Followers

Tuesday, January 4, 2011

KE ARAH KERAJAAN SAMSENG

YB, pemilik kedai bertelagah

YB BERTINDAK KASAR TERHADAP PEMILIK RESTORAN ISLAM

GEORGETOWN - Kes kemalangan belum selesai timbul pula masalah lain. Seorang wakil rakyat didakwa bertindak kasar terhadap pemilik restoran yang dikatakan menjadi punca kemalangan antara dua kereta di Gat Lebuh Macallum malam kelmarin.

Insiden itu bermula dengan kemalangan melibatkan dua kereta dan sebuah motosikal berhampiran restoran nasi kandar itu sehingga terlanggar rak televisyen sebelum berlaku pertengkaran kira-kira jam 10.30 malam.

MPPP DIGUNAKAN MENYITA KERUSI MEJA

Pemilik restoran, Syed Kassali Mohamad Aliyar, 42, berkata, keadaan menjadi kecoh apabila kakitangan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) bertindak menyita kerusi dan meja miliknya selepas kemalangan itu.

MPPP MERAMPAS KERUSI MEJA DILUAR KEDAI

Menurutnya, beberapa anggota penguat kuasa MPPP dengan dua lori datang merampas berpuluh- puluh kerusi dan meja makan yang diletakkan di luar premisnya kira-kira jam 11 malam.

WAKIL RAKYAT MENGARAH MERAMPAS KERUSI MEJA DALAM KEDAI JUGA

Syed Kassali berkata, keadaan bertambah kecoh apabila seorang wakil rakyat dan beberapa Ahli Majlis MPPP campur tangan dan mengarahkan barang-barang yang terdapat dalam premis turut diangkut.

RAYUAN TIDAK DIENDAHKAN

“Barang-barang yang diletak di luar premis mereka boleh ambil. Tetapi mengapa kerusi, meja dan televisyen dalam restoran pun turut dirampas? Saya merayu supaya perkara ini dibincangkan terlebih dahulu, namun permintaan saya tidak diendahkan,” katanya.

KERUSI MEJA DALAM KEDAI TIADA KAITAN DGN KEMALANGAN

Peniaga itu mendakwa, wakil rakyat berkenaan yang mengarahkan penguat kuasa MPPP mengangkut semua barang miliknya ke dalam lori termasuk yang berada di dalam premis, yang tidak kena mengena dengan kemalangan itu.

PEMILIK DAN PEKRJA DITOLAK (BODY CONTACT)

“Saya dan pekerja merayu kepadanya supaya berbincang dan menghentikan operasi berkenaan namun gagal apabila kami turut ditolak.Tindakan itu benar-benar tidak adil. Dia kata mahu menegakkan undang-undang tapi perbuatan yang dilakukannya bertentangan dengan apa yang dikatakan,” katanya. [SH]

Tengok! Bila samseng memerintah tiada budi bicara dan peri kemanusiaan,

rumah saudara seagama dan orang miskin di roboh, penduduk di halau, tempat saudara seagama mencari makan diroboh dan peniaga dihalau.

Perhimpunan dan bantahan berakhir dengan di simbah cat merah, di ugut dan di pukul.

Pemerintahan ala samseng begini dianggap mencontohi Khalifah Umar Abd Aziz?

Bodoh la kalau ada orang masih percaya kematian TBH tiada kaitan dengan DAP.

No comments:

Popular Posts 30