TAHUN PAKATAN P. PINANG

"Apa makna merakyatkan ekonomi" anwar Ibrahim.

PADANG SANAI - Lebih 20 penduduk di Kampung Baru dan Kampung Banggol Sembilan dalam Mukim Batang Tunggang Kiri di sini buntu apabila mendapat surat daripada pihak berkuasa yang menyatakan mereka perlu pindah dan rumah mereka akan diroboh setelah didakwa menceroboh tanah tersebut. [sinar]
***
K Pathanaban, 58, dan Ooi Ah Lye, 48, yang bersahabat sejak 12 tahun lalu, mendakwa rumah sewa mereka dirobohkan tanpa sebarang notis serta dilakukan tanpa mengambil kira aspek kemanu-siaan.

Lebih mengecewakan mereka, sikap Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pulau Tikus dari DAP, Koay Teng Hai, yang sudah memberi jaminan rumah mereka tidak akan dirobohkan dalam tempoh sebulan tetapi dimusnahkan sehari selepas itu. [rujuk]
***
Roboh gerai: Kerajaan negeri Pulau Pinang perlu beri penjelasan

BORHAN Namat bersama isterinya, Che Nolia Hashim begitu sedih melihat gerai buah-buahan mereka yang telah beroperasi sejak 20 tahun lalu di Permatang Pauh dirobohkan oleh Pejabat Daerah dan Tanah Seberang Perai Tengah, Pulau Pinang, semalam. [rujuk]
***
Peniaga Rayu Tangguh Kerja Roboh Gerai

PULAU PINANG: Malang bagi seorang ibu yang mahu mengadakan majlis kenduri kahwin anaknya di kawasan gerai makan yang didirikan di atas pokok di Tanjung Bungah di sini, apabila gerai tersebut yang dinamakan Do Re Mi Kafe mahu dirobohkan pula oleh pihak berkuasa. [rujuk]
***
MPPP roboh tiga gerai tanpa notis

GEORGE TOWN - Selepas dikejutkan dengan tindakan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) meroboh gerai Do Re Mi dan Three N Ikan Bakar pada Januari lalu, semalam tiga lagi premis perniagaan menjadi mangsa. [rujuk]

Maknanya ROBOHKAN gerai melayu.

FATWA KONSPIRASI ALTANTUYA



FATWA MENGENAI FITNAH MENGAITKAN DS NAJIB DAN ALTANTUYA.

"yang ada beli orang, boleh, ugut orang, boleh, itu dia boleh, bunuh orang, iya", anwar Ibrahim

"ketika kamu menyambut fitnah tersebut dengan lidah kamu dan kamu menyambungnya dengan pertuturan mulut kamu, kamu bebelkan sesuatu yang kamu sendiri tidak tahu malah kamu menyangkanya perkara kecil, padahal di sisi ALLAH perkara ini adalah sesuatu yang serius dan sesuatu yang amat besar dosanya", an nur:15.

Al halal ku wal haram mu, tak boleh pakai, al halallu baiyinun, wal haramu baiyinun boleh pakai, sebab neutral.

Kalau dia buat kat orang o itu bukan fitnah, tapi kalau orang bersumpah dan ajak pi mahkamah o itu fitnah, fitnah besarrr. Hatta ada rakaman video tunjuk dia berjalan lebih dari 10 tapak pun, rakaman yang tunjuk dia idup-idup pun fitnah.

Walaupun kes salah laku moral ini tidak ada kena mengena dengan kerajaan dan sebelum anwar mencemar nama Dr Yusuf Qardawi eloklah kerajaan mengaturkan perjumpaan antara Dr Yusuf dan Saiful seperti yang disarankan rakan-rakan yang lain, supaya Yg Berbahagia Dr Yusuf boleh dengar dari kedua-dua belah pihak.

Tuesday, March 16, 2010

PENANG DARUL GAY


Police: Penang a gay sex services hub
By SIRA HABIBU

sira@thestar.com.my

PETALING JAYA: Penang is becoming a hub for commercial gay sex services and the local councils seem to encourage it, police claim.

Penang police chief Deputy Comm Datuk Wira Ayub Yaakub said police had raided health and fitness centres that were being used as a front for gay sex services over the past couple of years.

“Although we have forwarded our recommendations to the local councils not to renew the operators’ permits, we find the centres still in operation,” he said.

“Because of the local authorities’ inaction, the operators have become big-headed, acting as if they are above the law,” said DCP Ayub in an interview. [STAR]

Berhentilah dari memalukan Khalifa Umar. Pemuda PAS Bkt Bendera penah mengetengahkan isu ini pada Jun tahun lepas nampaknya perkara ini langsung tak diambil peduli oleh Khalifah mereka.

Adakah ini pemerintahan cara kahlifah Umar? Bukan sahaja maksiat berleluasa malahan double standard dan penindasan makin ketara. Kalau kerajaan BN nak buat tempat parkir robohkan gerai Melayu, kalau DAP lagi teruk bukan sahaja robohkan gerai Melayu habis tempat kediaman India dan Melayu dirobohkan atau dapat notis nak dirobohkan, kenapa penempatan cina tak dikacau? Inikah pakatan Rakyat nak membela rakyat kelas bawahan?

Jangan mimpilah, sudahlah tu tak henti-henti mempermain-mainkan warga emas dulu suruh jual akhbar roket terbaru bagi 0.27sen sehari sebagai penghargaan warga emas? 0.27 sen nak buat apa, nak buat tambang bas pun tak cukup.

Jangan cemarkan nama Khalifah Umar Al Adil.

Monday, March 15, 2010

MURTAD KENA IKUT PROSEDUR: ANWAR



1:06 "dalam kes ini, prosedur telah dihormati. jadi saya fikir mahkamah syariah perlu mengambil kira fakta ini, dan perlu menghormati permintaan terakhirnya.


0:42 "Apa yang diminta ialah supaya Lina Joy mengikuti prosedur untuk menukar agama."

O maksudnya murtad boleh tapi kena ikut prosedur? Tak pernah dengar pula hadis nabi atau Ulama' kata macam ni.

Saturday, March 13, 2010

YANG NI ANWAR TAK TANYA PULAK?


2:56 "Kita diserang habis-habisan isu ALLAH... ALLAH kita (Pakatan) dah serah kat kristian dah. Kemudian kita tanya Syeikh Qardawi , Wahab Az Zulkhairi, kita tanya Syeikh Taha Jabir, semua kata boleh. Dia (UMNO) seolah-olah jadi hero nak pertahankan." anwar Ibrahim.



Wartawan BBC: "Maksud anda, Lina Joy patut dibiarkan MURTAD."

anwar: "Itu hak dia (Lina Joy)".

Lepas jual nama ALLAH jual nama Ulama' pula.

anwar 'batuk' sebelum melalut dan menyedari anwar nak belit, wartawan tersebut memotong cakapnya, mungkin wartawan tahu anwar nak belit-belit supaya kalau orang tanya nanti dia boleh kona, lalu anwar terperangkap dengan ayat di atas ni.

Kenapa tak tanya Syeikh Qardawi, Wahab az Zulkhairi, tak tanya Syeikh Taha Jabir, depa nak kata apa pasal pendirian bang nuar nak membenarkan murtad ni?


I MAY CONSIDER JOINING DAP: ZUL NORDIN

10 000 Kerusi hadir ceramah Guan Eng

Zulkifli: I may consider joining DAP

2010/03/11

EXCERPTS from NSTLive chat session with Kulim Bandar Baru member of parliament Zulkifli Noordin:

Q: Since your sacking from PKR what have you been doing? Has any political party, especially Umno, contacted and enticed you to join their bandwagon?

A: Many parties have approached me including NGOs. I am considering all options and will make my decision after the Iddah (cooling-off) period.

Q: Will you join Umno, or maybe PPP? Is there any truth you were paid handsomely to switch camps?

A: I was sacked and I never abandoned the party or (PKR de facto leader) Datuk Seri Anwar Ibrahim. But they prefer to choose the little pharaohs over Islam. I may consider joining DAP, if there is an offer.

Q: What guides you to opt for DAP, if invited, instead of Umno which is surely more Islamic?

A: Because I want to get rid of (DAP secretary-general) Lim Guan Eng and (DAP supremo) Lim Kit Siang, so that DAP is not known as "Daddy-Anak Parti" (DAP).

Q: We have now quite a number of Independent MPs including yourself in Parliament. Do you think they can be a "third force" in Parliament?

A: As it is, we are now even bigger than MCA (in Parliament). So that speaks volumes.

Q: Have you turun padang and explained your position to the voters and people of Kulim Bandar Baru where you are an MP. What have your voters got to say on your sacking?

A: I am planning to have a roadshow in Kulim Bandar Baru. So far I have been receiving encouraging support.

Q: You said recently that PKR members will follow you wherever you go? How many have resigned as a sign of protest? Are there any?

A: It is not the numbers but the quality of people who resigned. You can see people like Datuk Seri Zahrain Mohd Hashim, Mohsin Fadzli Samsuri, Datuk Salehuddin Hashim, Tan Tee Beng... these are people who are very close to Anwar and PKR. [nst]

Hah eloklah tu, ganti Guan Eng, sebab dia pun makin ditolak rakyat pelbagai kaum dah. Jangan jadi macam dia (LGE) sudah, kuat kelentong.

Friday, March 12, 2010

ANWAR AKAN MENGANAK TIRIKAN KITA


"Saya nak bagi tau, kalau ada orang Melayu dalam keAdilan yang nak mencerca, nak jahanamkan Pakatan. Kita lawan orang keAdilan itu. Itu prinsip kita", anwar Ibrahim.

Thomas Su, DAP tunggal di Kedah pernah bertindak sampai tahap keluar Pakatan Kedah dan mengeluarkan statement bahaya yang boleh mengancam ketenteraman agama dengan menfitnah Ust Azizan mahu robohkan kuil dan tokong di Kedah. Namun Thomas Su tidak dipecat atau dikritik malahan dipujuk rayu.

Kenapa tidak ada pujuk rayu dari awal terhadap ketidak puasan hati Othman Jailu, Zahrain, Zulkifli Nordin dan lain-lain? Atau anwar just don't care because depa ni Melayu.

Thursday, March 11, 2010

BERSEMBANG DENGAN ORANG LAMA


Malaysia tidak akan stabil jika diperintah parti berperangai budak-budak seperti PR, kejap-kejap lompat sana-sini, tangguh sini sana dan hanya berminat dengan agenda peribadi masing-masing berbanding agenda nasional

Kajian menunjukkan yang rakyat sudah makin fed up dengan Pakatan. Mereka merasa seolah-olah mengundi parti sarkas pd PRU lalu. Menurut kajian kecenderungan rakyat untuk menukar kerajaan semakin tinggi dan makin bertambah dari saat ke soot dari minit ke minot dan dari sehari kesuntuk.

Kajian menunjukkan juga pengundi dari kalangan businessman samada malay or non malay (majoriti) memberi pendapat yang mereka tidak mungkin sama sekali memberi undi kepada PR pada PRU 13 nanti.

Bila ditanya kenapa? katanya, Malaysia tidak akan stabil jika diperintah parti berperangai budak-budak seperti PR, kejap-kejap lompat sana-sini, tangguh sini sana dan hanya berminat dengan agenda peribadi masing-masing berbanding agenda nasional.

fikir-fikirkan lah.

Wednesday, March 10, 2010

SUBAHAT

Zul Nordin Yang Saya Kenal - Zulkifli Sulong

Kes Arsenik Anwar

Lepas isu Aishah Bukhari, datang isu Anwar Ibrahim. Zul telah dilantik sebagai salah seorang peguam Anwar. Ekoran itu, keraguan saya terhadap Zul terlerai begitu sahaja. Tentu Anwar dan pasukannya lebih kenal Zul dari saya yang hanya seorang wartawan cabok. Tentu beliau betul. Itulah yang bermain di kepala saya ketika itu.

Namun, hari demi hari kes Anwar berjalan...keraguan terhadap Zul datang kembali. Ceramah yang beliau berikan sangat ramai pendengar dan penontonnya. Namun, kenyataan-kenyataan yang beliau buat dalam ceramahnya mula meragukan saya.

Misalnya, apabila beliau bercakap soal Anwar terkena Arsenik. Saya masih ingat lagi kata-kata Zul dalam ceramahnya. Kalau tidak silap di sekitar Kampung Baru pada tahun 1998.

"Tuan-tuan, semalam saya ke Sungai Buluh bertemu dengan Datuk Seri Anwar. Bagi saya Anwar sah terkena racun Arsenik. Apabila saya pegang kepala Datuk Seri Anwar, penuh tangan saya dengan rambut beliau tuan-tuan. Rambut beliau mula gugur. Saya yakin lepas ini semua rambut Anwar akan gugur...." Begitulah lebih kurang kata-kata Zul Nordin dalam ceramahnya itu.

Pendengar sangat hiba dengan Anwar. Terkena Arsenik.

Namun, sebagai wartawan lain pula yang saya rasa. Betul ke ni...bagaimana dia boleh pegang kepala Anwar?, hati saya terdetik. Lalu sebagai pengarang, saya arahkan wartawan, jangan tulis berita itu. Tidak masuk akal.

Kesangsian kepada Zul semakin bertambah dengan cerita-cerita dari kartunis Zunar yang kebetulan ketika itu sentiasa mendapat surat-surat dari Anwar dari dalam penjara. Ketika itu, Harakah siarkan surat-surat Anwar dari penjara dalam kolum "Warkah Dari Penjara". Ia berupa surat-surat yang ditulis Anwar sendiri di atas pelbagai jenis kertas termasuk di atas kertas tisu dari dalam penjara dan diseludupkan keluar kepada kami di Harakah.

Zunar juga mendapat maklumat yang sama...Zul Nordin 'melampau' atau exegerate dalam ucapan dan tindakannya.

Ekoran itu, kami sepakat, berita berasaskan kenyataan dan tulisan Zul Nordin tidak boleh disiarkan dalam Harakah kerana kebolehpercayaannya amat rendah. [Hrkh]

Inilah parti sarkas. Sudah tahu anwar dan orang-orang di kelilingnya pembohong jadi kenapa masih bersama dengan pembohong? Bukankah itu subahat adakah ini kepimpinan gaya nabi?

O jadi selama ni PAS bersama-samalah dalam pembohongan Arsenik ni?

INI BUKAN RACIST TAPI KEBEBASAN BERSUARA


Ning Foo i think the pig is more cute than Malays xxx...

Yuan Yao Sung ya lo cute 10 000 000 000%malay0%


Ning Foo perasan cute, berak tak basuh, hidung kepek, mata sepet.

Pemakan babi cakap orang yang tak makan babi, Babi!

She sell sea shell at the seashore

Rujuk GOMO

Monday, March 8, 2010

POLITIKUS KUTUK ULAMA'


Harussani ejen Umno, bukan mufti: Nik Aziz

KOTA BHARU: Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat semalam, menyifatkan Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria, kini lebih layak digelar sebagai ejen Umno, bukannya seorang mufti. [RUJUK]

Ana cukup sedih dengan berita hari ini, kenapa kita mesti mempertikaikan dan mengutuk ulama' jika kita tahu dia adalah pewaris nabi?

Haruskah seseorang ulama' menentang BN dan menyokong DAP baru digelar Ulama' ? Unta-unta nilaikan sendiri adakah unta-unta dapat mendaulatkan undang-undang Islam bersama dengan PKR Liberal dan DAP sekular?

Unta-unta nak mengharamkan penjualan arak di kawasan majoriti Melayu pun tak mampu kerana takut pada mereka. Adakah unta-unta fikir unta-unta dapat menutup kilang arak bila mereka naik takhta kelak? Jauh sekali hukum hudud. Apa unta tahu buat? Selain menyalahkan kerajaan terdahulu, sedangkan unta sudah pegang kerajaan tersebut kini.

Ana tak tahu apa tujuan unta menanam kebencian sesama Islam sedangkan apa yang patut unta-unta lakukan di saat umat Islam di seluruh dunia lemah ialah DAKWAH dengan kasih sayang mengajak umat-umat Islam kembali bersaudara.

Hati bagai gunung air tidak akan bertakung, hati bagai lembah kelak akan jadi danau. Itulah ibarat orang yang sombong berbanding orang yang rendah diri.

"The stabilizing factor (of this country) is united muslims - Zulkifli Nordin"


MABANG TANAH - RETRO



Jin dengan mambang kan tak jauh.

LAGU PERPISAHAN UNTUK ZUL



Habis madu sepah dibuang - LKS duet LGE ft mat nuar

Manyak senang dalam hati,
itu Zul sudah pigi,
telasa ini Malaysia,
Wa yang punyaaa..

Kepala itu mat nuar,
wa sayang palamu,
Kepala tuan gulu,
I say I lap U.. hu hu.

Itu Zahrain melajuk,
Wa cakap lia tak lapat plojek,
Itu Zul cakap banyak,
Wa suluh anwar sepak haha.

(korus Kit & Guan ft mat nuar)

Mesti pandai pembohong,
Mesti pandai temberang,
Tetapi jangan sampai,
Hai pecah tembelang wo.

(ulang dari korus)

Tlima kaseyyy

Sunday, March 7, 2010

AGENDA DAP DAN GELAGAT ANWAR





Di sini dapatlah kita fahami bahawa:

1. DAP ialah sebuah parti chauvinist cina. Apa yang diutarakan mereka seperti Malaysian Malaysia, hak sama rata adalah penipuan. Mereka ada agenda tersembunyi untuk bangsa mereka. DAP mahu jadikan Malaysia macam Singapore.

2. DAP bersikap diktator di negeri-negeri yang diperintah Pakatan seperti Perak, Selangor dan paling jelas Penang. Dua ADUN PKR Perak yang keluar parti bukan kerana wang sebaliknya sudah tidak tahan dengan kediktatoran DAP, Ngeh dan Nga.

3. Cara DAP cuci tangan terhadap sesuatu isu atau menyenyapkan pengkritik mereka ialah dengan melabel atau menuduh pengkritik mereka, contohnya, perkauman, ex UMNO dsb.

4. Lim Guan Eng angkuh tidak mahu dengar pendapat orang lain, sudah la tu, dia tidak menyelesaikan masalah, apa yang dia buat hanya menunding jari. Memang betul! contoh dalam isu kg buah pala, perumahan hijau, dsb, ada dia selesaikan? dia cepatkan lagi ada la, kemudian buat statement menyalahkan pemerintah dahulu.

5. anwar kecut telor takut dengan DAP. Semua benda dia ikut rentak DAP sampai satu tahap membahayakan hak Melayu dan Islam.

6. anwar sanggup membelakangkan kawan seperjuangan yang lama bersusah payah dengan beliau kerana mahu menjaga hati DAP.

DAP MEMANG KEPARAT

Saturday, March 6, 2010

BERITA BAIK UNTUK ZAID IBRAHIM



Zaid: Najib ‘Kemaruk’ Majoriti Dua Pertiga

“Mengapa beliau begitu kemaruk dengan majoriti dua pertiga di Parlimen? Buat masa ini, Barisan Nasional mempunyai bilangan kerusi yang mencukupi bagi meluluskan sebarang undang-undang,” kata Zaid (kiri) pada sidang akhbar yang diaturkan secara tergesa-gesa. [blog anwar]

Zaid Ibrahim kata DS Najib kemaruk majoriti dua pertiga. ya memang pun dan berita baik untuk rakyat DS Najib makin menghampirinya, hanya perlu tujuh kerusi lagi untuk mencapai dua pertiga.

Manakala anwar kemaruk nak jadi Perdana Menteri. Berita baik untuk rakyat pula bukan sahaja anwar tidak berjaya malahan makin jauh pula dari impiannya itu.

Makin hari-hari ada sahaja daki-daki yang nak lompat sebab tak puas hati isu menggadaikan nama ALLAH,

yang tinggal pun yang suci-suci sahaja macam pengamal sex bebas Eli Wong. maklumlah proses penyucian...

Monday, March 1, 2010

FAKTOR 'KENCING'

oleh hahn

Kalau dilihat di permukaan PR itu kelihatannya berasaskan parti yang tidak berasaskan kaum. Di sini BN lebih kompleks kerana ianya rata rata adalah parti berasaskan kaum. Kelihatannya BN sukar ditadbir dan dituduh pula bersifat perkauman.

Jika diselidik lebih dalam PR itu amat kompleks. PKR saja sudah amat kompleks kerana sebenarnya ianya telah dibahagikan secara bayangan mengikut kaum, agama dan fahaman politik.

Anwar terpaksa memakai pelbagai 'topi' untuk memenangi hati penyokongnya yang demikian kompleks. Di sini faktor 'kencing' amat diperlukan.

Sekiranya dia berkempen pada orang kristian sudah pasti dia akan melebih lebihkan orang kristian dan Anwar kadang kadang terlupa di celah celah itu ada orang yang beragama lain umpamanya Islam.

Anwar terpaksa menukar topi yang pelbagai yang kadang kala tersilap topi. Al maklum bukan senang nak 'kencing'. Ada topi kaum, ada topi agama dan macam macam topi lagi.

Dengan lain perkataan kalau di bahasakan oleh orang Melayu: BERMUKA MUKA (Entah mana dirinya yang betul kita tak tau) Dia sendiri hilang dalam dirinya. Dalam Islam pula kelakuan begini di panggil Munafik.

Tiada orang lain yang dalam Malaysia memikirkan tentang menjahanamkan, negara, bangsa dan ugama setiap saat kecuali Anwar Ibrahmi. Perompak sekali pun sekadar memikirkan apa yang hendak di rompak sahaja.

Mudah mudahan Malaysia terselamat dari malapetaka yang ingin di bawa oleh Anwar. Dia boleh lari keluar kalau negara ini kacau bilau. Kita yang makan pagi kais pagi ini... terpaksa lah menghadapi kemusnahan yang di tinggalkannya. Hilang pekerjaan, bil tak dapat di bayar, kereta juga hilang dan pelbagai lagi sehinggakan boleh membawa cerai berai bila masaalah kewangan menimpa.

Selamatkan Agama, Bangsa dan Negara ku. [dari komen box housepk]

Jelaslah faktor kencing adalah elemen yang penting dalam strategi anwar.

FAIRUZ PUN BLAH, ANWAR MAKIN TIDAK RELEVEN


Former Penang Dep CM Fairus quits PKR, joins Umno

KUALA LUMPUR: Former Penang Deputy Chief Minister I Mohammad Fairus Khairuddin has quit PKR to join Umno.

Fairus, who is breaking his silence for the first time after quitting as Penanti assemblyman and Deputy Chief Minister, said he had lost confidence in PKR leadership.

Fairus said the stance taken by PKR and Pakatan Rakyat over the Allah issue had prompted him to quit the party.

“I have been monitoring every article, announcement, and press statements on Allah issue.

“I am very saddened by the stance taken by Pakatan Rakyat leaders that is very loose, in that they cannot even defend something so basic. And that broke my patience,” he said [star]

"They cannot even defend something so basic." Terkejut? apa yang nak diharapkan kepada anwar ni? Perjuangan untuk rakyat poorah, perjuangan untuk orang miskin piirah, perjuangan untuk agama entahlah.

Dia hanya kejar cita-cita sendiri nak jadi perdana menteri. Apa yang ada semua boleh kira sebagai tukar ganti untuk memenuhi cita-cita sendiri.

Barang siapa paling tadah semua dia kata sebab duit, masuk wangi keluar busuk dan dibusukkan. Dibusukkan walaupun bersusah payah bersama-sama dulu, sama-sama turun padang menipu rakyat. Inilah dia harapan baru untuk malaysia.

Popular Posts 30