Followers

Sunday, October 31, 2010

Misteri suara remaja menangis


KULIM - Kemunculan lembaga perempuan dengan keadaan rupa yang hodoh dan tubuhnya ditutup kain putih dilihat berlari dan ada kalanya menangis terutama menjelang waktu tengah malam membuktikan kejadian separa normal ini wujud di puncak tangki air di sebuah taman perumahan di sini.

Seorang penduduk yang juga peniaga di sekitar taman itu, Mohd Shukri Abd Rahman, berkata, dia pernah terserempak dengan lembaga itu beberapa kali dan menyifatkan kehadiran lembaga itu adalah antara petunjuk di mana kemungkinan roh seorang remaja perempuan yang mati kira-kira 30 tahun lalu meminta pertolongan.

Katanya, kejadian berlaku sekitar 30 tahun lalu pada 1990-an, apabila seorang remaja perempuan belasan tahun dirogol di kawasan itu dan kemudiannya dibunuh. Apa yang lebih menyedihkan, mayat mangsa dikatakan dihumban ke dalam tangki air itu sehingga ia reput.

“Sekitar 90-an penduduk di sekitar taman ini mendapati air yang disalirkan ke rumah mereka berbau busuk.

"Setelah membuat pemeriksaan mereka menemui mayat seorang remaja perempuan dalam keadaan reput,” katanya.

Menurutnya, dia sering terdengar bunyi dentuman seperti ada orang memukul di sekeliling tangki air itu. Katanya, taman itu mula diterokai pada 1985 dan siap keseluruhannya pada 1987 dan pada 1988, taman itu mula didiami penduduk.

Selain itu, dia juga pernah terdengar suara seperti perempuan menangis di hujung tangki air terutama ketika cuaca panas.

Menurutnya kejadian dan kemunculan roh perempuan ini seakan-akan ingin meminta pertolongan atau merintih kesedihan terhadap perlakuan yang berlaku terhadap di�rinya.����

“Kali terakhir saya nampak lembaga itu beberapa bulan lalu. Ia tidak mengganggu sesiapa dan hanya berlegar di sekitar tangki air. Tangki air itu berukuran 24.38 meter persegi dan ketinggiannya 21.36 meter.

"Cerita ini diceritakan dari mulut ke mulut tetapi kehadiran mistik yang ada di tangki air ini memang benar kerana saya pernah nampak. "Saya juga dimaklumkan ada penduduk yang tinggal lama di taman ini masih menyimpan gambar atau keratan akhbar mengenai penemuan mayat itu,” katanya ketika ditemui.�

Dia menasihatkan kepada kanak-kanak supaya tidak bermain di sekitar kawasan tangki air kerana ia dianggap keras. Sehingga kini beberapa penduduk yang ditemui mengakui kejadian itu.
[SH]

Saturday, October 30, 2010

MAKAN SYUBHAH SEBAB TU JATUH LAUT


"U all bila kerja, kerja untuk PKR, bila lapar U pergi makan di kem BN, kemudian balik sambung kerja untuk PKR, saya dah tanya Tok Guru dan Hj Hadi diaorang kata boleh" anwar Ibrahim 24 Okt dewan Hakka, Bt 6, Sandakan.

Itu pasalah Ansari calon PKR dah dua kali jatuh ke dalam laut.

Friday, October 29, 2010

GOOD JOKER VS BUTTMAN

Dakwaan pakatan sulit: PAS sifatkan Zulkifli Noordin ‘joker’
Oleh Syed Mu’az Syed Putra
October 29, 2010

GUA MUSANG, 29 Okt — Penasihat Jentera Pilihan Raya PAS DUN Galas, Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah menyifatkan Zulkifli Noordin sebagai “joker” ekoran dakwaannya bahawa PKR dan DAP mengadakan “kontrak rahsia” bagi memastikan dominasi Cina jika Pakatan Rakyat (PR) mengambil alih Putrajaya. [MI]

Dewan Rakyat: Zulkifli Dedah Perjanjian Sulit DAP-PKR

KUALA LUMPUR, 28 Okt (Bernama) -- Seorang anggota Parlimen Bebas Khamis mendakwa DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) membuat perjanjian sulit di luar pengetahuan PAS untuk memberi kuasa kepada DAP memerintah di tiga negeri sekiranya pakatan pembangkang berjaya menawan Putrajaya pada pilihan raya umum ke-13.

Zulkifli Nordin (Bebas-Kulim Bandar Baharu) berkata hubungan rapat antara DAP dan PKR adalah didorong oleh perjanjian kuasa tersebut.

"Saya rasa perkara ini kawan-kawan saya dalam PAS juga tak tahu. Sebenarnya ada perjanjian sulit antara mereka iaitu jika PKR menang di peringkat Persekutuan, kuasa autonomi akan diberikan kepada Pulau Pinang.

"Calon Melayu akan diletakkan di Perak dan Negeri Sembilan, kalau menang, Menteri Besar akan dilantik dari kalangan DAP... saya mohon perkara ini dipandang berat," katanya ketika membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan 2011 (Bajet 2011) di Dewan Rakyat. [Rujuk]
****
Buttman: "Better put 20 cents in the meter."
Az-mean: "No policeman's going to give the Buttmobile a ticket."
Buttman: "This money goes to DAP. They lied on the free weekend parking,,, and everything."

Thursday, October 28, 2010

2 HARI TAK BERAK


Dua hari tak berak pun nak jadi isu. Sampai buat kajian warna tahi. Punya nak menegakkan benang basah, nak memenangkan yang zalim, yang buat salah.

Kan Mat Sabu pun dah beritahu siapa dia, begitu juga Ust taib Azammuddin yang menemuramah saksi, tanya lah dia-orang.

Takkan Mat Sabu dan Ust Taib fasik dan munafik kut?

Mungkin mangsa tak ada selera nak berak lepas tu, mana tahu?

PENGUNDI PERLU FIKIR SEJENAK

Pengundi Batu Sapi,

1. Berapa pendapatan anda sebulan?

2. Ada EPF atau Socso? Insuran dan caruman majikan untuk masa depan anda?

3. Disamping gaji pokok, ada atau tidak elaun perjalanan, elaun makan dan elaun datang kerja?

4. Ada slip gaji? terutama security guard, dalam budget 2011 anda diberi keistimewaan.

5. Banyak atau tidak peluang pekerjaan di tempat anda.

6. Ganguan bekalan eletrik, ada sebarang penjelasan daripada SBE, anda berhak kerana anda pelanggan.

7. Di mana anda solat jumaat? Adakah di masjid Karamunting? Bagaimana keadaan masjid tersebut?

8. Pendidikan, kenapa terhenti setakat itu, adakah kerana anak anda tiada potensi atau keluarga tidak berkemampuan?

9. Siapa wakili anda, membela anda dan menjadi suara anda? Selama ini ada atau tiada?

Wednesday, October 27, 2010

KARPAL SAKIT PAS TAK BUAT DOA SELAMAT?

Kalau LGE yang sihat sejahtera boleh didoakan dalam khutbah jumaat. Karpal kena denggi berdarah ni tak mahu buat doa selamat ke? doa turun bala kat nyamuk ke?

Denggi berdarah ni jangan di buat main, Allahyarham Din Beramboi pun menemui ajal (asbab) kerana denggi berdarah.

PAS harus cepat buat apa yang patut sebelum terlambat. Kata orang tua-tua kalau 1 dan berhenti maka terus berhenti, tapi kalau dua maka akan jadi tiga, kesimpulannya mahu angka ganjil juga, kesudahannya sampai tujuh.

BUDAYA BARING ATAS JALAN MEMBIMBANGKANWanita nekad baring atas jalan

PADANG TEMUSU - Tindakan nekad seorang wanita berbaring di tengah kesibukan lalu lintas di jalan utama Sungai Petani-Tikam Batu dekat Padang Temusu di sini, kecoh Jumaat lalu hingga menyebabkan orang ramai terpaksa menghubungi pihak bertanggungjawab bagi memujuk wanita berkenaan. [SH]

Wanita nekad (dalam BM bermaksud bulatkan hati) baring atas jalan. Inilah tuan-tuan budaya yang di bawa oleh siapa ntah.

Masalah orang Malaysia suka tiru budaya merapu, tak menguntungkan. Budaya elok seperti rajin berfikir, berusaha dan bekerja tak mahu ditiru pula.

Oleh kerana gemar sangat tiru budaya tak untung. Akhirnya jadi hamba DAP di negara dan negeri sendiri. Tanah kena ambil, warung kena runtuh dan nak berniaga LGE sekat. Itulah akibatnya.

Tuesday, October 26, 2010

N. IZZAH LIKE FATHER LIKE DAUGHTER

Nurul Izzah's new challenge to Najib
Monday, 25 October 2010 15:27

KUALA LUMPUR - Lembah Pantai MP Nurul Izzah Anwar has challenged Umno president Najib Abdul Razak to put his words into action within 30 days - stressing on a free and fair election, repeal of anti-democratic laws and freedom of the press.

"Let these three benchmarks be a test of whether the Umno president has the moral leadership that he has expounded in his speech, and the courage and fair play of Hang Tuah.

"Or would he choose to follow in the delusional steps of a Mat Jenin who by the way according to legend fell off the proverbial coconut tree when he extended his arms to illustrate how big a palace (maybe which was renovated at a cost of RM65 million) he dreamed of living in with his imaginary beautiful princess,” she said in a press statement Monday. [MM]
****

30 days?

How about TWO WEEKS for THIS, CLICK [KG BUAH PALA]

or

as soon as (SEGERA! min 0:38) PAS wins Ptg Pasir for THIS, CLICK [Salleh Man promotion]

As the saying goes A fish stinks from the head down. :)

WAJIB LULUS SEJARAH MENGHANTUI TONY


The Deputy Prime Minister's call to make History a compulsory subject for a SPM pass reek of attempts at revisionism and indoctrination of our young Malaysian students

Hence, we fear this new measure is a blatant attempt to indoctrinate our students with a narrow and biased interpretation of our Federal Constitution and our country's founding history. [
Tony Pua]

Ayat-ayat kebimbangan Tony ini menunjuk kepada:

1. Tony takut kalau orang tahu moyang kepada moyang dia dulu yang pinjamkan tongkang kepada Portugis untuk menjatuhkan empayar Melayu Melaka.

2. Tony takut Moyang diketahui umum salah seorang gerila Komunis yang membunuh askar Melayu dan rakyat Malaysia.

3. Tony takut makin ramai oarng benci pak menakan dia Chin Peng si pembunuh yang akan dia tengah usaha bawa balik Malaysia.

4. Tony tak lulus subjek sejarah.

Sebab itu Tony bimbang dan risau..

Monday, October 25, 2010

LAGI-LAGI BANTUAN SEK CINA

Musa hands over aid to Sandakan Chinese schools, religious bodies
2010-10-25 13:30

SANDAKAN, Monday 25 October 2010 (Bernama) -- Chinese independent schools and non-Muslim religious bodies in Sandakan received financial aid from the state government last night.

Chief Minister Datuk Seri Musa Aman presented the aid at an event at SJKC Chi Hwa here, totalling RM1.6 million for Chinese schools -- an increase compared to RM1.53 million last year.

Non-Muslim religious bodies received RM2.54 million, comprising RM1.39 million for Chinese temples, RM1.1 million for churches and RM50,000 for Hindu temples.

Musa said the aid showed that the Barisan Nasional (BN) government was serious about safeguarding religious freedom and in developing the country's human capital in line with the vision of transforming Malaysia into a developed nation by 2020. [SC]

Setiap kali PRK inilah kesilapan besar dibuat pihak BN. Melabur pada tempat tak untung.

Sudah berapa kali PRK, menang atau kalah BN, undi Cina BN tetap tak dapat. Laburlah berapa juta pun pada sekolah Cina atau To'kong Cina BN tetap tidak dapat undi mereka.

Sampai bila BN nak sedar akan hakikat ini? Masih ada sekolah kebangsaan tak ada pagar, bangunan kayu yang lantai nya dah reput, begitu juga surau dan masjid yang dhaif dibuat dari kayu dan zink. Tak percaya?

Sunday, October 24, 2010

PKR LETAK CALON MELAYU (BUMIPUTRA SABAH)


Ansari Abdullah seorang peguam diumumkan calon bertanding untuk Batu Sapi tadi.

Taktik sama digunakan di Hulu Selangor.

Dengan taburan pengundi 60 % Islam dan 63% bumiputra PKR membuat caturan yang agak bijak.

:*

MANSOR 'DAP' TERIMA SURAT CINTA


Mansor terima ‘surat biadab’

GEORGETOWN - Tidak berpuas hati dengan kenyataan tiga penduduk Kampung Genting yang mendakwa beliau menyuruh mereka minta tolong kepada UMNO bagi menyelesaikan isu pengambilan tanah kampung itu, Timbalan Ketua Menteri I, Datuk Mansor Othman membidas kumpulan berkenaan dengan menyifatkan dakwaan mereka adalah permainan politik kotor parti lawan. [SH]

"Pi la minta tolong kat UMNO", balasan kepada jawapan bidap ialah kebiadapan lah juga. what do U expect? Takkan kita diherdik kita nak puji pula melambung, tak waraskah?

“Surat yang mereka hantar sangat biadab kerana mengandungi kata-kata kesat. Jika hendak meminta tolong atau pertimbangan daripada Kerajaan Negeri, ia tidak sepatutnya ditulis dengan bahasa macam itu. Antaranya ‘kami sanggup bermandi darah’ dan saya merasakan ini satu kenyataan yang berbaur perkauman.

Mansor terima surat penuh kata-kata kesat dan tandatangan penduduk dalam dakwat merah sebagai balasan atas kebiadapan Mansor sendiri sebenarnya dan juga kebiadapan DAP yang tidak mempedulikan Melayu sebelum memutuskan untuk ambil tanah penduduk.

“Mereka boleh tulis surat dan kita akan bincang serta pertimbangkan tapi ini bukan caranya untuk bermain politik. Surat untuk Kerajaan Negeri perlu ditulis dengan betul dan ia akan dibincang kelak. Saya nak tahu apa motif surat ini ditulis dengan kata-kata kesat dan menggunakan dakwat merah untuk menandatanganinya?

Sekarang mansor mau pusing cerita, perkauman dan etika? Mau bincang? kenapa dulu ambil tanah penduduk tidak berbincang?

Saturday, October 23, 2010

ANWAR DI SANDAKAN ESOK

Awas anak-anak teruna anda. Jom tengok rancangan apa ada kat TV esok.

8.00-10.00 Kartun. Layannnn

12.00 - 3.00 Nona, Bollywood. Layannn

4.00 - 6.00 Cerita Omputih kat TV2. Layannnn

Nak main badminton? Dewan Hakka digunakan sila pergi kompleks.

Selamat menonton.

GUAN ENG MENGGANAS


MPPP rampas barang peniaga

GEORGETOWN – Akhirnya barangan peniaga di Lebuh Sungai Pinang 1 dirampas juga oleh Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) pagi semalam.

Peniaga, Rusidah Che Daud berkata, ketika itu dia baru sahaja mahu memulakan perniagaan menjual lauk pauknya dan secara tiba-tiba pegawai penguat kuasa MPPP datang dan merampas barangan miliknya.

Menurutnya, dia yang pada ketika itu bersama dua adik beradiknya hanya mampu melihat pegawai tersebut merampas barangannya.

“Mereka langsung tidak kasihan dengan kami, harga kanopi yang mereka rampas itu mencecah RM400, mana lagi kami mampu cari dan beli sama seperti itu.

“Kenapa mereka datang secara tiba-tiba kerana sebelum ini kami sudah berikan surat pertanyaan dan juga berjumpa dengan mereka, tetapi mereka yang tidak mahu jumpa dengan saya, apa lagi yang saya mahu buat,” katanya.

Sementara itu seorang lagi peniaga, Zulkifli Ismail berkata, kanopinya pula diperoleh daripada hasil sumbangan rakan.

Dia kesal dengan sikap MPPP kerana mengambil barangan peniaga kerana pihak berkuasa terbabit belum berjumpa mereka dan berbincang.

“Saya sangat sedih dan kecewa dengan kejadian yang menimpa kami walaupun perkara ini sudah diberitahu wakil rakyat dan juga Bahagian Perlesenan MPPP tetapi mereka masih tidak mengambil peduli nasib kami,” katanya. [SH]

Friday, October 22, 2010

20 TAHUN KEJAYAANNYA IALAH PINDAH AKAUN


“Saya juga pernah bertanya di dalam dewan persidangan..Apakah kegemilangan Islam yang telah dicapai oleh kerajaan Kelantan.

Lalu dijawab oleh Nik Aziz kegemilangan Islam yang dibawa ialah bahawa pemindahan akaun kerajaan negeri kepada Bank Islam. ~ Rujuk

AHAHAHAHA 20 tahun memerintah kejayaan terbesar ialah pindah akaun bank KAH KAH KAH. Jawapan apa ni? Kah kah kah.

Thursday, October 21, 2010

AMK TAK BANTAH PROJEK MEGA LADANG BABI?


AMK kempen bantah bina menara 100 tingkat
Hazayani Zakaria
KUALA LUMPUR, 21 Okt: Angkatan Muda Keadilan Malaysia (AMK) memulakan Kempen Bantah Projek Menara 100 Tingkat dengan mengumpul tandatangan ahli Parlimen Pakatan Rakyat di Dewan Rakyat hari ini.

Ketuanya, Shamsul Iskandar Mohd Akin berkata, kempen itu diadakan sebagai membantah salah satu intipati bajet yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengenai pembinaan menara 100 tingkat, Warisan Merdeka. [Hrkh]
****
AMK tak bantah projek mega ladang babi?

Di Selangor, jumlah tanah yang diluluskan untuk projek kandang "encik B" lebih besar lagi. Luasnya adalah 337.09 ekar di mukim batu, Kuala Langat sebagaimana yang terkandung dalam Kertas Mesyuarat Exco MTES bertarikh 18 Februari 2009.

Tanah seluas 337.09 ekar akan diambil untuk tujuan "Modern Pig Farming, MPF" menggunakan seksyen 3 (1) (b) Kanun Tanah Negara.

Keputusan untuk mengambil tanah ini telah dipersetujui oleh Exco Kerajaan Selangor dalam mesyuarat pada 22 Julai 2009. 5 syarikat yang dikenalpasti sudah disenarai pendek untuk memajukan MPF di Kuala Langat. [angin perubahan]

Dokumen didedahkan:

DOKUMEN INI ADALAH HAK MILIK KERAJAAN SELANGOR.
NO FAIL : (R) 508/12 jld. 3 (12)
NO MTES : 2/18/2009

KERTAS MESYUARAT EXCO MTES
daripada unit perancang ekonomi

CADANGAN KAEDAH PENGAMBILAN BALIK TANAH UNTUK TUJUAN 'MODERN PIG FARMING' (MPF) DI MUKIM BATU, KUALA LANGAT. [baca lagi di GAP]

DARJAT PKR

"Kita tidak patut menurunkan darjat parti ini menjadi sebuah parti yang memperjuangkan hanya satu isu. Hal ini tidak adil bagi mereka yang ingin kita wakili.

~
Saya bertanding kerana banyak kerja berat yang masih perlu dilaksanakan. Dalam pada calon-calon lain tidak habis-habis bercakap tentang kemampuan mereka untuk melindungi Anwar, saya pula percaya bahawa beliau telah membariskan pasukan peguam yang terbaik untuk membelanya.

Saya juga prihatin tentang beliau dan keluarganya, tetapi perjuangan dan kepentingan rakyatlah yang paling mustahak. Dan saya tahu anggota-anggota parti dapat membezakannya." ~ Zaid Ibrahim

PRESS FREEDOM

LGE Halau Wartawan Melayu Akhbar Utusan

Selepas majlis angkat sumpah tersebut, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng telah menghalau wartawan Utusan Malaysia, keluar dari menghadiri sidang akhbarnya.

Wartawan itu yang merupakan penolong ketua biro Utusan Malaysia di Pulau Pinang, Haszrul Mohamed (foto) mendakwa dia rasa terhina dengan tindakan Lim itu. [MK]

Before LKS starts on press freedom. We need him sober and check his own backyard.

Wednesday, October 20, 2010

LGE AKAN DITELAN LAUT PENANG

Batu Sapi (lembu) Sandakan. Terdapat replika ini di round about batu sapi, Sandakan.

Rosman berkata, pihaknya sudah merujuk kepada Pejabat Tanah dan pihak berkenaan mengesahkan bahawa sebuah IPTS antarabangsa akan dibangunkan di kampung itu.

“Ini bertentangan dengan kenyataan Ketua Menteri Lim Guan Eng yang menyatakan Kerajaan Negeri belum menerima sebarang permohonan untuk projek membina institusi pengajian di kawasan ini,” katanya.

Rosman berkata, jika projek itu menjadi kenyataan, lebih 150 penduduk terpaksa berpindah keluar.

“Sebilangan besar penduduk berasal dari sini dan jika dipaksa pindah, di mana kami nak tinggal? Sepatutnya perkara ini dibawa bincang kerana apa yang berlaku sekarang, tiada sebarang perbincangan diadakan dengan penduduk kampung.”

“Apa yang mereka dapat hanyalah warta yang mengatakan tanah kediaman mereka akan diambil untuk dibangunkan sebuah IPTS,” katanya. [SH]

Hairan kenapa kawasan Melayu juga jadi sasaran. LGE lansung tidak pandang orang Melayu Balik Pulau. Mereka seolah-olah dianggap pendatang haram. Tiada perbincangan daripada wakil CM, tup tup terus dapat notis tanah akan diambil.

Percanggahan kenyataan dan penafian daripada ketua mentari seperti yang berlaku waktu isu Kg Buah Pala dulu. Taktik ini diguna pakai lagi oleh LGE dan dijangka akan dituruti dengan siri penafian, tunding jari, dolak dalik sebelum penduduk dihalau nanti.

LGE akan guna balacinya dari PAS dan PKR untuk perang psikologi menyatakan pelan ini dibawa dari pentadbiran terdahulu justeru dia (LGE) tidak dapat berbuat apa-apa kecuali meneruskannya. Ayat lama masa Kg Buah Pala dulu.

LGE harus renung sejarah firaun dan mengambil pengajaran daripada kezaliman firaun. Firaun yang tidak lidah bercabang pun ditelan laut merah kerana kezalimannya inikan pula LGE yang zalim dan lidah bercabang bagaimana pengakhirannya.

Tuesday, October 19, 2010

FIRAUN KAGUM PEMERINTAHAN LGE


Firaun menasihatkan rejim zionis supaya mencontohi kelicikan pemerintahan DAP LGE di Pulau Pinang suatu hari nanti.

Rejim zionis dinasihatkan demikian kerana Israel dibenci dan tidak diiktiraf negara-negara Islam dan berkecuali tidak seperti pentadbiran DAP LGE di Pulau Pinang.

Pentadbiran DAP LGE di Pulau Pinang dengan licik menghalau bangsa bukan cina dan menjerut peniaga-peniaga bukan cina dalam masa yang sama mendapat sokongan daripada PKR dan PAS.

Kata Firaun modus operandi DAP LGE sangat halus dan licik,

cara 1: Mengambil alih tanah dengan tidak berbincang, memberi pampasan murah, kemudian membina rumah mewah tidak mampu milik memaksa rakyat miskin keluar dari Pulau Pinang secara halus.

cara 2: Memberi seratus ringgit sekali sahaja dibawah topeng basmi kemiskinan kemudian mengambil tanah, menghalang dan menekan peniaga dan menceroboh dan merampas kawasan bukan cina dengan sewenang-wenangnya.

cara 3: Memberi alasan kesesakan lalulintas atau tidak bayar sewa atau tidak perbaharui lesen untuk menyekat kaum bukan cina dari maju dalam perniagaan kerana sumber kekayaan 9/10 datangnya dari berniaga.

justeru harus dicontohi rejim zionis tambah firaun lagi.

Sementara menjalankan agenda halau menghalau ini pastikan rejim zionis mengalihkan isu dan membawa tumpuan orang ramai kepada isu remeh, firaun mengambil contoh LKS membesar-besarkan isu kata-kata perkauman bagi mewujudkan simpati rakyat dan melindungi perbuatan terkutuk agenda sebenar mereka.

Dari kitab Bab ul Zulm

LKS VS GURU MELAYU 2-0


Akhirnya guru-guru Melayu tewas di tangan LKS, 2-0. Walaupun tindakan ke atas guru-guru yang dituduh menghamburkan kata-kata berbaur perkauman itu sudah diambil, LKS sepertinya masih tidak berpuas hati justeru masih mempersoalkan kelewatan mengambil tindakan terhadap mereka.

Nazri dalam jawapan balasnya memberitahu Yang Mulia LKS yang guru-guru tersebut sudah memohon maaf secara terbuka dan peribadi dari kelas ke kelas. Tapi LKS seolah-olah masih tidak berpuas hati, entah apa yang LKS mahukan kita tidak tahu. Harakah hari ini dalam menyokong Yang Mulia LKS melaporkan," Rasis: Kit Siang persoal kerajaan lambat bertindak".


Dulu sewaktu LKS dan LGE memijak kepala Melayu, menggunakan hamparan gambar Jamaludin Radzi dan Osman Jailu untuk dipijak setiap yang hadir. Untuk rekod LGE sampai menari-nari di atas hamparan tersebut. Orang-orang Melayu boleh menerima permohonan maaf tak bersungguh dan alasan bodoh LKS dan LGE, walaupun tindakan mereka lebih melampau daripada kata-kata perkauman.

Sadis, itulah hakikatnya senario yang berlaku di Malaysia sekarang. Double standard yang wujud memberi kelebihan kepada puak pelampau seperti DAP, Namwee dan Hindraf, dan menekan, mencekik bangsa berbudi bahasa, lemah lembut dan lebih toleransi ini.


Junah: Jasa guru dalam menuntut kemerdekaan dan membina Malaysia adalah jauh lebih besar dari jasa ahli politik tahu.

Monday, October 18, 2010

MAHFUZ/ DAP GANTI UST AZIZAN


Kemelut air di Kedah ribut hingga ahli-ahli PAS sendiri tuntut Ust Azizan letak jawatan. Jawaban PAS hari ini seperti yang sudah diagak tunding jari kepada UMNO, "nak tutup penyelewengan" katanya.

Ahli-ahli PAS Kedah agak matang maka sudah tentu lagu lama ini tidak diterima malahan akan ditolak bulat-bulat.

Atas dasar cinta saya pada Pakatan dan demi kebaikan Pakatan dan kelansungan pentadbiran Pakatan di Kedah eloklah kerusi menteri besar itu diberikan kepada DAP walaupun satu kerusi atau lebih baik beri sahaja kepada Prof Madya Dato' Mahfuz Omar Degree. (MPSP) Master. (Jamiah Al Waraq) Phd (Jamiah Al Fawakih Sodron).

Kita lihat cakap-cakap besar Mahfuz mampu dikotakan atau tidak.

YB YANG BUSUK

New Lane goes one way

ADUN adu masalah penjaja

GEORGETOWN – Bukan penduduk tetapi Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Pinang, Koid Teng Guan sendiri yang menulis aduan mengenai masalah penjaja di Lebuh Sungai Pinang 1.

Perkara itu diakui sendiri salah seorang pegawai di Bahagian Perlesenan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP).

Beliau yang dihubungi Sinar Harian berkata, aduan itu dikemukakan secara bertulis kepada MPPP kerana masalah tempat letak kereta di kawasan perumahan sepanjang Lebuh Sungai Pinang 1.

Menurutnya, kawasan perumahan berkenaan sememangnya mengalami masalah tempat letak kereta dan lebih buruk ditambah pula dengan penjaja yang meletakkan barangan perniagaan dan ia menimbulkan kesusahan kepada orang ramai. [SH]
****

Tiada toleransi untuk Melayu. Tapi untuk cina berniaga boleh tutup jalan.

From today New Lane will be turned into a one-way street with traffic going towards Macalister Road between 4pm and midnight daily.

“The one-way traffic system will start from 4pm when hawkers start their business and end at midnight except for Wednesday because the stalls are closed on that day,” he told reporters during a visit to the area yesterday.~the star

Sunday, October 17, 2010

PENANG: GILIRAN NELAYAN DIANIAYA

Nelayan rugi RM60,000 peralatan dibuang ke laut
16/10/2010 7:22pm

GEORGETOWN 16 Okt. – Sepuluh nelayan kerugian kira-kira RM60,000 selepas peralatan menangkap ikan dan enjin mereka yang disimpan dalam bangsal di tepi Sungai Gelugor di sini dibuang ke laut, hari ini.

Salah seorang nelayan, Mohd Yusof Md Isa, 46, mendakwa kejadian itu didalangi syarikat pemaju yang mengupah kira-kira 50 lelaki bagi
merobohkan bangsal nelayan sebelum membuang tiga enjin dan lebih 18 pukat ke laut.

"Kira-kira pukul 9.30 pagi tadi lebih 50 lelaki bertindak merobohkan bangsal yang digunakan kira-kira 40 nelayan Persatuan Nelayan Sungai Gelugor itu dan mereka yang bersenjata tajam juga
mengugut kami agar menjauhkan diri dari situ jika hendak selamat,” katanya kepada pemberita di sini.

Dakwanya, salah seorang lelaki terbabit memaklumkan
diarahkan oleh sebuah syarikat pemaju untuk merobohkan bangsal itu bagi memastikan projek pembangunan yang sedang berjalan siap seperti dijadualkan.

"Saya merayu mereka tidak terus merobohkan bangsal ini sehingga pemiliknya tiba supaya dapat berunding bagaimanapun mereka bukan saja tidak mengendahkannya malah
membuang enjin dan pukat ke laut.

"Mereka juga bertindak
mencuri beberapa tong mengandungi minyak dan kamera digital serta beberapa barangan berharga yang disimpan di bangsal ini,” katanya. – Bernama

****
Pulau Pinang kini, anda tidak dikira rakyat jika anda bukan cina. Anda tidak miskin jika anda bukan cina. Anda tidak layak dibawa berunding jika anda bukan cina.

Semasa DAP memerintah Perak melalui MB boneka mereka, kg Baru cina yang tidak diancam pemaju akan dilanjutkan statusnya kepada 999 tahun. Anwar kata cina-cina ini miskin.

Manakala Pulau Pinang kini, trend roboh, halau dan sekat Melayu mencari rezeki bersiri oleh DAP berterusan kerana mereka tidak cukup miskin. Ingatlah dosa menganiaya mereka-mereka ini terpalit pada setiap yang memangkah Pakatan PRU lalu!

Saturday, October 16, 2010

IMPOTENCE OF PKR PAS HIGHLIGHTED


LKS and LGE are like peas and carrots or peas,carrots and pork for the non-vegetarian. While racist LGE is advancing DAPs genocide quest on the non Chinese in Pulau Pinang. Demolishing homes and strangling the poor eking a living. LKS is busy decoying and deceiving in parliament, urging and pressuring as making a mountain out of alleged racial slurs.


LKS's name calling MCA, Gerakan and MIC as impotence, hence the truth is MCA, Gerakan and MIC already smell the shits LKS trying to cover in Pulau Pinang. MCA, Gerakan and MIC don't eat shit like PAS and PKR took for breakfast as supplement. PKR and PAS impotence are highlighted in this episode as they failed to stand up for the rakyat while they carry the rakyat's name on their banner.


Is there any excuse not to help the rakyat regardless race? Why in Perak Pakatan want to extend the leasehold of the chinese Kg baru to a 999 years, meanwhile created excuses and fingger pointing regarding Kg Beremban, Kg Tanjung To'kong, Kg Buah Pala, 3N Ikan Bakar, Do Re Mi cafe, Bazaar Ramadhan debacle etc etc.

GOBALA SAHKAN AMALAN KRONISME PKR


Gobalakrishnan threatens to quit PKR over 'meddling'
2010/10/14

KUALA LUMPUR: Parti Keadilan Rakyat supreme council member N. Gobalakrishnan yesterday threatened to leave the party over alleged meddling by top leaders in the party's recent divisional polls.

The Padang Serai member of parliament claimed that vice-president Mohamed Azmin Ali had formed a "cartel" within the party and was the "hidden hand" behind the meddling.

"I urge the central election committee to resolve all problems relating to the recent divisional polls. I want everything to be fair, transparent and neutral.


"If such interference continues, then it is pointless for me to stay on. I have been with the party for 11 years. However, if this trend continues, I doubt I will stay on," he told reporters at the parliament lobby yesterday.

He also accused Azmin of using manipulative tactics to control the party and turning the Kedah and Selangor governments against him (Gobalakrishnan).

"I am unable to raise any issues with these two state governments as Azmin is always in the middle and denying members the right to practise democracy.

"He called me a 'pariah' before but I ignored it then for the sake of party unity." [full arti]

Teka teki, teka tekok.

Ada dua kenyataan di atas, dua-dua betul.

Satu disahkan, satu dinafikan.

Apa dia?

Friday, October 15, 2010

WHEN A MAN LOVES....


When a man loves a man
Can't keep his mind on nothin' else
He'd trade the world
For the good thing he's found


If he is bad, he can't see it
He can do no wrong
And turn his back on his best friend
If he puts him down


When a man loves a man
Spend his very last dime
And trying to hold on to what he needs

Purple rose = love at first sight

Thursday, October 14, 2010

BASMI MELAYU PULAU PINANG


Penjaja minta simpati MPPP

SUNGAI PINANG – ‘Jangan hentikan perniagaan kami, jika kami tidak berniaga macam mana nak dapat rezeki’. Demikian luahan tiga peniaga di Lebuh Sungai Pinang 1 berhampiran dengan perumahan Pinang Court, Pinang Court 2 dan Ocean View.

Peniaga nasi lemak, Zulkifli Ismail, 43 berkata, dia hanya mengharapkan simpati daripada Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) terutamanya daripada bahagian perlesenan supaya tidak memintanya menutup serta merta perniagaannya.

Menurutnya, hanya sumber pendapatan perniagaannya sahaja dia dapat menyara keluarga. [SH]

Sementara Kit Siang sibuk di parlimen menentang 'kata-kata' perkauman yang kononnya dilemparkan oleh dua pengetua sekolah kerna bagi Kit Siang, ungkapan berbaur perkauman adalah dosa besar, sangat merbahaya dan ancaman kepada negara bangsa.

Manakala di Pulau Pinang, anaknya LGE pula sibuk menjerut leher penjaja-penjaja Melayu menyekat mereka daripada berniaga menampung keluarga. Penindasan kerajaan DAP Pulau Pinang ini bukanlah baharu sebaliknya adalah rentetan daripada program basmi Melayu dan India yang giat dijalankan di Pulau Pinang. Google Tanjung To'kong, Kg Buah Pala, Kg Bonggol, Kg Jln Pokok Asam, Kg Binjai, Kg Tengah, 3N ikan bakar, Do Re Mi cafe dan gerai buah Permatang Pauh.

Bezanya di sini LGE tidak melemparkan sebarang ayat-ayat perkauman sebaliknya terus bertindak. "I beri u seratus untuk basmi miskin tegar (bukan tiap-tiap bulan), I ambil tanah dan tutup perniagaan U, adil kan?". Samekna wa atoqna jawab PKR dan PAS.

Wednesday, October 13, 2010

SAMPAI BILA HAK KEISTIMEWAAN BUMIPUTRA

12. Question: It is now more than 50 years since independence. For how long do the Malays expect to be treated as special and different from the other citizens?

Answer: For as long as the Chinese and Indians prefer to be identified with their countries of origins. For as long as they want to keep their home languages and their schools. ~Tun Dr Mahathir

Huhu right out blunt. MCA jangan ceritalah. DAP pun tak pernah cakap demi Malaysian Malaysia, atau Malaysia first race second kita patut hapuskan sekolah Cina, bahasa Cina di papan-papan tanda atau hapuskan identiti bangsa dan digantikan dengan bangsa Malaysia sahaja. Nampak sangat main wayang.

MCA jaga sekolah-sekolah Cina dan hak sedia ada, manakala DAP kaut dan minta lagi yang belum dapat. Esok orang Melayu dan saudara bumiputra kita yang lain pakat telanjang papa kedana apa pun tak ada. Gerai cina kerajaan negeri P. Pinang issue tutup jalan lepas jam 6 sebab cina nak berniaga, Bazaar Ramadhan Melayu pula kena dipindahkan penyebab kesesakan lalu lintas.

Kalau orang Melayu marah, cepat-cepat tuduh rasis, hati orang Cina mesti didahulukan. Melayu tak apa beralah. Cina tak boleh beralah, nak robohkan kandang babi di Kg Melayu pun Cina mengamuk sakan. Melayu juga kena beralah berkorban tutup gerai sebab nak buat tempat parkir. Kesian Melayu sebab tak rasis.

Tuesday, October 12, 2010

DAP Only Fights For The Chinese, Indians Shouldn’t Be FooledDAP Only Fights For The Chinese, Indians Shouldn’t Be Fooled
By Terrence Fernandez

DAP’s racism is not something that is concealed. It can be seen vividly like a mountain on a bright sunny day. DAP is an extremist in terms of fighting for their race, and doing so without concern of the rights and wrongs and without giving a damn about others.

But somehow there are still non-Chinese who missed the point and give out their supports to DAP anyway.

The recent demonstration by M Kulasegaran, DAP’s Vice Chairman’s supporters against Datuk Ngeh Koo Ham whom they claimed to have marginalized the Indians community, re-affirmed the above statement.

The Indians community in Perak should have been aware of DAP’s racism, generally and Ngeh’s particularly from the beginning. This is because Kulasegaran is a more likely figure to be DAP’s Chairman in Perak compared to Ngeh in terms of supports and seniority.

Kulasegaran has been an MP since 2004 compared to Ngeh who became one, only in 2008.

However, just how the Chinese has always played the racist-game in the private companies by denying job opportunities and rights of other races to be promoted or getting a pay raise they deserved, the same game is played by them, in politics.

They would use what little power they have to put ‘Chinese race’ above all in recruiting or evaluating employees in their companies. They do this either through manipulation, back-stabbing, cheating or right out blunt.

When a Chinese got hold of a building or an area, they will automatically dominate and conquered them. Automatically too, other races will be pushed away.

If this could happen in companies, imagine what would have happened if they got hold of the power to rule a multi-racial country like Malaysia.

Without absolute power they still able to rule arrogantly through their chosen puppets, just imagine if they are to rule with absolute power.

We are fully aware that the DAP is having a good time demolishing whatever is left of the Indians and the Malays in Penang. They were about to do the same in Perak, but Thank God, their evil intentions was ‘aborted’ and saved by the fact that the ultimate power still befalls on the Sultan.

Now, imagine if the Pakatan Rakyat be given a mandate to rule Malaysia. DAP would ensure that only puppets from PAS and PKR will be holding significant posts and these idiots will implement DAP’s agendas accordingly until they successfully ‘wipe-out’ any traces of power from other races. And the time will come where they will no longer need puppets but would rule directly. The puppets would then be turned into furniture or mere decorations in the government offices.

Kulasegaran should have realized that DAP is stomping on his head. Kulasegaran and all Indian leaders should call for their people to start thinking seriously about their future in DAP or PR.

What is there for the Indians in DAP or PKR? Is it true that all Indians are gangsters like what we see in PKR? Is it true that even professional Indians are cons like what we see in the Bar Council?

We believe that not all Indians are gangsters and cons. Many are very rationale, mature, humane and very –very sane. These people should have realized by now that only BN that has never denied the rights of other races.

Don’t be fooled by the racists Chinese in DAP who claimed that non-Malays are being sidelined by BN. It doesn’t make sense as those same racists are the ones controlling the country’s economy today.

The fact is, the racists just wanted to conquer and dominate everything without thinking of others. They are using the Indians just to get them into power. When the power is in hand, the Indians will be stomped upon, pushed away and kicked out by DAP in no time.

Indians should return to the safety of MIC/BN to ensure a brighter future for the race and the country as a whole.

Bear in mind, that most DAP leaders are born racists. It is in their blood passed down by their communist ancestors who were pardoned by the tolerant, compassionate and humanely Malay government. But, DAP still bites, wallops and engulfs the Malay government whenever they have the opportunity to do so.

It is not worth it for the Indians to be DAP’s loyal supporters as you would eventually be conned and lose everything before you know it. [Malaysia-Instinct]

Monday, October 11, 2010

SIAPA LEBIH ASOBIYAHBaru balik dari blog sahabat, Dr 122 dan melihat video di atas. Depa kata UMNO terbina atas dasar asobiyah qaumiyah, bukan jalan Nabi SAW justeru harus ditolak. Tapi apa yang kita lihat bukan sahaja dalam politik tapi di mana-mana saja, di Universiti dan di tempat awam siapa yang suka berpuak-puak dan berasobiyah ni? dari negeri mana? Inilah yang orang kata cakap tak serupa bikin.

Bila Nabi SAW diutuskan ke tengah masyarakat arab yang asobiyah dan berpuak-puak maka Nabi menyatukan mereka dengan pelbagai pendekatan termasuk perkahwinan. Maka haruslah kepimpinan gaya Nabi mencontohi Rasullullah menyatukan orang-orang Melayu dan Islam. Tapi yang jelasnya kemimpinan ini terbalik dan bercanggah sama selaki dengan jalan ataupun sunnah nabi SAW. Lebih asobiyah, lebih berpuak-puak dan lebih kepada perpecahan dan permusuhan.

Lihat sahaja sahabat kita sendiri, dulunya rilek-rilek sahaja, tapi bila masuk PAS, mulalah dia bercakap meninggi diri dan merendah-rendahkan orang lain, tu pun ada hati nak jadi pendakwah. mahu dakwah atas dasar apa, kebencian, fitnah, permusuhan? Fitnah ini harus dihentikan jangan nanti orang cakap owh macam tu rupanya kemimpinan Nabi (merujuk kepada kepimpinan serong ahli politik) mengajak kepada kebencian, berpuak dan jadi barua harbi DAP. Nauzubillah.

Sunday, October 10, 2010

KENAPA SELEPAS DUA TAHUN

Apakah perasaan anda bila anda menghampakan perasaan seseorang yang menaruh harapan tinggi kepada anda, lebih-lebih lagi orang itu ibu bapa anda. Bagaimana pula pandangan masyarakat yang memandang tinggi kepada anda dan ibu bapa anda, tiba-tiba anda tidak mampu mencapainya dan memberikannya. Kecewa, celaru, takut, hilang arah, hilang keyakinan? Itulah sebahagiannya.

Namun tahukah anda perasaan begitu mendedahkan diri anda kepada pemangsa. Pemangsa boleh menguasai anda dan meminta anda melakukan apa saja untuk mereka. Rela atau tidak, anda yang bercelaru dan hilang keyakinan pada waktu itu akan menurut saja. Itulah yang berlaku kepada SESETENGAH junior dalam bidang pekerjaan, begitu juga yang belum confirm (dalam jawatan). Takut hilang pekerjaan kerana sekarang susah nak dapat kerja. Takut hilang pekerjaan kerana tidak ada kelayakan untuk mendapat kerja di tempat lain. Tempat itu saja yang sanggup ambil anda bekerja dengan gaji begitu.

Begitupula jika anda tidak dapat tamatkan pelajaran di Universiti? separuh jalan kemudian diberhentikan. Apa perasaan anda? bagimana hendak menghadapi ibu bapa anda? bagaimana hendak menghadapi masyarakat? Keliru? Celaru? Tolong-tolong! Tiba-tiba ada orang menghulur tangan ingin membantu. Ah! "Kerja dengan saya, saya beri anda RM3000". Budak graduate pun baru dapat 1800- di tempat biasa, kurang-kurang terubat hati ibu bapa anda, boleh juga membuktikan kepada masyarakat bahawa tidak tamat pelajaran pun dapat kerja gaji banyak.

Yang bernasib baik dapat majikan jujur dan tidak ada niat serong. Yang tidak bernasib baik mungkin akan di manipulasi dipergunakan atau mungkin diambil kesempatan. Saya tak tahu.... Mahu lapor akibatnya hilang kerja, teruskan akan diambil kesempatan.

Satu hari keyakinan anda yang dulu kembali, mungkin selepas 7-8 kali kena atau selepas dua tahun dipaksa menipu. Tapi keyakinan anda sudah kembali, anda sudah tidak bercelaru dan keliru lagi. Cukup setakat ini. Anda mahu bangkit, anda mahu bebas, anda mahu lawan. Lalu anda bertindak selepas 8 kali kena atau selepas dua tahun.

Namun anda harus menghadapi masyrakat rendah intelek yang tak faham anda lalu mempersoalkan kenapa baru sekarang mahu bertindak.

Friday, October 8, 2010

DI MANA ANWAR UNTUK KAUM INDIA?Insiden bilamana sekumpulan samseng India menyerbu PC Rahimi Osman bekas penolong anwar untuk menyekat Rahimi daripada bercakap kepada media sungguh menyedihkan dan menggambarkan betapa dangkal nya akal sesetengah daripada orang India.


Tidak kah kaum India mengambil pengajaran daripada apa yang berlaku baru-baru ini di Perak bagaimana DAP melayan Kulasegaran?


Tidakkah kaum India mengambil pengajaran daripada pembohongan Kg Buah Pala? Tonton video di atas. Anwar menipu kaum India secara terang-terangan. Sebelum dapat undi bukan main lagi beliau bercakap, beri tempoh kepada DAP 2 minggu untuk selesaikan isu Kg Buah Pala, dan kalau tak buat "Ini bukan anwar".

Lepas dapat undi dan menang di P. Pinang anwar tidak pernah keluar sebarang statement, tanya khabar jauh sekali jenguk Kampung tersebut, di tinggalkannya terkial-kial keseorangan melawan kerakusan DAP. 17 bulan pakatan di P. Pinaang Kg Buah Pala kecundang di tangan DAP penduduknya dihalau. Di mana anwar untuk kaum India?


Berbaloikah wahai kaum India sokongan dan pengabdian anda kepada DAP, PKR dan anwar?

PAS MAKIN MENYIMPANG

Jenayah: Perundangan syariah perlu ambil tempat

KUALA LUMPUR, 25 Sept: Ekoran kes jenayah yang tidak berkesudahan, Dewan Pemuda PAS Pusat (DPPP) menggesa kerajaan pusat mula membincangkan secara serius perlaksanaan undang-undang syariah sebagai undang-undang alternatif di negara ini.~harakahdaily.net

Yang Hak Tidak Boleh Bercampur Dengan Yang Bathil

“Dan janganlah kamu campur adukkan yang benar itu dengan yang salah, dan kamu sembunyikan yang benar itu pula padahal kamu semua mengetahuinya.” (TMQ Al-Baqarah [2]: 42)

Mana mungkin syariat Islam itu dapat ditegakkan dengan cara yang bathil, iaitu dengan memperjuangkan Islam melalui lunas-lunas demokrasi yang jelas sekali membelakangkan Allah SWT sebagai as-Syari’ (pembuat hukum). Sebagai saudara seIslam dan seperjuangan, kami ingin mengingatkan saudara kami di PAS agar kembali ke jalan yang telah di tetapkan oleh Rasulullah dalam memperjuangan Islam. Kami melihat bahawa PAS yang dahulunya berusaha untuk menegakkan syariat Islam dengan slogan-slogan Islam, kini sudah mula kendur dan sedikit demi sedikit telah berkompromi dengan kebathilan. Manakan tidak, untuk menegakkan syariat Islam (merujuk kepada petikan di atas), PAS malah perlu mendapat kesepakatan daripada ‘kawan-kawannya’ yang sememangnya tidak akan merestui berdirinya Islam sebagai wadah yang syumul secara bernegara. Kalau pun mereka (PKR dan DAP) setuju, ianya mungkin hanya dalam aspek-aspek tertentu sahaja yang tidak akan merugikan kemaslahatan mereka.

Ingin juga kami mengingatkan PAS sebagai sebuah Parti Politik Islam, bahawa hari demi hari, mereka kian mencampuradukkan yang Hak dan Bathil ketika memperjuangkan Islam dalam wadah Demokrasi. Jika UMNO berkompromi dengan kebathilan, ia tidaklah begitu menghairankan. Ini kerana, kewujudan UMNO itu sendiri adalah sebagai sebuah parti yang sekular dan diasaskan kepada assabiyyah. Tetapi jika ini berlaku kepada PAS, ianya amatlah menyedihkan kerana PAS merupakan parti yang diasaskan atas semangat dan ruhiyyah Islam. Ingin juga kami ingatkan kepada rakan seperjuangan kami di dalam PAS – apa yang sedang berlaku dalam konteks kompromi ini begitu jelas sekali sehinggakan Tun Dr. Mahathir, yang bukan merupakan seorang pemimpin yang memimpin atas landasan Islam, telah mengatakan bahawa PAS cuba berkompromi (dengan kebathilan) demi kuasa politik. (baca: http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/dr-m-nik-aziz-compromises-islam-for-political-power/)

Berkenaan seorang Paderi di Barat yang menyarankan agar syariat Islam digunapakai dalam perundangan tidak boleh dijadikan sebagai batu asas bagi kita untuk menerapkan Syariat Islam. Ini kerana, saranan paderi itu bukanlah datang daripada kesedarannya tentang perintah dan larangan Allah. Manakala kita perlu melaksanakan syariat Islam kerana ia merupakan kewajipan yang wajib dilaksanakan tanpa dolak dalih.

Oleh itu, kami ingin menyeru PAS sebagai sebuah parti Islam agar:

Pertama, keluar daripada perjuangan (baca: perangkap) demokrasi yang sememangnya tidak menguntungkan dakwah dan perjuangan Islam sama sekali. Ini akan menjadikan PAS bebas daripada sikap berkompromi dengan parti kufur mahupun munafik.

Kedua, menjadikan metode (tariqah) Rasulullah SAW sebagai tauladan (standard) dalam usaha untuk menegakkan Daulah Islam yang diidam-idamkan. (rujuk SN bertajuk; Metod Dakwah Hizbut Tahrir).

Kami yakin dan pasti bahawa kemuliaan Islam akan segera terzahir ketika kelak syariat Islam diterapkan secara kaffah di muka bumi ini. Dan ia hanya akan dapat direalisasikan jika kita mengikut langkah-langkah yang telah ditunjukkan oleh Nabi SAW kepada kita, tanpa berkompromi dengan kebathilan. InsyaAllah dengan pertolongan Allah SWT semua itu akan dapat diraih. Allahumma Ameen. ~jebbat.blogspot.com
****
Junah: Ini email yang selalu ana terima. Ulasan ana, orang yang berilmu dan berakal tidak mudah terperangkap dengan retorik slogan-slogan Islam PAS. Orang berakal dan berilmu tidak mudah ditipu oleh PAS.

PAS hanya sebuah parti politik yang menggadaikan Islam untuk undi. Jika tidak masakan mereka boleh berkompromi dengan DAP dan PKR yang jelas lebih teruk menolak Islam, hingga menghalalkan murtad atas dasar hak asasi manusia.

Penyelesaiannya kita harus mengukuhkan parti yang dominon supaya menjadi lebih kuat. Jika kita tidak mengundi mereka akan menguasai kita. Andai kata PAS mampu dominasi pakatan, kita pilih PAS, namun jelasnya PAS sekarang bukan PAS zaman Allahyarham Ust Fadhil Noor, PAS sekarang hanya parti tempelan, adakah rakyat buta?. Sokong PAS hanya menguatkan DAP!

Thursday, October 7, 2010

ONLY ONE LEADER AND HE IS DR MAHATHIRThere is only one country in the Muslim world today, only one ( the intensifier). Which seem to have understood that this international monetary system is fraudinal.

Only one leader, and he is
Dr Mahathir (paused) of Malaysia. ~ Syeikh Imran Hosein- Islam and the international monetary system ( minit ke 4:01-6:15)
****

Of all those who claimed to know Quran best, belittle others with curses and utterly contempt. Deemed other fellow muslims as kafir and can grant heaven to fellow cultist.

Yet only one who made Quran practical in the economic world (today) and he is Dr Mahathir of Malaysia. can u believe that?

and not anwar the self-proclaimed penasihat ekonomi Selangor, consultant to the world bank, top 100 global thinkers, lecturer at John Hopkins Uni, Lecturer at George Town Uni...Bla.bla.bla..?

What a sucker punch to the 'green pis'.

we pray for Tun's health and well-being.

Popular Posts 30

Blog Archive